Je hebt wel eens van die dagen, die je wat sneller wilt vergeten. Afgelopen Zaterdag was zo’n dag, nadat we eerst vrolijk met al onze 5 speelsters op de foto waren geweest, stond onze wedstrijd tegen VV De Meern 15-2 op het programma. Helaas was Milly verhinderd omdat ze met haar Bunnik’73 team meespeelde, maar gelukkig vonden we Bente bereid om met ons mee te doen. Ook keeper Joep van de JO12 wilde ons uit de brand helpen en zo stond de teller op 7. Eentje te weinig dus, maar de tegenstander was zo sportief om bij een 0-4 stand, ook met een speelster minder te gaan spelen.

Zo kon er toch nog lekker gevoetbald worden, hoewel het weer nu niet echt optimaal was. Scheidsrechter en tevens coach, Hans, was druk bezig om iedereen bij een oranje poppetje neer te zetten, omdat het vandaag echt een dagje verdedigen zou worden. De meiden van De Meern hadden er echt zin in en de beloofde Tosti’s en/of Macdonalds bij een te scoren doelpunt, prikkelden hen nog meer.

Maar onze stoere meiden, veelal bezig met hun pas 3e wedstrijd, deden echt super hun best en mede dankzij Joep, beperkten we de eindstand tot 0-13. In het laatste kwartier, gingen de kopjes een beetje hangen, begrijpelijk? “Waarom zitten deze meiden bij ons in de poule, 6e klasse?” Hans beloofde de meiden daar na de wedstrijd op terug te komen, maar was direct al weer nodig bij vrouwen 1 om de wedstrijd daar in goede banen te leiden, vandaar nu alsnog de uitleg:

KNVB kent het zogenaamde 4-fasen voetbal, in de eerste 6 wedstrijden wordt bekeken welke teams onder hun niveau spelen en die worden in de 2e fase een niveautje hoger gezet. Andersom geldt het zelfde, teams uit de 5e klasse die onderaan bungelen, komen dan in onze 6e klasse. Dit doen we in de 2e fase nog een keer, waarna er na de winterstop een korte competitie wordt gespeeld (3e fase) waar je 2x tegen het zelfde team speelt (uit en thuis) en er in de 4e fase een toernooitje wordt georganiseerd om de kampioen vast te stellen.

Superleuk dus voor ons, maar begrijpelijkerwijs, voelde dit Zaterdag even niet zo! Maar meiden, blijf vooral trainen en je best doen, ook vandaag hebben we weer goed dingen gezien, maar was het helaas even CODE ORANJE en waren de idem geklede meisjes een of twee maatjes te groot. Komende zaterdag spelen we vroeg uit bij MSV, als ik zo naar de stand kijk, iets meer ons niveau, maar het blijft voetbal he?!

Trotse leider

Hans

ps ‘maatje-te-groot’ tegenstander Delta van vorige week, is direct al gepromoveerd uit onze klasse, dus die nederlaag is weer uit de boeken verdwenen 😉