Dit weekend stond in het teken van de laatste beker poule wedstrijd,van onze 4 deelnemende teams waren er 2 al uitgeschakeld. Onze MO15 en VR2, zijn 2 teams in opbouw en hebben de bekerwedstrijden gebruikt om vooral aan elkaar te wennen en zoveel mogelijk wedstrijdminuten te maken. Vrouwen 1 en MO11, daarentegen stonden er direct al goed voor, met name de MO11 is door 3 overwinningen met in totaal 55!! doelpunten voor de winnaar in de poule geworden. Voor vrouwen 1, was het ook een gelopen race, eerste wedstrijd gewonnen, een team teruggetrokken, dus een gelijkspel in de laatste match zou voldoende zijn, dat werd het ook door 2 prachtige doelpunten van Meghan.

We staan deze keer wat langer stil bij ons ‘nieuwe’ tweede team, die een uitstekende wedstrijd op de mat legde, uit bij 4e klasser Domstad Majella. Na 2 keer op voorsprong te zijn gekomen, 1-0 door Sam en 2-1 door Nina, bleken 90 minuten in deze samenstelling net iets te lang duren en werd er uiteindelijk met 3-2 verloren. Dit team, met vandaag het debuut van Joëlle en Kayra, is zo samengesteld dat er goed meegedraaid moeten kunnen worden in de 4e klasse. Hoewel er nog wat speelsters nodig zijn in verband met de blesssure van  Ella en tijdelijke afwezigheid van Melanie, gaan zij hun invulling als runner up zeker waarmaken. Vandaag onder de bezielende leiding van de nieuwe coach Aswin, ondersteund door Bo Teseling.

Afgelopen vrijdag zijn de indelingen van onze 3 zondags teams bekend gemaakt, alsmede de metafoor die hoort bij deze 3 teams. Waar tradtioneel gesproken wordt bij verenigingen over 1, 2 en 3. Noemen wij ze bij voorkeur Flagship, Runners Up en Platte Boerenkar. Ook voor ons 30+ team hebben we een thematische naam bedacht TGIF (Thank God It’s Friday) zou houden we het allemaal een beetje luchtig en spreken we onze ambitie uit.

Doelstelling van ons Flagship team, is een team te zijn waar iedereen graag in wil spelen, zowel binnen onze vereniging als daarbuiten. We gaan daarom veel extra aandacht rond de wedstrijden van dit team organiseren, zondag 22 september om 11.30 uur kan iedereen daarvan een voorproefje zien in Bunnik. Ook zullen we de media vaak gaan op zoeken met verslagen en beelden van onze trots.

De Runners Up (2) gaan de springplank worden naar het Flagship en andersom zullen speelsters die om wat voor reden dan ook even een treedje lager moeten of willen spelen, ‘zacht’ landen in dit team. Meiden met veel ambitie en eenzelfde soort instelling, over het algemeen een gemiddelde leeftijd van rond de 22, speelsters met routine en eerste jaars een mooie mix.

De Platte Boeren Kar (3) gaat in de 5e klasse tegen bekende tegenstanders van ons 2e afgelopen seizoen proberen op eigen kracht te promoveren; bijna een MO19 qua leeftijd met een geroutineerde keeper en coach Hans die een gooi gaan doen naar een ritje door Bunnik en Odijk op een platte boerenkar, aan het einde van het seizoen. Een heel ander soort team dan de Runners Up, met een makkelijke instroom voor jeugdspeelsters. Ook hier spelen meiden die minuten gaan maken in het Flagship, als er nog wat speelsters in de breedte voor onze 3 teams bijkomen, houden we elkaar continue scherp EN kan iedereen op haar eigen niveau wedstrijden spelen en trainen.

Zondag staan de eerste 2 competitie wedstrijden op het programma, aansluitend zullen we een feestje bouwen voor sponsoren, speelsters en fans en rond 5 uur gaan we door een officiële notaris het winnende lot laten trekken. Het winnende lot betekent 2 jaar lang hoofdsponsor van de grootste vrouwenvoetbalvereniging uit de regio, geheel gratis! Komt dus allen!

Als laatste en niet onbelangrijke punt, onze speelsters zijn (jong en oud) actief geweest bij het binnenhalen van sponsorgelden, waarvoor we als bestuur veel waardering hebben. Gedurende het seizoen zullen alle speelsters ingezet gaan worden bij diverse vrijwilligerstaken, binnen het bestuur is Manouk aangesteld om bardiensten en het fluiten van jeugdwedstrijden door speelsters van onze 4 teams toe te wijzen, we rekenen op eenieders inzet;

alleen ga je sneller, samen kom je verder!