Zondag 19 januari 2020, de hervatting van onze voetbalcompetitie! Na een spannende en hoogstaande wedstrijd van onze collega’s van team Runners Up, met een geflatteerde 2-5 uitslag, mochten wij het gaan doen. Tegenstander, het zeer geroutineerde Hercules vrouwen 1, waar we uit met 1-0 verloren in de 93e minuut. Dank aan gastspeelsters Maike, Rianne en Amy en welkom nieuwe aanwinsten Anna-Floor en Noelle. Als we Conny’s mentale leeftijd aanhouden (wat stond ze weer te keepen als een leeuwin!) lag onze gemiddelde leeftijd onder de 18 jaar! We spelen met team platte kar dus eigenlijk met een MO19 team in deze competitie, met 1 dispensatie speelster! Des te groter het compliment om deze zeer uitgekiende tegenstander, voor de wedstrijd nog nummer 3 met kampioen aspiraties, achter ons aan te laten lopen.

Wellicht kwam het door de zeer ontspannen sfeer die er was, de aftrap werd namelijk verricht door niemand minder dan de Prinsen Albér en Bright met hun adjudanten van carnavalsverenigingen CV de Leutkikkers en CV De Rijnpinters. Naast SV Odijk en Bunnik’73, ook hier dus een mooi voorbeeld van samen kom je verder!

Om het feest compleet te maken, mochten we vandaag in onze nieuwe outfits spelen, die net als onze splinternieuwe trainingspakken de naam van Autobedrijf Gijsbertsen uit Odijk dragen en natuurlijk onze hoofdsponsor Schoonmaakservice Nagel op de achterzijde.

De wedstrijd dan, wij de bovenliggende partij, er werden zelfs 2 speelsters opgeofferd om Sam (17) en Maike (19) aan banden te leggen en ook met Amy uit de MO15, hadden ze de handen vol. Een prachtige goal van Maike, tekende de verdiende 1-0 aan. Het massaal aanwezige publiek bleef geboeid kijken, ondanks dat het in de kantine ook behoorlijk gezellig werd. In de rust op het hart gedrukt dat we er nog lang niet waren tegen deze uitgekiende ploeg, snel de 2-0 maken en dan zitten we op rozen.

Helaas viel de goal, na veel kansen voor ons, aan de andere kant en tot overmaat van ramp werd het ook nog 1-2. Maar we hadden nog dik 15 minuten en de uitstekend fluitende scheidsrechter Martin, liet de wedstrijd lekker stevig doorspelen. Na een flinke klap op haar neus, had Michelle (Nico T.) zichzelf weer bij elkaar geraapt en legde de levensgevaarlijke linksbuiten volledig vast. De moegestreden Sanne (wat een inzet!) werd nog even gewisseld voor goaltjesdief Annemiek en daarmee gingen we de klus afmaken, we moesten onszelf belonen met minimaal een punt.

Nu Carmel en Benice zijn doorgeschoven naar team Runners Up, werd er natuurlijk een nieuwe aanvoerder aangesteld en die band deed zichtbaar wonderen bij Loïs, een echte leider die ieder (soms met een hoog gilletje) bij de les hield. Nadat Amy alleen op de keeper al bijna de gelijkmaker had aangetekend, viel de goal uit een prachtig schot van Maike hoog in de verre hoek. Een getergde Sam, kwam los van haar tegenstander en schoot laag in de verre hoek, de keeper ging gestrekt en tikte net nog corner. Rianne achter de bal, hoog voor de pot en wie anders dan Captain Loïs knikte hem meedogenloos in! Koprol, juichen, feest en de tegenstander kwam hier nooit meer van bij. Een terechte verdeling van de punten over 2 wedstrijden (Hercules 3 en wij 3) en voor ons een mooie positie in het rechter rijtje.

We hopen dat er nog wat jonkies bij gaan komen in dit team, de sfeer is erg goed en we zitten in een superleuk competitie! Ook bij onze andere zondagteams vrouwen 1 (2e klasse!!) en vrouwen 2 (4e klasse) kunnen we altijd nog speelsters gebruiken, dus kriebelt het na het lezen van dit verslag en hou je ook van een feestje op zijn tijd? Bij ons is dat feestje!