Renswoude MO13 – S.V.O. Krommerijnstreek 1-6

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Renswoude op het programma. Renswoude had de eerste competitie wedstrijd met nog ruimere cijfers gewonnen dan dat wij hadden gedaan, dus dit kon een aardig spannende wedstrijd worden. Nadat we bijna de gehele provincie Utrecht hadden afgereden en een aantal van ons bij de Valleivogels stonden, waren we om 8.30 uur klaar voor de aftrap.
De opstelling van vandaag: Evelien in het doel, de bekende en sterke verdediging van Senna, Fenna en Caithlyn. Fleur en Dani op de flanken en voorin Zoë en Elja. Tess en Hind hadden nét de warming-up gemist en begonnen in de wissel. Tessa was vandaag helaas afwezig.

De eerste helft begon wat rommelig. We wonnen de duels, kregen al een aantal kansen, maar we liepen te ver vooruit en vaak uit positie. Daarom kwamen Fenna en Senna een paar keer tegen 3 of 4 aanvallers te staan. Door goed verdedigend werk en een paar keer wat geluk, kon de tegenstander dit niet uitdrukken in een goede aanval, laat staan een doelpunt. Maar we waren gewaarschuwd.
Nadat Zoë de bal bij Caithlyn kon krijgen, begon Caithlyn aan een solo. 3 verdedigers voorbij een haar schot kwam tegen de touwen, 0-1.
Nadat we in de 1e time-out de meiden wat meer op hun plek wezen, pakte ze dit goed op en je merkte direct dat we nog meer grip kregen op de wedstrijd.
Fleur en Caithlyn hadden een actie op links, en na een scherpe voorzet, wilde de keeper van de tegenstander de bal pakken, maar liet deze los. Tess was messcherp en tikte de bal binnen, 0-2.
Hind was inmiddels in het veld gekomen en nadat Dani een aantal keren een goede actie had aan de rechterkant van het veld, kreeg ze nu de bal perfect voor en daar stond Hind om de bal in te tikken, 0-3.
Achterin hadden we nauwelijks wat te doen en als dit wel zo was, dan stonden daar Fenna en Senna om de ballen tegen te houden en dit ging, net als de voorgaande wedstrijden perfect. Maar ook voorin met Elja, die hard werkte en het de tegenstander heel moeilijk maakte was een genot om naar te kijken. En met deze gedachten gingen we de rust in met de wetenschap dat we dit de 2e helft goed vast moesten houden.

In de 2e helft was het beeld hetzelfde als in de 1e helft. S.V.O. had de bal, voetbalde goed en we gaven weinig tot niks weg. Na een spaarzame aanval van Renswoude kon Evelien de bal gemakkelijk oprapen. Omdat de tegenstander ons goed onder druk hield, belandde de bal na een uittrap in de voeten van de spits van de tegenpartij. Die twijfelde geen moment en schoot de bal in de hoek, 1-3.
Maar wat een veerkracht lieten de meiden zien. Niet de kopjes laten hangen, maar knokken voor iedere bal en hard werken. Renswoude kwam er niet meer aan te pas.
Caithlyn speelde nu van achteruit en kreeg de bal op links. Met een diepe bal op Dani, die iedereen miste, nam Dani deze goed aan en schoot de bal bij de 2e paal binnen, 1-4.
Met name aan de zijkanten werden we gevaarlijk. Fleur en Tess die verschillende duels wonnen aan de linkerkant, want ons een aantal gevaarlijk corners opleverden en de snelheid van Dani op rechts. Renswoude had hier totaal geen antwoord op. Ook Elja kwam er een paar keer goed doorheen en ze coacht het team ook nog eens goed. Dit zorgde ervoor dat Renswoude nauwelijks op kon bouwen of een antwoord had op onze speelwijze. Zelfs niet toen Senna op links en Fenna een paar keer op rechts door kon stomen naar het doel van de tegenstander. En wat we nu beter deden dan de 1e helft, was dat de posities van elkaar werden overgenomen.
Aan de linkerkant kreeg Fleur de bal en die dribbelde naar binnen. Niemand die de bal kon afpakken, dus liep ze maar door. Toen ze eenmaal bij het doel kwam, twijfelde ze geen moment en schoot de bal in het doel, 1-5.
Nog 1x had Dani een snelle actie aan de rechterkant, met wederom een goede voorzet. En wie anders dan Hind, stond klaar om de bal binnen te tikken. Eindstand 1-6.

Wederom een goede overwinning dames!
En de frustratie en de hoge benzine kosten van de wereldreis die we hebben gemaakt om in Renswoude te komen, hebben jullie als sneeuw voor de zon doen smelten.
Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen Saestum. Laten we hopen dat een hoop supporters jullie komen aanmoedigen.