Nadat onze meiden in de 3e klasse fantastische resultaten hadden geboekt, leek het de KNVB beter om ons in de 2e klasse te plaatsen. Hier kwamen we woensdag avond laat achter en we moesten even de knop omzetten.
Omdat alles op het laatste moment geregeld moest worden, namelijk thuis spelen, ipv uit. Geen scheidsrechter kunnen vinden, werd er een speelveld klaargemaakt op het laatste moment en werd er uit het dorp een scheidsrechter opgetrommeld.

We begonnen de wedstrijd met erg goed voetbal. Fenna in het doel, die uiteindelijk weinig te doen kreeg. En onze meiden combineerden er prima op los, wat resulteerde in een paar grote kansen in het begin, maar een doelpunt bleef uit.
Uiteindelijk was het Tess die de score opende en er viel een soort van last van onze schouders. Onze ‘leeuwinnen’ waren los. Nadat Caithlyn met 2 afstandsschoten de score op 3-0 had gezet, was het Hind die met een hele mooie pass Tess vrij voor de goal zette en hieruit viel de 4-0.
Vlak daarna was het een schot op doel, die de keeper losliet waardoor Hind de bal in kon tikken. 5-0 op het scorebord en dit gaf een enorme rust. Dit merkte we in ons spel.
Senna en Evelien die het achterin goed dicht hielden bracht net even die extra rust en controle. Erg fijn.
Na een aantal mooie aanvallen door het midden waarbij we continu bleven voetballen, was het continu Fleur en Caithlyn die de zijkanten goed zochten. En op die zijkant stond Dani, die met hele mooie acties, de achterlijn zocht en een paar mooie voorzetten gaf. Na 2x de bal tegen de touwen te hebben gewerkt door wederom Tess, stonden we halverwege met 7-0 voor. Wat een klasse.

Na rust stond Tessa voor het eerst in het doel. En die heeft er een paar prachtige ballen uitgehouden. Met achterin Zoë en Evelien, die het vaak goed dicht hielden, was het eigenlijk de scheidsrechter die voor de tegentreffer zorgde. Nadat er een handsbal was gemaakt door S.V.O. liet hij doorvoetballen omdat Eemnes balbezit had en dus voordeel. Daar waar onze meiden de regels wel goed kenden en hadden verwacht dat de scheidsrechter zou fluiten, ging de spits van Eemnes ervandoor met de bal en scoorde de eerste tegentreffer. Onze meiden gingen er weer vol voor en met 2 doelpunten van Senna en 1 van Tess, stond het binnen een paar minuten alweer 10-1.
Omdat het zo goed ging, liepen de meiden iets te ver vooruit en kregen we wederom een doelpunt tegen. Senna scoorde daarna nog na goed oplettendheid voorin, ons laatste doelpunt. Maar meiden…een wedstrijd duurt 2×30 minuten, dus wel op blijven letten. Helaas nog een tegendoelpunt geïncasseerd, maar dat mocht de pret niet drukken.
Ook nu hebben we onze stempel gedrukt in de 2e klasse.
Meiden, we zijn aan iets heel moois bezig, laten we dit zo volhouden. Want jullie zien voetballen is een lust voor het oog.

Volgende week spelen onze meiden uit tegen Soest. Niels is er helaas niet bij, dus laten we voor hem 3 punten in de tas mee naar huis nemen.

Groeten, een bijna foutloze scheidsrechter.