Vrijdag 30 augustus was het dan zover, de ondertekening van de officiële samenwerkingsovereenkomst tussen Bunnik’73 en SV Odijk met de SVO Krommerijnstreek als resultaat. Met bestuursleden en voorzitter werd het glas op een mooie toekomst geheven, waarna er een leuke reünie wedstrijd voor SV Odijk MB1 op het programma stond. Tegenstander onze jonkies van SVO Krommerijnstreek VR2/3

Dat de dames het voetballen nog niet verleerd waren bleek al snel, onder aanvoering van Mieke Hilhorst, scoorden ze er lustig op los en hield gelegenheidskeeper vader Bart ook nog eens de 0 op het score bord. Een rust stand met dubbelcijfers tot gevolg. In de 2e helft wat wisselingen tussen beide teams, wat er voor zorgde dat het spel meer in evenwicht kwam en er nog zo’n 4 doelpunten werde gescoord. Scheidsrechter/voorzitter en coach Hans, heeft tijdens de wedstrijd zijn ogen goed de kost gegeven en enkele speelsters kunnen binnenkort een aanbieding verwachten om zich aan te sluiten bij onze ‘women only’ vereniging! Uiteraard kan een revanche niet ontbreken en willen we na de winterstop met een nog grote aantal ex speelsters de degens kruizen.

Dan Zaterdag, beide bekerwedstrijden van de MO11 en MO15, waren verschoven naar respectievelijk woensdag 7 en 14 september, de eerste officiële SVO Krommerijnstreek wedstrijd kwam dus op naam van het ‘flagship’ vrouwen 1. Je leest het goed, op Zaterdag en wel om 5 uur, omdat tegenstander CJVV een zaterdagteam is. Mooie bijkomstigheid was wel dat er nog veel publiek was van onze voorwedstrijd van Bunnik’73 heren 1, die in goede stemming waren na hun bekerwinst. De aftrap werd verricht door SVO Krommerijnstreek bestuursleden Wendie en Saskia en de wedstrijd stond onder leiding van in het uefa roze gehulde scheidsrechter en voorzitter Hans. We hadden als bestuur direct de aandacht dus 😉

De eerste wedstrijd van vrouwen 1, dus tegen een fanatiek en gemotiveerd CJVV. Onze vrouwen en leiders moesten nog even wennen aan de naam, regelmatig klonk er nog ‘kom op Bunnik’ maar dat is eenieder vergeven. Hoe noemen we ons dan in het veld? SVO of Krommerijnstreek? Mag allebei!

Bij rust had het wel 4-1 of zo mogen staan, maar het vizier stond duidelijk nog niet scherp, de keepster van CJVV bleek daarnaast de hele wedstrijd een belangrijke sta in de weg. De primeur van het eerste officiële SVO doelpunt kwam op naam van Linda, 1-0, die tussendoor ook nog even op het doel had gestaan, vanwege een blessure van Melanie. Mayon nam dat na rust over, maar kon de tegentreffen niet voorkomen.  Net voor het eindsignaal tikte Kim echter de 2-1 binnen, een moeizame maar wel terechte overwinning, die ook in de boeken gaat voor het nageslacht. Na afloop een heerlijke slagroomtaart van echte bakker Vonk om de start te vieren. Omdat het zo warm was sprong het halve team, hoe toepasselijk ook, in de KROMMERIJN.

Dan Zondag, of moet ik Zaterdagavond ook nog meenemen? Enkele speelsters hadden een leuke verjaardag en daarna een uitstapje naar studio A12, tot in de late uurtjes, maar dat was natuurlijk ’s morgens niet te zien. Onze vrouwen 2 traden met 17!!! speelsters aan tegen oude bekende Kampong vrouwen 1. Nieuwkomers, Lola, Julie, Sanne, Sem en Dylani voelden zich al snel thuis in dit team, dat bij afwezigheid van nog eens 7 speelsters, momenteel uit 24 spelers bestaat. Daarom gaan we over enkele weken een splitsing maken in 2 teams, waarbij we hopen op nog een stuk of 6/7 aanmeldingen.

De wedstrijd was spannend en de ruststand was 1-1, door een doelpunt van Benice en een paar mooie reddingen van debutant Dylani, overgekomen van CDW en direct al een versterking. Na rust was het (te) snel 3-1 en leken we op een oorwassing af te gaan. Gelukkig was daar weer Turbo Kim die via een tegenstand de 3-2 aantekende. Het bleef lang spannend, maar mede door de vele wisselingen in het team, vond Kampong alsnog het 4e doelpunt.

Geen enkel probleem natuurlijk, we zien de bekerwedstrijden vooral als oefenpotjes, waarbij iedereen zoveel mogelijk speelt. Aanstaande woensdag al weer de volgende SVO wedstrijd, om 19.00 uur speelt MO15 voor het eerst op een heel veld! bij SV Odijk tegen JSV. We zitten er dus helemaal in, het seizoen barst los. Geniet ervan allemaal.