Vrijdag 3 november, onze thuisavond. Dat betekent supporters langs de lijn wat werkte als inspiratie voor het team. Maar liefst 12 namen op het lijstje van onze opstellingscoach Conny. Inclusief Joëlle die deze avond ons doel schoon moet gaan houden. Conny was trouwens in cognito met haar blonde langhaarpruik.

De avond werd begonnen tegen de 2 teams die de ranglijst aanvoeren Woudenberg en Valleivogels. Daarna een pauze en dan Vliegdorp en Sporting ’70 die ons gelijkwaardig zijn.

We zouden de hele avond spelen in een 1-3-2 opstelling Waarbij er voor elke positie een koppeltje werd gevormd. Iedereen speelde zo steeds op dezelfde positie in het team. Myrthe was achterin het slot op de deur. Daarvoor onze backs (Annu en Ilse op rechts, Josefien en Lisette op links) en een middenvelder (Marianne en Irene). Dit is met Conny gesproken het ‘kommetje’. Voorin met 2 aanvallers (Eva, Sanneke, Laura, Irene) die er ook voor moeten zorgen dat niet alle 6 tegenstanders onze verdediging bestoken.

Samenvattend was de wedstrijd tegen Woudenberg wel de beste wedstrijd ooit van VR30+. Veel inzet, leuke combinaties richting het vijandelijke doel en verdedigend sterk. Kwam Woudenberg toch door dan was er Joëlle. We kregen ook best wel een paar mooie kansen maar de bal wilde er zoals zo vaak niet in. Tot de laatste minuut bleef het 0-0. Bij een misverstand in het hart van onze verdediging kreeg een speelster van Woudenberg toch nog de punt van haar schoen tegen de bal die daardoor van richting werd veranderd en pardoes achter Joëlle in het netje belandde.

Tegen Valleivogels boden we knap tegenstand maar was het een ongelijke strijd die we dan ook met 3-0 verloren. Dit team speelt al sinds hun jeugd samen en heeft voor ze VR30+ werden 2e en een enkeling zelfs 1e klasse gespeeld vertelden ze na afloop.

Na de verplichte pauze traden we aan tegen Vliegdorp. Met de ervaring van de vorige 2 wedstrijden dachten we een goede kans te hebben op onze eerste winst in de competitie. Een gelijk opgaande wedstrijd met over en weer kansen. Onze aanvallers kregen er zeker een stuk of 3. Te gehaast of onzeke, telkens was er de Vliegdorpkeepster die in de handen werd gespeeld in plaats van het doel. Nog maar eens op trainen. In letterlijk de laatste seconde kreeg Laura een vrije schietkans dicht bij het doel. Zij werd licht geraakt door een tegenstandster en ging naar de grond. PENALTY!. De scheids had de fluit al in zijn mond en blies ‘per ongeluk’ 2 keer en dat betekent einde wedstrijd. Niks penalty, niks overwinning, niks 3 punten. Toch jammer. Ik schrijf maar niet wat voor straf de scheidsrechter kreeg opgelegd van het team voor deze ‘misser’.

Dan moest het de laatste wedstrijd tegen Sporting ‘70 maar gebeuren. En wat werd gehoopt gebeurde eindelijk ook. Uit een fraaie combinatie kwam de bal dicht bij het doel bij Myrthe die als een Virgil van Dijk mee naar voren was gegaan. Doelpunt!. Deze 1-0 voorsprong kwam niet echt meer in gevaar en we sleepten voor het eerst 3 punten binnen.

Deze thuisavond hebben we 4 goede wedstrijden gespeeld. Coach en opstelcoach zijn zeer tevreden. Zo’n stijgende lijn zien we eigenlijk iedere competitie maar onze 1-3-2 opstelling met vaste plaatsen werpt zijn vruchten af. Nu dit alles nog weten om te zetten in meer wedstrijdpunten.

Dan de 3e helft. Tijdens de wedstrijden had de DJ zijn muziekinstallatie klaargezet. Partytime. De kantine was lekker warm en de discokleurenbollen deden hun werk. De muziek was al gestart met 2 mini-dj’s Noud en de ander waarvan uw redacteur de naam even niet weet. VR30+ spoedde zich na het douchen direct naar de dansvloer. Al snel sloten zich speelsters van de andere teams ook aan. Er werd gedanst, drankje in de hand, borrelhapjes rondgedeeld en polonaise gelopen. Rook kwam uit de rookmachine. Het zag er naar uit dat we geduchte concurrentie hadden deze 3e helft. Toen de DJ de muziek stopte om 00:30 uur was Woudenberg er nog steeds. Wij zijn nog ongeslagen maar lijden wel puntverlies met dit eerste gelijkspel. Iets om rekening mee te gaan houden.

Ps Balsponsoren Ben&Gijs dank voor jullie bijdrage om deze avond financieel mogelijk te maken en natuurlijk jullie aanwezigheid!