Vanavond treden we op grote hoogte aan met een elftal voor onze 7×7 partijen.
Oftewel we zijn te gast bij Faja Lobi KDS, op het dak van Ikea.
Erg benieuwd of ons dit ook tot grote hoogte gaat brengen….
De eerst wedstrijd tegen VSC werden we meteen weer teruggehaald naar de begane grond. Die dames kunnen echt voetballen. Nu zeg ik niet dat wij niet kunnen voetballen….maar zij spelen toch wel ietsje beter dan wij.
Er wordt met man en macht verdedigd. Knappe reddingen van Conny houden de score nog enigszins in toom. Verdediger Ilse probeert het hen moeilijk te maken.
En ook verdediger Josefien had nog een lekkere actie om de bal van de goal weg te krijgen.
De mooie corner van Suus gaf nog hoop op tegenstand maar de tegenstander was weer sneller. We verliezen met 4-0.

De 2e wedstrijd beginnen we met winst! Namelijk van de tos….of eigenlijk van steen-papier-schaar. De aftrap is voor ons.
Sporting ‘70 is voor ons een moeilijke tegenstander. Maar gelukkig hebben we ook nu onze keeper Conny die de harde schoten over en naast het doel kijkt en ook weer een paar prachtige reddingen maakt.
Conny in Oranje!!!

Er wordt nog van alles geprobeerd. Gwen blijkt voetbal trucjes te kunnen en probeert nog even de tegenstander te dollen.
Helaas krijgen we de bal niet in de goal.
De tegenstander wint met 3-0.
Van de tegenstander horen we dat we het gezelligste team zijn…en ook gehoord dat we het mooiste tenue hebben…toch weer wat gewonnen, daar doen we het voor!

En hoe zit het nu met op grote hoogte brengen…nou daar hebben we mee gewacht tot de 3e wedstrijd. Ons geheim wapen heeft haar rust gepakt in de 2e wedstrijd en is vervolgens helemaal los gegaan!
We zijn nog geen minuut bezig tegen UVV of er wordt gescoord.
Vanaf de aftrap komt de bal in het doelgebied en uit de rebound van de keeper is het Lisette met nummer 8 die scoort, 1-0.
We zijn aan de kant nog aan het bijkomen van de euforie van deze goal of daar is alweer de volgende aanval met een voorzet van Suus op Lisette. De bal kan net niet worden binnengehouden en gaat over de achterlijn. Wat gebeurt hier!?
De volgende kans dient zich alweer aan en Suus scoort! 2-0.
En ineens gaat het hard. Lisette scoort weer dit keer door een voorzet van Suus: 3-0.
Langs de kant wordt er hard gejuicht en gejoeld door Cindy, Myrthe, Gwen, Lisette, Eef en Saskia.
En het is nog niet klaar. Een onderschepping van de bal door Marianne. De bal komt bij Suus maar de keeper staat in de weg. En dan staat daar…ja ja….onze lucky nummer 8, Lisette voor de 4-0. Een hattrick! Onze en haar eerst echte hattrick.
Het is nog niet klaar. Als toetje nog een rush van Josefien over links met een strakke pass op Gwen en die scoort, haar debuutgoal! 5-0. Een mooie actie van het team waardoor Myrthe nog een schot op doel had maar wordt door de keeper gered. Wat een wedstrijd!

Wat kunnen we nog in de laatste wedstrijd tegen een tegenstander waar we het vorige keer erg lastig tegen hadden.
Al snel merken we dat het een echte wedstrijd wordt. Faja Lobi KDS is veel in de aanval. Er wordt super hard gewerkt en volop strijd geleverd door het hele team. Iedereen blijft rennen en verdedigen tot ze er zelfs letterlijk bij neervallen. Gelukkig staat iedereen ook weer op. We hebben de 0 kunnen houden en een punt binnen gesleept! Wat een topprestatie!

De derde helft zijn we eigenlijk altijd wel
goed in. Vanavond hebben we het voor elkaar gekregen om als team ook echt als eerste in de kantine te zitten met een drankje! Weer een nieuwe mijlpaal. Naast een drankje werd er natuurlijk ook nog een bruine fruitschaal besteld. Helaas voldeed deze niet aan de eisen van het team en
is de schaal nog teruggestuurd om op te laten warmen.

Wat een leuke, verrassende en vooral
ontzettend gezellige avond was dit op grote hoogte! En niet alleen geluksgetal 13 maar ook nummer 8 brengen goede dingen!
En zoals ik alweer enige tijd geleden al schreef: de ouwe diesel komt steeds meer op stoom!
We kijken weer uit naar onze volgende avond op 8 april bij VSC.

Door Saskia Rijnbende