Dat was het dan…..

 

Om te beginnen, jullie hadden nog een verslag tegoed van mij.

De laatste wedstrijd die we speelden was tegen de Meern en dit was alweer op 7 maart. Klinkt zo ver weg… en na deze wedstrijd is er nog wel wat getraind maar inmiddels is dit helaas stilgevallen.

 

De wedstrijd tegen de Meern ging redelijk gelijk op. We moesten Evelien helaas missen maar Senna en Zoë zouden invallen. Wat ze overigens geweldig deden, want we hielden de 0 en de dames hadden ook een aantal geweldige reddingen.

In het eerste kwart ging de wedstrijd gelijk op en werd er niet gescoord. Kansen waren er zeker en SVO had hier al afstand moeten nemen. Uiteindelijk was het in de 2e kwart een voorzet van Caithlyn op Tess die de 1-0 binnen schoot. En met deze stand gingen we ook rusten.

 

Na de rust was het Hind die de voorsprong verdubbelde na een afstandsschot die de keeper los liet, was het Hind die alert reageerde en de bal in tikte, 2-0.

Nadat Dani een afstandsschot had gelost op het doel van de tegenstander, leek de bal door een andere speelster het doel in te worden gewerkt, maar het was echt onze snelle rechtsbuiten Dani die de 3-0 op haar naam kreeg.

Op het middenveld met Fleur en ook Tessa probeerden we meer kansen te creëren en dit lukte. Fleur had een voorzet op Hind die de 4-0 scoorde. En het was Fleur zelf die op aangeven van Dani de 5-0 maakte. Inmiddels was de pijp wel leeg bij de Meern en hoefden Fenna en Senna niet veel meer van het goede verdedigende werk uit te voeren.

Het laatste doelpunt kwam op naam van Caithlyn, nadat Dani een paar speelsters uitspeelde en Caithlyn van afstand de 6-0 scoorde.

 

Hiermee was de eindstand bepaald en zijn we hard op weg naar het kampioenschap.

Totdat we het verschrikkelijke nieuws kregen dat het Corona virus roet in het eten zou gooien. Tijdelijk, maar later bleek definitief voor dit seizoen.

 

Het 1e seizoen…

 

We begonnen dit seizoen voor het eerst als SVO. Vorig seizoen werden we door Hans de Ligt al bijgepraat over hoe alles zou verlopen. Trainen en wedstrijden op de velden van Odijk? Wel of geen speelsters van andere verenigingen erbij? Welke shirts? We hadden behoorlijk wat vragen maar we zijn met z’n allen deze uitdaging aangegaan. En ik denk dat we kunnen zeggen, dat we er geen spijt van hebben.

Maar in welke klasse werden we ingedeeld? En zijn er genoeg meiden teams in de regio?

 

Beker avontuur was kort, maar krachtig…

 

Op 7 september begonnen we ons beker avontuur in een poule met ’s-Graveland, UVV en VRC. 1x uit en 2x thuis. 7 dagen later hadden we alle 3 de wedstrijden gespeeld en gingen we door als 1e in de poule. Daarbij hadden we 55x gescoord en 3 doelpunten tegen.

De 2e ronde werden we vrij geloot en op 14 december speelden we thuis tegen de Meern. Deze wedstrijd waren we beter, stonden met 4-1 voor maar gaven de winst uiteindelijk uit handen. Eindstand 4-4. En nadat we de penalty serie hadden verloren eindigde hier ons beker avontuur.

 

In de competitie begonnen we in de 3e klasse, wat uiteindelijk te laag was. De eerste 2 wedstrijden tegen Aurora en Houten werden vrij gemakkelijk gewonnen en we hadden 29 doelpunten voor en 1 tegen. Waar zou dit eindigen…

 

 

De volgende wedstrijd moesten we ineens tegen Eemnes spelen. Eemnes, die stonden toch niet bij ons in de competitie? Nee dat klopt, we waren in de 2e klasse gezet door de KNVB. Wat jammer was voor het begin en we daarom 2 wedstrijden achter liepen. Maar voor onszelf, met wat meer tegenstand was het wel beter.

 

Ons avontuur ging door in de 2e klasse….

 

De eerste 5 wedstrijden werden met meer tegenstand wel gewonnen. En op 23 november werden we voor het eerst echt getest. We speelden thuis tegen IJsselmeervogels, die samen met BFC en Spakenburg bovenaan stonden. Dit was de 1e wedstrijd die we niet in een winst konden omzetten en speelden gelijk met 2-2. Maar wat een leuke spannende wedstrijd was dat. Er werd gestreden en met een hoop zenuwachtige supporters en in ieder geval 1 leider sleepten we een punt uit het vuur.

De volgende wedstrijd was tegen Victoria, op een koude regenachtige doordeweekse dag op het veld van Bunnik. Victoria dat ook bovenin meedraaide, was een waardige tegenstander.

De 1e helft was voor SVO en de 2e helft voor Victoria. Uiteindelijk verloren we deze wedstrijd en dit was ons eerste en enige verlies van dit seizoen.

Daarna volgden nog 2 wedstrijden (SDO en VRC) die beide werden gewonnen.

Op de ranglijst stonden we 3e, maar met minder verliespunten dan BFC. Dus wij vonden dat onze meiden virtueel kampioen waren.

 

Kampioensfeest….

 

Na de wedstrijd tegen de Meern voor de beker, hadden we voor onze meiden bekers, confetti poppers, snoepgoed en muziek geregeld. En als klap op de vuurpijl een platte kar, waarmee onze helden de ereronden door het dorp mochten rijden. Walter nogmaals bedankt voor dit gebaar!

Ook de leiders en trainers mochten mee op de kar en meiden, wat hebben we een lol gehad.

