5 minuten te lang, duurde de wedstrijd afgelopen zondag, want in de laatste paar minuten prikte Sporting vrouwen 3 er alsnog een doelpunt in, nadat we van een 0-2 achterstand, knap terug waren gekomen naar 2-2. Deze uitslag had ook meer dan verdiend geweest, dus extra zuur. Extra complimenten voor een aantal meiden die deze dag bijna 2 complete wedstrijden hebben gespeeld, dat hakt er toch behoorlijk in.

Door blessures en vakanties is het nu eenmaal even niet anders, maar tegelijkertijd zie je dan de voordelen van een vereniging zijn en kunnen we toch elke wedstrijd in met voldoende speelsters en wissels, neem van mij aan dat het bij veel kleine clubs nog steeds lastig is om er uberhaupt 11 op te stellen.

Toch zijn we continue op zoek naar versterking en die was er vandaag in de vorm van Rowena, die verdienstelijk haar debuut maakte, een aanwinst voor ons team. Verder vond ik zelf onze eerste 25 minuten erg goed, met een enigszins fantasie opstelling door het ontbreken van Lois en Jiske, bleven we de bal rustig en goed rondspelen. Het juiste moment afwachten en Sam of Carmel in stelling brengen, voor een schot uit de 2e lijn, of Sanne of Jael weg steken, was de afspraak en dat ging echt heel erg goed. Door het uitblijven van een goal, paar prima reddingen van de keepster van Sporting, sloop er wat ongeduld in de ploeg en ontstonden er toch wat ruimtes, die Sporting slim benutte.

De 0-1 tegen de verhouding in, stond dus tijdens de rust op het score bord. Ook de 2e helft kende hetzelfde spelbeeld en helaas maakte Sporting ook nog de 0-2. Maar onze ploeg rechtte de rug en door een prima actie van Sam (fraaie solo) kwam die dik verdiende 1-2 op het bord en konden we op zoek naar de gelijkmaker, die na een laatste kracht inspanning van Sam (viel om van de kramp) Benice wegstuurde en dan is het bijna altijd raak, nu dus ook 2-2.

Zoals gezegd een resultaat waar iedereen mee kon leven, maar een wedstrijd duurt 90 minuten en helaas voor ons deze keer dus te lang. Trots op de inzet, flexibiliteit en het steeds beter wordende spel. Deze ploeg gaat zeker nog veel punten pakken, daar ben ik van overtuigd.

Onze eerst volgende wedstrijd is uit tegen Schalkwijk op 10 november om 11 uur. Komende zondag zijn wij dus vrij en zullen er 8 speelsters meedoen met vrouwen 1 en 2. Op 12 november spelen we vervolgens een oefenwedstrijd om 20.15 uur in Odijk tegen een net gestarte vrouwenteam van EDO uit Utrecht. Voetbal minuten genoeg dus!

Groeten van Hans