Wederom winst voor onze meiden

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Huizen op het programma. Huizen dat samen met Driebergen onderaan stond, leek een makkelijke horde.

We begonnen de wedstrijd met Evelien in het doel. Daarvoor speelden Zoë, Fenna, Caithlyn en Senna. Vanaf de zijkanten Dani en Fleur. En als diepe spits Tess. Hind begon als wisselspeelster en Tessa was ziek. Hopelijk knapt ze snel weer op.

Wat dus aanvankelijk een makkelijke wedstrijd leek, werd uiteindelijk toch een lastige wedstrijd. Met Melissa vanuit de senioren, die haar 1e wedstrijd floot bij ons (complimenten daarvoor), begonnen we de wedstrijd wel goed. We speelden goed over, maar Huizen speelden heel compact en door het midden was er geen doorkomen aan. Dan maar vanaf de zijkanten. En dit resulteerde al direct na een paar minuten in de 1-0. Ze kwam vanaf rechts en schoot de bal diagonaal in de bovenhoek.

Uiteindelijk vonden we gaatjes waarbij Caithlyn na aanspelen van Senna, de zijkant zocht. Dani gaf de bal voor en Tess tikte binnen. Een hele mooie aanval wat resulteerde in 2-0.

Huizen kwam er een aantal keren goed uit en bij een van de uitbraken was er een miscommunicatie achterin, waardoor de bal in het doel verdween. 2-1.

Tot aan de rust domineerde onze meiden en via 2x Hind, die bij beide keren dat de keeper de bal los liet, alert reageerde en daaruit scoorde. En na een hele mooie aanval waarbij iedereen de bal een keer raakte, stond het bij rust 5-1. En we bereikte deze ruststand mede door 2 fantastische reddingen van Evelien. Een daarvan tikte ze mooi over, anders was deze in de bovenhoek gekomen.

Na rust ging Hind op doel en Evelien in de verdediging.

We kregen kansen, maar het was moeilijk voetballen. Senna die een linie naar voren werd gezet kreeg ook wat mogelijkheden, maar door soms pech bleef de teller op 5 staan.

Daarna ging Caithlyn aan de wandel met de bal en passeerde een paar speelsters. Ze had 2 opties, afspelen (wat overigens niet verkeerd was geweest) of van afstand knallen. Het werd de 2e optie en we liepen uit naar 6-1. Daarna waren we niet scherp achterin en kregen we onnodig de 6-2 tegen.

Maar direct daarna was het wederom Caithlyn die weer voor een marge van 5 doelpunten zorgde. Nadat Dani nog mooie acties had, Fleur een paar keer gevaarlijk werd en ook Tess en Senna. Hielden onze meiden Zoë, Evelien en Fenna het gelukkig nog even goed dicht, want Huizen werd iets gevaarlijker.

Doordat de tegenstander een eigen doelpunt scoorde liepen we uit naar 8-2. Maar helaas konden we deze stand niet vasthouden. Want 10 seconde voor het einde, waren we iets te laconiek achterin, waardoor Huizen nog de 8-3 kon scoren.

 

Meiden, wederom een hele mooie overwinning. En ondanks dat we samen nog veel kunnen leren zijn we stiekem ontzettend trots. Want we zijn al een klasse hoger gezet en we hebben nog geen wedstrijd verloren.

De komende weken staan er mooie wedstrijden op het programma, waaronder aanstaande zaterdag tegen IJsselmeervogels. Hier kunnen we ons meten, hoe ver we zijn. Hopelijk kunnen we deze reeks vasthouden, dan kunnen we de laatste wedstrijd met de mede koploper BFC bepalen wie nu echt de sterkste uit de poule is.

 

Groeten, een trotse leider!