De winterstop was aangebroken en jullie hadden de vakantie dik en dik verdient.

 

Het avontuur ging verder in de 1e klasse…

 

Omdat we vóór de winterstop bij de 1e 4 waren geëindigd, werden we na de winterstop in de 1e klasse ingedeeld. DE EERSTE KLASSE!!!! Wat een prestatie. Ruim 4 maanden daarvoor begonnen we in de 3e klasse.

Deze competitie zaten we bij Elinkwijk, DESTO, Zwaluwen Utrecht, de Meern en DVSU.

De eerste 2 wedstrijden tegen Elinkwijk en DESTO werden vrij gemakkelijk gewonnen en het bleek dat de enige tegenstander in de poule Zwaluwen Utrecht was. En daar speelden we de derde wedstrijd tegen.

Deze werd overtuigend gewonnen met 1-4 en we stonden nu alleen bovenaan. Wat een top prestatie. De volgende wedstrijd tegen de Meern ging ook gewonnen en aangezien Zwaluwen Utrecht gelijk had gespeeld, stonden we nu bovenaan, 5 punten méér dan de nummer 2.

 

En toen kwam dat verschrikkelijke Corona virus. Wat ons allemaal raakt uiteindelijk.

Hierdoor heeft de KNVB besloten dat alle jeugd competities niet meer hervat gaan worden. En dus geen vervolg aan de competitie. Na de zomer weer beginnen met een nieuw seizoen.

 

Bedankjes…..

 

Allereerst wil ik het bestuur van SVO bedanken voor het keurig regelen van alles achter de schermen. Maar ook de scheidsrechters die wekelijks werden geregeld. De tenues, de trainingspakken, de bidons, de activiteiten als ‘meissie van de week’, de jassen voor de leiders, de interesses en uiteraard de support die onze meiden zo verdienen.

 

Daarnaast wil ik de trainers bedanken. Die iedere week, door weer en wind onze meiden hebben ‘opgevangen’ en alles op voetbalgebied hebben proberen bij te brengen.

Doorgaans op de maandagen Niels en op de woensdagen Conny, die meestal ook werden bijgestaan door ‘opa Rob’. Fijn dat jullie dit kunnen en willen doen.

 

Maar ook wil ik de leiders bedanken. Niels, onze vaste leider die de meiden er iedere week doorheen sleepte. Met alle passie die hij voor het vak heeft. En uiteraard ook Walter en Patrick die bijsprongen als een van de vaste leiders niet kon. Super bedankt.

 

De ouders / trouwe supporters. Die onze meiden iedere week aanmoedigden. Of het nu uit of thuis was, in weer en wind jullie waren er altijd! En zorgden altijd voor een lekker bakkie koffie. Maar ook de support voor de meiden en de mooie foto’s en filmpjes die werden gemaakt. Bedankt!

 

En als ik dan niemand meer vergeten ben, wil ik mijn grote bewondering en dank uitspreken aan onze meiden:

Evelien, die halverwege het seizoen heft besloten om full time te gaan keepen. En keeperstraining ging volgen. Haar enthousiasme en inzet waren geweldig.

Fenna, die als rots in de branding achterin haar ‘mannetje’ stond. En ze bleek ook nog te kunnen scoren.

Senna, die we overal kunnen inzetten. Als keeper, verdediger (met als uitschieter de wedstrijd tegen Soest, daar was je geweldig), scorende aanvaller, het maakt niet uit.

Zoë, die er als een van de laatste bij kwam. Altijd vrolijk en enthousiast. Ook haar op meerdere plekken inzetten was geen probleem.

Tessa, onze jongste telg uit Cothen. En zoals ze zelf zegt… in Cothuh is het … Altijd vrolijk en werkt super hard. En daardoor, ondanks haar leeftijd, haakt ze prima aan.

Caithlyn, die we ook overal kunnen inzetten. Haar harde schoten van afstand en haar techniek hebben verschillende tegenstanders doen bibberen.

Fleur, onze dribbelaar op het middenveld. Geweldige passeer bewegingen, afgewisseld met wat snelheid links en rechts een vaste goede kracht op het middenveld.

Dani, onze vaste rechtsbuiten. Sprint langs alle tegenstanders, werkt super hard en met haar voorzet brengt ze medespelers in scoringspositie. En als die het niet doen, scoort ze zelf ook nog.

Hind, valt bijna niet op met haar lengte. Maar duikt wel altijd op, op de goede plek voor het doel. En daarmee weet ze dan ook vaak te scoren.

Tess, onze vaak vaste spits, die overal kan spelen en niet te beroerd is om mee te verdedigen. Haar inzet, techniek en frivole acties hebben vaak tot mooie doelpunten geleid.

Cleo, die dit seizoen 1x wilde meespelen, tegen Zwaluwen. En met haar voetbal kwaliteit direct een stempel op de wedstrijd drukte.

 

Meiden, super bedankt! Wat heb ik van jullie genoten. En wij allemaal trouwens!

 

Wat cijfers….

 

Tot slot wil ik nog melden, dat wij dit seizoen 19 wedstrijden hebben gespeeld, in zowel beker,- als competitieverband. Daarvan hebben we er 1 verloren, 2 gelijk gespeeld en maar liefst 17 gewonnen.

Daarin hebben we 3 wedstrijden geen tegendoelpunten gehad. We hebben totaal 182x gescoord (van deze 182, zaten 6 eigen doelpunten bij van tegenstanders) en we kregen 33 doelpunten tegen.

Gemiddeld per wedstrijd 9,58 vóór en 1,74 doelpunten tegen.

 

Nogmaals iedereen bedankt. Voor nu een fijne zomer en hopelijk allemaal tot volgend seizoen!

 

Mark.