Afgelopen Zondag stond de beladen wedstrijd tegen KVVA  VR1 en ons VR3 team op het programma, de thuiswedstrijd wonnen wij met 3-2 maar na afloop viel er het nodige voor. Ondanks de prima begeleiding vanuit de KNVB, waren met name onze jonge meiden toch een tikkeltje nerveus, gelukkig bleek dit achteraf niet nodig. De wedstrijd eindigde dit keer wederom in 3-2, nadat we 2 keer op achterstand kwamen, scoorden Jael en Sam de gelijkmaker, helaas waren er veel kansen aan onze kant die dan weer niet benut werden en deden we onszelf dit keer tekort.

Veel belangrijk dan een overwinning in punten, vond ik de overwinning van dit team om het veld in te gaan en te proberen voetbal te laten zegevieren, geen discussies met scheidsrechter of grensrechter en al helemaal niet met de tegenstander. Zo hadden we het afgesproken en zo is er ook gespeeld, echt top.

Vandaag misten we Annemiek, Michelle en AnnaFloor, Conny was bereid te vlaggen, zodat ons nieuwe SVO lid (welkom!) Esther het doel kon verdedigen! Dit deed ze echt voortreffelijk een aanwinst voor onze vereniging. Fijn ook dat Julie, Kayra, Lola en Jindy mee konden spelen ook dit jaar allemaal bij de club gekomen. Een extra compliment voor Julie die pas voor het eerste jaar voetbalt en vandaag haar tegenstander in de zak had, ook Lola speelde op een plek (spits) die ze niet vaak heeft gespeeld, maar de uitvoering was top.

Omdat de wedstrijd van vrouwen 2 kon worden verplaatst, konden Benice, Carmel en Joële op hun beurt vrouwen 1 uit de brand helpen helaas ook geen punten maar ook hier een symbolische overwinning; de inzet van deze speelsters en bereidheid om af te reizen naar Zaltbommel. We spelen dit seizoen nog minimaal 32!! wedstrijden met deze 3 teams. Ondanks de vele blessures, meiden die moeten werken of studeren gaat het ons lukken om dit seizoen met deze 3 teams al deze wedstrijden te spelen, daar ben ik van overtuigd. Soms wordt er wat meer van je gevraagd, maar op de lange termijn groeien wij nog verder, dit blijkt al uit het feit dat na de winterstop Floor, Esther, Ghislaine, Marianna en Sterre zich hebben ingeschreven en er ook weer nieuwe meiden komen meetrainen.

Tenslotte hoop ik aan het eind van het seizoen nog een leuk toetje te kunnen presenteren in de vorm van een voetbal toernooi in het weekend van 20 en 21 juni, hiervoor zijn we in gesprek met de KNVB omdat we al onze 11 collega SVO’s hiervoor willen uitnodigen en zo Nederland langzaam overspoelen met ons motto ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder!’

Een trotse voorzitter