Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Zwaluwen op het programma. Zwaluwen dat net als wij beide voorgaande wedstrijden had gewonnen en een beter resultaat had geboekt tegen Elinkwijk.
Vandaag moesten we het helaas doen zonder Fleur. Dus werd bij gelegenheid Cleo ingevlogen. Want 2 wissels in een topper als deze is iets fijner dan 1.
We begonnen de wedstrijd met de volgende opstelling: Evelien op doel. Verdediging sterk met Caithlyn, Fenna en Senna. Creatief middenveld met Zoë, Cleo en Dani. En scorende Tess voorin. In de wissel, nog 2 toppers, Tessa en Hind.

De wedstrijd begon en we merkten al direct dat deze tegenstander zich niet snel gewonnen zou geven. Maar de eerste tekenen waren in ons voordeel. We probeerden allebei te voetballen alleen het overwicht zat aan onze zijde. We creëerden al wat kleine kansen waarbij de spitsen van Zwaluwen op de sterk spelende Senna en Fenna stuitten. En een enkele keer dat ze er wel doorheen kwamen liep Caithlyn het dicht of Evelien zorgde voor een goede redding.
De eerste grote kans kwam van de voet van Cleo die vanaf links 3 tegenstanders passeerde en de bal rakelings over schoot. Na een goed lopende aanval die via Fenna en Cleo op werd gezet kwam de bal bij Dani. Zij gaf de bal strak voor en Tess stond op de juiste plek en schoot netjes de 0-1 binnen.
Daarna volgden nog een aantal kansen, waarbij Dani alleen op de keeper liep, maar hard schot geblokt zag worden. Caithlyn draaide een corner er bijna in 1x in, maar uiteindelijk was het Cleo die de score verdubbelde. Na een heerlijke solo kreeg ze de bal voor haar voet en schoot hard en geplaatst de 0-2 tegen de touwen.
Nog voor rust was het Senna, die verdedigend al geweldig speelde, ook haar aanvallende talenten liet zien. Een uitbal aan de zijlijn nam ze zelf, dribbelde 2 meter het veld in en schoot de bal in de verre hoek binnen. Niemand die de bal kon toucheren. En we gingen bij een 0-3 voorsprong de rust in.

De 2e helft bleven we goed in de organisatie staan en taak was om lekker te blijven voetballen. Helaas kwamen we niet echt meer aan voetballen toe. Het was slordig, we liepen uit positie en ondanks het harde werken van Zoë, Hind, Dani en Cleo op het middenveld, hadden we daar de slag moeten winnen maar was het veelal verdedigen en een enkele keer eruit komen door de lange bal te hanteren. Ook Tessa die vanaf het middenveld wat aanvallend stond, werkte hard, maar op een of andere manier kwamen we niet aan voetballen toe.
Zwaluwen kreeg hierdoor aanvallend wat meer grip op de wedstrijd maar kon dit overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Evelien redde een aantal keren goed en een paar keer werd de bal (gelukkig) naast geschoten. Maar we lieten ons niet gek maken achterin. Fenna stond de 2e helft goed. En door het hele goede verdedigen van Senna, werd de tegenstander helemaal gek. Tot de leiders en supporters aan toe. Maar ze liet zich niet gek maken.
Bij een spaarzame tegenstoot was het Cleo die de bal voorgaf en het was wederom Tess die de bal kon intikken bij de 2e paal, 0-4. Maar we bleven wat onzorgvuldig, soms wat ongeconcentreerd. En dat was ook de basis voor het tegendoelpunt. Vanuit het naastgelegen veld werd er een bal ons veld in geschoten. En wat netjes van Caithlyn dat ze bal terugschoot. Maar op dat moment liep ze even weg van de tegenstander, die vanuit een voorzet de bal binnenschoot. Beetje ongelukkig. Maar uiteindelijk bracht het ons niet in gevaar.
We kregen nog 2 kansen daarna, Cleo met een afstandsschot en Dani die net over schoot, konden we niet verder uitlopen. Maar de winst was binnen.
Na het laatste fluitsignaal, kwam er vanuit de meiden ook een vreugdekreet. En terecht. Dit was een hele belangrijke overwinning. Maar dik en dik verdiend.
Door de spanning bij 1 van de leiders, is er vergeten om wat mooie foto’s te maken. Maar deze volgen de volgende wedstrijd wel weer.
Na 3 wedstrijden, staan we met 9 punten bovenaan en 3 punten los op de nummer 2 Zwaluwen. En met een doelsaldo van 16 voor en 2 tegen een geweldige prestatie. Gefeliciteerd meiden.
Nu even een paar weken vrijaf en dan pakken we op 7 maart de draad weer op tegen de Meern.

Groeten van een leider, zonder foto’s…