Het einde van de eerste competitie helft is in zicht, nog 1 competitie ronde volgende week en dan zit het er even op. Vandaag kwamen al onze 3 zondags teams in actie, een Super Sunday dus. Speciale gast vandaag was Sharuska Smelik van de KNVB. Voor ons inmiddels een goede bekende die uitstekend geholpen heeft bij het opzetten van de SVO Krommerijnstreek, die inmiddels uit 6 teams bestaat!

Omdat de KNVB 130 jaar bestaat, ruilt zij momenteel met alle voetbal verenigingen shirtjes. Onze jonge vereniging mocht natuurlijk niet achterblijven en zo kwamen wij in het bezit van het mooie jubileum shirt en ging Sharuska met een mooi SVO Krommerijnstreek shirt richting Zeist. Maar niet nadat zij onze strijders van vrouwen 1 een 0-1 achterstand zagen ombouwen naar een welkome 2-1 overwinning. Een mooi voorbeeld voor de 2 teams die daarna mochten aantreden, helaas ook een vervelende blessure voor Marian… we hopen allemaal dat dit meevalt en wensen haar alle sterkte.

Zoals gezegd, SuperSunday, dus ook onze vrouwen 2 waren er klaar voor. Op papier een tegenstander De Meern vr1, die qua stand redelijk dichtbij ons stonden. Ons team is echter nog volop in de opbouw fase, daar waar 1 en 3 al langer met elkaar spelen. Dan is de 4e klasse niet echt een makkelijke om te starten, blijkt tot nu toe. Maar gezien het spel van met name de 2e helft, kon iedereen zien dat deze speelsters echt het niveau aankunnen. Helaas ongelukkig in de afwerking en na een doelpunt in de eerste helft tegen, trad ook de oude voetbal wet hier in werking in de 2e helft. Continue in de aanval, kans op kans en dan valt ie toch uiteindelijk aan de andere kant. 0-2 waar een punt zeker verdiend was, vol houden meiden dit komt zeker goed.

We waren al flink uitgelopen, tegenstander Quick was een oude bekende voor ons en ik kan me geen overwinning tegen hen herinneren in de afgelopen jaren. Gelukkig was er ondanks de afwezigheid van Pipi Snijders, een topper die bereid was om haar 3e!!! wedstrijd van die dag in het doel te gaan staan, je bent een topper Dylani.

Coach van de middag was Teus, omdat ikzelf de wedstrijd in goede banen ging leiden. Mijn mond viel open toen de wedstrijd begon, de leider van Quick had geen wissels en blijkbaar geen zin om zelf te vlaggen. Dat wij aardig zijn wist ik al, maar wij hebben dus in de persoon van Aswin en Martin aangeboden om voor deze meneer te gaan vlaggen….. Respect, dit kom je (helaas) bij onze tegenstanders zelden tegen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat deze meneer bij het eerste beste commentaar op de grensrechter even vermanend door mij werd toegesproken, het moet niet gekker worden!

Een prachtige wedstrijd werd er op de mat gelegd, een ijzersterke achterhoede, gebalanceerd middenveld en dodelijke voorhoede zorgde ervoor dat er binnen 8 minuten al 2-0 op het score bord stond. We gingen de rust in met een 4-1 voorsprong en de tegenstander was duidelijk van plan om nog niet op te geven. Direct na rust de 4-2 en zelf 4-3! Ed had ondertussen de lichten aangestoken en de vrouwen van Quick voetbalden in hun trainingsjassen in verband met de kou. Maar onze meiden niet, in korte mouwen gingen ze met opgeheven hoofd de strijd aan en werd het uiteindelijk 7-3. Na de kater van vorige week, (0-1 in de laatste minuut) dus een zeer terechte overwinning en de blik naar boven gericht. Maar liefst 2 hatricks werden aangetekend door Sam en Benice, Michelle maakte nummer 7 en ook Loïs was in de eerste helft uit een corner met een keihard schot dichtbij een goal.

Met recht dus een SuperSunday! Dank voor de meiden achter de bar, grens- en scheidsrechters en natuurlijk de vele supporters. Vrijdag hebben we een leuke Sinterklaas traning in Bunnik met een mysterie guest en dan Zondag de laatste competitie wedstrijd voor de winterstop, 2 en 3 wederom thuis en vrouwen 1 gaan naar HRC. Succes allemaal en tot snel (Inmiddels is bekend dat er de 15e nog  inhaalwedstrijden zijn voor 2 en 3)

Hans