Wederom bekerwinst voor onze meiden.
Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Brederodes op het programma, die een kleine winst hadden geboekt tegen Montfoort. Bij het betreden van het veld, zagen we de tegenstander warm lopen. Dat was voor sommige meiden even schrikken, want gemiddeld waren ze 2 koppen groter en qua leeftijd hadden ze meer meiden van 12 of 13 jaar. Ons team was veelal kleiner en jonger.

Voor de wedstrijd gaf de leider nog een peptalk, waarbij we hard moesten werken, maar vooral niet bang moesten zijn. En dit werd uiteindelijk goed opgepakt.

We begonnen de wedstrijd met Evelien in het doel. Senna, Fenna met Caithlyn er net iets voor vormde de verdediging. Tessa en Fleur op het middenveld en Elja en Hind voorin. De wissels voor vandaag waren Tess, Dani en Zoë.
In het begin ging de wedstrijd behoorlijk gelijk op. Dit kwam met name door de verdediging, die vandaag fantastisch speelde en doordat de tegenstander eigenlijk veel inzakte. Hierdoor werden er veel duels uitgevochten op het middenveld en kregen wij iets meer kansen. We speelden namelijk wat meer aanvallend. Echte grote kansen bleven uit.
Nadat Dani in werd gebracht, hadden we iets meer kracht voorin en dit resulteerde gelijk in kansen. Na 2 pogingen van wat grotere afstand, kreeg Caithlyn de bal voor haar linker voet en schoot de bal van grote afstand in de bovenhoek, 0-1.
Nog voor de rust verdubbelden we de score, nadat Tess een goede actie maakte aan de linkerkant en de bal richting Dani speelde. Dani haar schot werd geblokt en in 2e instantie wist ze de bal in het doel te schieten, 0-2.

In de rust nog even een met wat complimenten gestrooid en we moesten deze lijn vasthouden. Nog steeds speelde de tegenstander terughoudend. Ik denk dat ze wat geschrokken waren van onze inzet.
In het begin van de 2e helft kreeg Dani de bal op rechts, passeerde wat speelsters, liep richting doel en de keepster en 2 verdedigers stapten naar Dani. Ze hield het overzicht en gaf de bal voor, waar Hind klaar stond om de bal in te tikken, 0-3.
Brederodes wist niet wat hen overkwam en ging uit nood maar eens schieten. Dit leverde direct een doelpunt op, 1-3.
In de laatste time-out kregen de meiden te horen, dat Brederodes vertrouwen zou krijgen uit dit doelpunt en waarschijnlijk meer zou gaan aanvallen. Mooi om te horen, dat de meiden antwoorden met; ‘dan ontstaat er ruimte op het middenveld en voorin’.
Maar we bleven goed spelen. Fenna en Senna hielden het helemaal dicht achterin. Tessa, Elja en Tess vochten als leeuwen en wonnen vaak de duels. En dan bleef over, dat Dani op doel schoot, in de kluts de bal voor de voeten van Zoë belandde en die schoot haar 2e doelpunt van dit seizoen tegen de touwen, 1-4.

Brederodes zette nog 1x aan, net nadat Fenna was gewisseld en even liepen we niet goed. 1 kans en een doelpunt. 2-4. Maar in plaats van de kopjes te laten hangen, gaven wij nog even 150% en dit resulteerde in een doelpunt. Dani kreeg de bal vanuit de aftrap, op de middenlijn. Ze passeerde 1 tegenstander, en nog 1, en nog 1, liep goed richting doel en schoot… binnenkant paal, 2-5. Dit was ook gelijk het laatste moment, want de scheidsrechter floot gelijk voor het einde.

Meiden, wat een topprestatie. Zo hard gewerkt, zo goed voetbal en we bleven positief en coachen. Het was echt een genot om naar te kijken. Allemaal moegestreden, maar wel lekker de winst op zak.
Zaterdag de laatste poule bekerwedstrijd tegen Montfoort en dan gaan we lekker beginnen met de competitie. Ga zo door meiden!

Groeten een nog trotsere leider dan vorige week!