Voetbal Clinic Ajax Vrouwen

Om het vrouwen voetbal verder op de kaart te zetten, organiseren SV Odijk en VV Bunnik ’73, op zondag 19 Mei de jaarlijkse “Vriendinnendag” voor alle voetbal liefhebsters. Anders dan andere jaren zal dit keer Ajax Vrouwen, een complete voetbalclinic verzorgen voor meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar.

Tijdens de clinic wordt er getraind volgens de Ajax methode waarbij speelsters van Ajax de trainingsvormen begeleiden. Na afloop is er tijd om handtekeningen te vragen en om op de foto te gaan.

Plaats: VV Bunnik ’73

Duur: 15.00 tot 16.30 uur

De inschrijving is inmiddels gesloten. Als je hebt ingeschreven ontvang je van ons een mail met het programma, dus let op je mailbox!

De kosten voor deelname bedragen slechts € 20,00 die je vooraf dient te voldoen. Voor elke deelnemer is er broodje en een verrassing na afloop. Heb je vragen? Mail ze dan naar hans@svokrommerijnstreek.nl

14 juni 2018
Suzanne Bakker wordt de trainer van het Ajax Talententeam voor meiden, dat komend seizoen van start gaat. Bakker zette vandaag haar handtekening onder een contract dat haar voor één jaar aan de club bindt.

Bakker komt over van Excelsior Barendrecht Vrouwen, waar ze een jaar assistent-trainer was. Daarvoor was ze drie jaar trainer bij het in de Topklasse uitkomende Wartburgia Vrouwen 1 en zet ze zich al jaren in voor het bevorderen van meisjesvoetbal in grote steden.

Met ingang van het seizoen 2018-2019 stopt de KNVB met het CTO Amsterdam Talent Team voor talentvolle speelsters. Ajax besloot daarop een eigen talententeam te starten, dat ruimte biedt aan de huidige CTO-talenten en uitkomt in de Beloftencompetitie. ,,Ik vind het heel leuk dat ik hier aan de slag mag. Mijn droom komt uit, want ik was altijd fan van Ajax. Ik verwacht van de talenten dat ze zich goed ontwikkelen en de stap naar het 1e elftal kunnen maken.”

Behalve de trainer tekende nog een lid van de staf haar contract. Oud-Ajacied Marlous Pieëte gaat samen met het bestaande medische team van het eerste vrouwenelftal de fysiotherapie bij het talententeam op zich nemen. Tussen 2014 en 2017 speelde Pieëte 64 wedstrijden voor Ajax, en scoorde ze achttien keer. Sinds vijf jaar is Pieëte ook afgestudeerd fysiotherapeut, waardoor ze nu een andere rol bij haar oude club kan vervullen. Pieëte: ,,Het is superleuk om terug te zijn op het oude nest. Veel zin in, wel andere rol dan ik gewend ben. Ik hoop dat ik zowel als fysio maar zeker ook als oud-speelster iets aan die meiden kan meegeven.”

8 juni 2018

Doorn en Van Seijst tekenen contract bij Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben zich versterkt met 2 nieuwe speelsters. Verdediger Lisa Doorn en keeper Aukje van Seijst zetten vrijdagmiddag hun handtekening onder een eenjarig contract bij de landskampioen. De 17-jarige speelsters komen over van het CTO Amsterdam Talententeam.

Doorn (Purmerend, 8 december 2000) speelde 3 jaar in het Talententeam. De linksbenige verdediger heeft 10 interlands voor Oranje O19 achter haar naam staan. Komende zomer hoopt zij op speelminuten tijdens het WK O20 in Frankrijk.

Van Seijst (Amsterdam, 10 december 2000) kwam in 2014 bij het Amsterdamse talententeam. Ook de keeper komt uit voor Oranje O19, waar ze tot nu toe 2 interlands voor speelde.