S.V.O. Krommerijnstreek – Saestum MO13 19-0

Afgelopen zaterdag, een grauwe lucht, bewolking, nattigheid, meiden die er zin in hebben en géén supporters. Dat waren de ingrediënten voor deze wedstrijd. Nadat er bekend werd gemaakt dat de regels rondom Corona wederom aangescherpt waren, staken de leiders Niels, Walter en Mark de koppen bij elkaar om voor de komende weken de planning rond te maken. Allereerst vandaag, tegen Saestum. Met vandaag, hulp leider Patrick.

Omdat Evelien afwezig was, begon Caithlyn in het doel. De verdediging bestond uit Fenna en Zoë, met Fleur daar vlak voor. Rechts op het midden Dani, links op het midden Senna. Voorin Hind en Tess. In de wissel begonnen Elja en Tessa.

Vanaf de eerste minuut was al duidelijk dat er vandaag maar 1 team ging voetballen en dat was S.V.O. We begonnen de wedstrijd scherp en met Zoë achterin, die de bal cross speelde op Dani. Dani zette de bal voor en deze kwam bij Senna terecht. Ze twijfelde geen moment en schoot de bal in de kruising, 1-0. Daarna was het Fleur die de bal op het middenveld kreeg en een actie maakte. Ze was niet zelfzuchtig en gaf een pass op Tess, die speelde de bal tussen de benen van de keeper, 2-0. We bleven goed voetballen en druk zetten. Saestum kwam er geen moment aan te pas. Senna maakte een mooie actie op links, alleen op de keeper af en plaatste de bal in de hoek, 3-0.
Daarna kregen we een aantal kansen die we onbenut lieten. Senna schoot op de paal en Dani onderschepte een bal van de keeper en schoot net naast. In de afronding waren we niet scherp op dat moment, klinkt raar bij zo’n tussenstand. Maar de laatste pass voor het doel ging vaak niet goed. mooie daaraan was wel, dat we wel gewoon kansen bleven creëren.
Weer werd er een bal onderschept, nu door Tess en die scoorde de 4-0. En nadat Hind werd gevonden, die vrij voor het doel stond, stond het al snel 5-0.
Weer was het Senna op links, die de bal naar de andere kant van het veld speelde naar Dani en die scoorde 6-0. Vlak voor rust kreeg Fleur de bal en die haalde verwoestend uit. De bal schampte een tegenstander en vloog hard in de hoek, 6-0. Het was nog maar even tot de rust, maar de tegenstander snakte er heel erg naar. Je zou denken met nog 5 minuten te spelen dat het voor de rust wel even klaar was. Maar nee hoor, we scoorden nog 3x. Eerst was het Fenna die een diepe bal op Tess gaf en die maakte mooi af, 8-0. Daarna scoorde Senna wéér, 9-0 en net voor het rustsignaal kreeg Fenna de bal en die schoot de bal mooi binnen, 10-0.
Achterin hield Zoë het goed dicht. En nadat ook Tessa was ingevallen, achterin, bleven we zonder tegenaanvallen van Saestum. De 2e helft mocht Hind de keepershandschoenen aantrekken.

De 2e helft was rommelig. S.V.O. wilde iets te graag een doelpunt forceren en Saestum kwam er echt niet meer uit. Nadat de keeper een schot naast tikte, kregen we een corner. Caithlyn nam de bal, legde goed en schoot de bal in 1x bij de 2e paal binnen, 11-0. Wederom was het geklungel van de keeper van Saestum, waarbij Tess dacht, nu is het klaar. Pakte de bal af en scoorde 12-0.
We merkte dat S.V.O. heel graag wilde scoren, allemaal eigenlijk. Daardoor gingen we steeds dieper staan. En dat was goed, want hierdoor zet je goed druk. Dit bleek ook, want nadat Fenna de bal veroverde op het middenveld, liep ze door de verdediging en eenmaal bij het doel aangekomen, plaatste ze de bal keurig in de hoek, 13-0.
De volgende kans was voor Fleur, die schoot de bal hard richting doel. De keeper kon de bal niet vasthouden en weer was daar Tess die de bal intikte. 14-0.
En omdat we zo diep stonden, kreeg Saestum uiteindelijk toch een kans. De spits liep alleen op Hind af en Hind kwam goed haar doel uit, waardoor het lastig werd om te scoren. En dit bleek ook, het schot belandde op de paal. Goed gedaan Hind!

Het laatste gedeelte van de wedstrijd was nog even prijsschieten. Caithlyn schoot de bal van bijna het midden van het veld in het doel, 15-0. Maar het mooiste doelpunt kwam hierna. Niet omdat het een afstandsschot was, of een mooie solo. Nee het was het mooiste doelpunt, omdat we dit als team goed uitspeelden. Nadat Caithlyn de bal bij Dani kreeg, kwam een hele scherpe loepzuivere voorzet op Senna, die gaf de bal in 1x op Elja en die rondde direct af, 16-0. Dit was zo mooi uitgespeeld!
Nadat Caithlyn de score op 17-0 had gezet was het wederom Elja die scoorde. Fleur had op rechts de bal en een voorzet belandde bij Elja en die twijfelde geen moment, 18-0.
Het laatste doelpunt kwam op naam van Tess. Die plaatste de bal mooi in de hoek, na wederom slecht verdedigen van Saestum, 19-0.

Een speciaal bedankje aan Patrick die vandaag heeft geholpen!

Helaas vandaag niet heel veel goede foto’s, onze huis fotograaf mocht er ook niet bij zijn. En alle ouders worden toch wel gemist…
Goed gespeeld vandaag dames! Volgende week mogen we uit tegen VRC in Veenendaal. Deze wedstrijd zullen we wel tegenstand gaan krijgen. Walter, Ingmar en Mark zullen rijden en de wedstrijd begeleiden. Niels en Patrick zijn helaas afwezig.

Tot volgende week!