Afgelopen zaterdag speelden onze meiden een uitwedstrijd tegen VRC in Veenendaal. In alle vroegte vertrokken 3 auto’s met chauffeurs Walter, Ingmar en Mark richting Veenendaal. Niels kon er helaas niet bij zijn.
Daar werden we ontvangen in een lege sobere bestuurskamer, naast een nog sobere kantine die dicht was. Geen medewerkers, geen supporters, geen ouders en geen koffie.
Nadat we vrij vroeg het veld op gingen, begonnen we aan de warming-up, met een heerlijke ochtend zon over het groene veld, die de ochtend wat meer kleur gaf.

De opstelling van vandaag was, Evelien in het doel. Fenna en Caithlyn (die de afwezige Senna verving) in de verdediging. Fleur centraal op het middenveld, Elja op links en Dani op rechts. Voorin Hind en Zoë. Tess, Tessa en Cleo (haar team was vrij en wilde graag meedoen) begonnen in de wissel.

De 1e helft begonnen we qua voetbal redelijk goed. Er werd goed overgespeeld en we zochten via de zijkanten al snel de aanval. Snel werd duidelijk dat VRC ons liet voetballen en speelden redelijk verdedigend. 3 verdedigers, 3 middenvelders en 1 aanvaller. Als wij de bal verloren, kwamen ze er snel uit met 4 aanvallers. En omdat VRC het veld groot hield, moesten we veel lopen. En daardoor konden we de kansen niet creëren of afmaken. Al onze energie zat in het voetballen, duels op het middenveld en een aantal kansen die we misten.
Na balverlies van SVO, stonden we te diep en VRC kwam er met een aantal speelsters uit. Vanuit de 2e lijn werd er een schot gelost op het doel en die zorgde voor de 1-0 voor VRC. De vreugde bij de tegenstander sprak boekdelen.
We gingen met het inbrengen van Cleo en Tess nog meer aanvallender spelen. Dani zorgde voor veel diepgang op rechts en een aantal scherpe voorzetten werden niet binnengeschoten. De keepster van VRC pakte alles. En zelfs na 4 corners kregen we de bal er niet in. Beloofde dit een zware ochtend te worden. Ook een kans van Fleur werd om zeep geholpen. Haar schot werd gepakt door de keepster van VRC.
Hind, die inmiddels in de spits erbij was gekomen zag een aantal keer ongelukkig haar inzet niet in het doel verdwijnen. En omdat de tegenstander van vandaag zeer goed stonden in de verdediging, kreeg Hind de opdracht om wat meer vrij te lopen, loskomen van de tegenstander. Dit liep vandaag niet zo lekker, maar haar werklust daarentegen was top.
Een afstandsschot van Caithlyn brak de ban en voor de keepster onhoudbaar, 1-1. Onze vreugde was goed te merken en we wilden meer. Nadat Tess een goede kans net naast schoot was het wederom Dani die de bal oppikte op het middenveld. De weg naar de keepster was vrij en Dani liep alleen op keepster af. Dit keer koos ze mooi de hoek en de 1-2 stond op het scorebord. Net voor de rust kregen we nog 1 grote kans. Fleur schoot net naast.
Tessa was inmiddels ook het veld in gekomen en zorgde met haar doorzettingsvermogen dat de tegenstander niet goed kon opbouwen. En zonder een kans weg te geven, hielden we stand tot de rust.

Walter en Ingmar zorgden voor een laatste peptalk in de rust en we moesten alleen nog rustiger worden aan de bal en proberen om voetballend kansen te creëren.
Zoë die de 1e helft vaak wat onzeker was, herpakte zich goed de 2e helft. Werkte hard en op meerdere posities inzetbaar. En wat te denken van onze Elja. Die werkte zo hard, was een paar keer helemaal leeg, even naar de kant om op adem te komen en weer gaan!
Dani was het die aan de voet stond van de 1e goal in de 2e helft. Ze schoot de bal naar Cleo en die haalde hard uit, 1-3. En vlak daarna was het Caithlyn die van afstand de 1-4 binnenschoot. Nu waren we wel los en konden we rustig adem halen. Ondanks dat VRC geen kansen kreeg was het voetbal ‘gevecht’ te spannend voor woorden. Dit zal met name voor onze trouwe supporters die thuis op een kleedje voor de openhaard zaten, wachtend op de verlossende woorden dat we zouden gaan winnen.
Evelien had misschien nog wel een van de belangrijkste momenten van de wedstrijd. Na een goede aanval van VRC kwam ze goed uit haar doel en blokkeerde daarmee het schot, dat tot corner werd gepromoveerd. Klasse redding!
Inmiddels hadden een aantal meiden achterin naast Fenna achterin gestaan. En je merkte aan alles dat ze haar ‘partner’ Senna miste. Het was toch wennen met andere speelsters naast haar. Maar ze hield geweldig stand en zoals we haar kennen, goed verdedigen en zo rustig aan de bal.
Wederom was het Cleo die de bal op het middenveld kreeg en na een kleine solo langs 2 tegenstanders, schoot ze de bal van afstand binnen, 1-5.
Inmiddels speelde Tessa achterin en Zoë vanaf rechts midden. Dit ging stukken beter. Caithlyn werd aangespeeld door Fleur en schoot met rechts van afstand in de hoek, 1-6. Nu was het dan echt duidelijk dat we hier met 3 punten vandaan zouden gaan.
Zoë en Fleur kregen beiden nog een hele grote kans, maar beiden zagen de bal net naast gaan. Zo jammer. Maar Fleur gaf niet op en ook haar laatste schot richting doel, zag ze achter de keeperster tegen het net verdwijnen. Eindelijk haar doelpunt, 1-7.
Hind kreeg nog 2 kansen, maar 1 werd goed verdedigd en 1 bal raakte ze net verkeerd, waardoor de bal naast ging.
Tess kreeg wel loon na werken. Daar waar ze ongelukkig was in de afronding in de 1e helft, was ze nu erg scherp in de laatste aanval. De bal belandde voor haar voeten en ze schoot de bal in de hoek. Eindstand 1-8.

Goede prestatie vandaag meiden. Een zwaarbevochten maar welverdiende overwinning. De spanning was groot. Het grootste compliment van vandaag was het harde werken in de 2e helft. Omdat we voetballend niet echt de kansen meer kregen, hebben we toch de tegenstander kapot gespeeld. En dit zorgde ervoor dat we uiteindelijk de overwinning over de streep hebben getrokken.

Walter en Ingmar, bedankt voor het rijden, de begeleiding en jullie positieve enthousiasme.
Volgende week zijn we lekker vrij. Geniet ervan dames, want na de vakantie wacht de wedstrijd tegen Jonathan.

Fijne vakantie!!!