Afgelopen zaterdag speelden we onze 2e wedstrijd in de 2e klasse en wel uit tegen Soest. We speelden om 8.30 uur, dus u zult begrijpen dat tijdens het vertrek van Singelpark Odijk, onderweg, maar ook nog bij aankomst in Soest het nog nachtelijk donker was. Het was zelfs zó vroeg, dat Tessa onderweg nog even heeft geslapen in de auto.

Nadat onze meiden de opstelling te horen kregen van onze 2e coach, omdat Niels er niet bij kon zijn, begonnen we nog half in het donker, met de verlichting aan, met de wedstrijd.
Opstelling van vandaag: Dani in het doel, Senna en Fenna in de verdediging. Zoë, Caithlyn en Fleur op het middenveld en voorin Tess en Hind. Evelien en Tessa begonnen de wedstrijd als wissel.

Vanaf het begin was al duidelijk dat wij wilden voetballen en dat Soest met 7 man voor de goal bleef staan. Met een enkele uitbraak wilden ze voor gevaar zorgen. En dat gebeurde ook. Nadat een speelster van Soest langs de linkerkant het veld overstak, kwam ze alleen op Dani af en met wat geluk belandde haar schot tegen het net, 1-0.
We bleven aanvallen maar waren vaak te wild, onzorgvuldig en niet nauwkeurig. Achterin stond het als een huis en nadat Senna de bal van achteruit helemaal naar voren schoot, kon Tess alleen op de keeper haar kans verzilveren en dit deed ze ook, 1-1.
Na weer een spaarzame tegenaanval, was het wederom de verdedigster van Soest die alleen op het doel af kon lopen. Niemand die haar aanviel, 2-1.
We bleven aanvallen, maar we moesten wel wat nauwkeuriger worden, want door een 6-man verdediging voetballen is al moeilijk, laat staan als we niet nauwkeurig voetballen.
Aan de kansen mocht het niet liggen, want die kregen we zeker. Net naast, via een been van de tegenstander naast, via de keeper over…noem maar op. Het zat ook niet mee. En de bloeddruk van de mensen langs de lijn werd alsmaar hoger en hoger.
Uiteindelijk was het Caithlyn die de bal tussendoor speelde naar Fleur, die de verlossende gelijkmaker maakte. En het kon nog mooier, want ook Fleur zorgde voor de voorsprong, 2-3. Evelien, Tessa en Fenna hielden het langs de lijn en achterin goed dicht en zorgden ervoor dat we geen tegenaanval meer kregen. En met name Zoë, Caithlyn en Hind werkten hard op het middenveld. Nadat Dani de 1e helft in het doel stond, zocht ze haar acties langs de lijn, was gevaarlijk uit de corners, maar we konden nog geen afstand nemen. Met name omdat Tess geen tegentreffer incasseerde, was het uiteindelijk Senna, die een geweldige wedstrijd speelde, aan de coach vroeg; ‘mag ik voorin spelen’? Waarop ze de boodschap kreeg om het achterin dicht te houden en als het kon, mee naar voren mocht. En uit de eerste de beste aanval na een corner, was het Senna die voor de 2-4 zorgde. Wat een opluchting, wat een vreugde, wat een wedstrijd!

Pas ná het laatste fluitsignaal kon de coach opgelucht adem halen en zakte zijn bloeddruk pas. Wat een enorm spannende wedstrijd.
Complimenten meiden want deze overwinning hebben we op karakter gehaald.
En ook wil ik even stilstaan bij de ouders. Deze zijn iedere week van de partij en zorgen voor de juiste boost en aanmoediging. Bedankt!

De komende 2 weken hebben we geen wedstrijd en door de KNVB zijn we vrij geloot van de beker. Dus we zijn zonder te spelen een ronde verder.
Gefeliciteerd meiden en geniet van een welverdiende vakantie.