Het 2e bekerweekend, 4 SVO Krommerijnstreek wedstrijden op het programma. Ook was er een groepje enthousiaste speelsters van vrouwen 1 (Mayon, Annabella en Leslie) die het samen met mij aandurfde de 6km teamloop te doen op zaterdag van BunniksMooiste en met resultaat, van de 32 deelnemende teams werden we 6e met enkele hardloopgroepen voor ons. Top.

Doordeweeks heeft onze MO15 ook hun debuut gemaakt in Odijk, voor het eerst op een groot veld en zeker niet onverdienstelijk. Na een 0-1 achterstand, had Amy de eer om als eerste jeugdspeelster een doelpunt te maken namens de SVO Krommerijnstreek 1-1. Dat was tevens de russtand. Tegenstander JSV had echter duidelijk langer ervaring met spelen op een groot veld en de 2e helft moesten we toch aan hen laten, geen probleem dit team gaat echt zijn weg wel vinden en bij het uitreiken van de slagroomtaart (voor hun thuisdebuut) was de einduitslag van 1-4 snel vergeten.

Doordat veel meiden van MO15 weer druk op school waren geweest en zo’n midweeks wedstrijd er wel inhakt, waren er helaas teveel afzeggers voor de wedstrijd op zaterdag. Hopen dat we voor dit team nog 1 of 2 meiden erbij kunnen krijgen, zodat de basis wat breder is. Onze MO11 meisjes, zetten daarentegen direct de toon voor het seizoen, met maar liefst 1-15 werd gewonnen!! Zaterdag 14 september spelen beide teams in Odijk, dus aanmoediging is welkom, eerst woensdag nog even een inhaalwedstrijd om half 7 voor de MO11  in Odijk, uiteraard weer met een lekkere traktatie.

Op Zondag stond de eerste thuiswedstrijd van vrouwen 2 op het programma, ook hiervoor natuurlijk een heerlijke slagroomtaart. Omdat we ons 3e team niet hebben ingeschreven voor de beker, we hebben nog wat speelsters nodig, was dit een gecombineerd team van 2 en 3. Waarbij er ook nog eens 4 speelsters waren doorgeschoven naar vrouwen 1, die later op de middag oefende tegen VVIJ.

We besloten de eerste helft met team a te starten en na de rust, met team b. Zo konden alle meiden 45 minuten spelen, zonder dat we tijdens de wedstrijd de boel overhoop moesten gooien. De oplettende kijker kon zien dat er in beide teams lijn begint te komen, waarbij het team na rust vooral nog veel nieuwe gezichten kende. Helaas niet gescoord, wel een prachtige actie van Femke, die door Denise op de lat werd geknald. 0-1 russtand en 0-4 eindstand, waarbij de tegenstander nog een penalty miste. Is dat erg, 2 beker nederlagen? Nee hoor, we zien deze fase nog als oefenwedstrijden en zo gaan we ook volgende week op pad. Voor het andere team zijn we druk bezig een oefenpotje te regelen, zodat alle (inmiddels 25!!) speelsters zondag lekker minuten kunnen maken. Laat ik de publiekswissel niet vergeten voor onze ‘bruid’ Melanie die er even een paar maandjes tussen uit is.

Aansluitend oefende het 1e team tegen VVIJ dat uitkomt in de 3e klasse, maar een oude bekende van ons 1e team is. Een goede wedstrijd met het debuut van Sam, Kim en Dylani (onze nieuwe keepster) in de basis.  Kim pikte weer haar doelpunt mee en Bo Verkerk was super op dreef en scoorde niet alleen, maar versierde ook nog een terechte penalty die door Leslie werd verzilverd. Ook Marjan deed een duit in het zakje, waarmee we met 4-0 gingen rusten. De 2e helft mochten ook Manouk en Melissa van het 2/3 team invallen en draaiden lekker mee in een verzorgd spelend 1e team. Lilian na een fraaie actie van Mayon een prachtige kopbal en ook Mayon kon een doelpunt noteren. Opvallend is dat de selectie wat breder wordt en meiden beginnen aan te pikken, dat belooft een mooi seizoen te worden.

In deze fase wordt het wat veel om alle verslagen te doen van onze 6 teams, vergeef mij dat de komende weken, uiteraard hoop ik op veel verslagen en instaberichten uit de teams zelf met #svokrommerijnstreek.

Nu al veel dank voor onze begeleiders en vrijwilligers, meiden die bardienst draaien in Bunnik en Martin, Ed, Gijs, Ben, Gert en Bram voor hun ondersteuning bij onze opstart op onze eigen zondag!

Tenslotte, lees vooral deze week ’t groentje, we laten weer eens van ons horen. Vooral ondernemers moeten goed opletten!

Sportieve groet

Een trotse voorzitter!