Zondag 9 maart, stonden er 3 thuiswedstrijden op het programma een echte Super Sunday dus. De meisjes onder 11 en onder 15 hadden de dag ervoor (Super Saterday) thuis al het goede voorbeeld gegeven. Beide gewonnen en de MO11 staat zelfs stijf bovenaan. We begonnen Zondag al om half 10 en het was nog even spannend of we tegen de nummer 1 Hoogland, wel voldoende speelsters op de been konden brengen. Doordat Angela, Renske, Naomi en Amy van MO15 met ons mee wilden spelen, hadden we 12 speelsters, eentje meer dan de tegenstander! Zonder aanvoerder Carmel, die met vrouwen 1 meespeelde, legden we toch een prima potje op de mat! Een lullig doelpuntje tegen, zodat we met 0-1 gingen rusten. Door wat slimme omzettingen, konden we prima tegenstand bieden, maar door de afwezigheid van de complete voorhoede van de vorige wedstrijd uit bij Soest (3x gescoord) was het lastig om de gelijkmaker te scoren. Dan maar alles of niets, waarop Hoogland er nog eentje bij kon maken en we een verdienstelijke 0-2 op het scorebord zagen staan. Dank Martin en Ed voor de wedstrijdbegeleiding en Bo en Marian voor de kantine dienst. Vooral ook dank voor de meiden die vervolgens ook beschikbaar waren voor de zeer belangrijke ‘6punten’ wedstrijd van vrouwen 1 tegen nummer 12 Cabauw.

Deze wedstrijd begon zo rond half 12, nadat het meissie van de wedstrijd, dit keer beschikbaar gesteld door de balsponsor van vandaag PATRIA uit Zeist, het goede voorbeeld had gegeven. Een wedstrijd waar het echt ergens om ging, een sterk startend Cabauw, die meerdere doelrijpe kansen creëerde, maar Dylani stond haar mannetje vandaag met uitstekende reddingen. Ook aan de andere kant, kans voor Mayon en met onze sprintster Kim, had de verdediging van hen de grootste moeite. Uitblinker in aanvallend opzicht was wat mij betreft Nina, die heel wat keren met grote passen de achterlijn wist te bereiken. Het bleef 0-0 en het voetbal werd er niet fraaier op, vooral veel gezeur van de speelsters van Cabauw, die uiteindelijk met 3 gele kaarten in toom gehouden moesten worden. De 2e helft dus rommelig, maar heel, heel, veel strijd. Carmel loerde al een paar keer op een schot van afstand, maar kwam net niet lekker in schietpositie bij de kleine keepster die nog wel eens een balletje losliet, zoals de vrije trap van Leslie in de 1e helft. En toen, bijna een kwartier voor tijd, aan de rechterkant van het strafschop gebied, een verwoestende en toch ook geplaatste uithaal in de verre, linker onderhoek!! 1-0. Nu vasthouden die voorsprong. Steeds meer commentaar, ook vanaf de bank (“neermaaien die handel”) leverde een gele kaart op. Helaas wisten de gasten na een fraaie actie van de aanvoerder met een afgemeten voorzet een prachtig kop doelpunt te scoren in de 88e minuut. Gezien het spelbeeld een terecht, maar toch zure uitslag. Maar de aanval op plek nummer 10 afgeslagen, volgende week hopelijk tegen nummer 11 dan de drie punten..

Op naar team platte kar, veel meiden die terugkomen van een blessure en Nienke en Michelle, beide gestart in de basis van vrouwen 1, ook nu weer present. Een hele leuke wedstrijd, veel combinaties, goede reddingen van Conny en fraaie solo’s van Sam. De afronding was wat minder succesvol, maar door de aanhoudende druk op de helft van de tegenstander, besloten ze hem er dan maar zelf in te schieten 1-0 rust stand. Jaël, Tessa en Rowena pakten weer hun minuutjes en ook Quinty en Sanne, waren weer aanwezig als supporter ,hopen dat ze snel kunnen aansluiten. Een uitblinkende Sem en Jiske, hielden samen met aanvoerder Loïs en debutant Femke de tegenstander ver genoeg van het doel, om Conny verder een rustige middag te geven. Dat we een vereniging zijn, blijkt ook weer uit de bereidheid van Mayon en Rianne, om mee te spelen en te vlaggen. Manouk had zelfs een aandeel in alle 3 de wedstrijden (90 minuten in vr2, 45 minuten in vrouwen 1 en als scheidstrechter de wedstrijd van vrouwen 3 gefloten, zaterdag ook nog MO15  overigens!)

De 2e helft ook weer lekkere combinaties, maatjes Tessa, Sam en Nienke lieten de bal lekker rondgaan en stuurden regelmatig stuiterbal Amy de diepte in, ook die had een doelpunt verdiend. Jaël zat er nog het dichtste bij, maar de keeper en verdediging van Voorwaarts maken echt progressie ten opzichte van vorige wedstrijden. Totdat Sam het zat was, ze sneed als een mes door de boter, door de verdediging, alleen op de keeper af en koel in de verre hoek afgerond, van een toch goed uitkomende keeper. Nog een pegel op de paal van Sam en verder wat spelde prikjes van Voorwaarts. 2-0 gewonnen!

Speciale dank voor alle vrijwilligers van vandaag, onze good old Ben &Gijs, vervolgens overgenomen door Esther en Jindy en 3x raden wie het licht weer uit deed, na de keuken nog even schoongemaakt te hebben…. Ik in ieder geval niet 😉

Komende 2 weken GEEN thuiswedstrijden op zondag, maar 29 maart is er weer een SuperSunday, waarop vrouwen 1 tegen de huidige nummer 9 speelt, hopelijk met een weer wat aangevulde selectie! Hopelijk dan ook een overwinning voor Vr2 en vr3 kan ook aan de bak tegen Hoogland. Maar eerst volgende week dus zoals gezegd uitwedstrijden, Alphen, Utrecht en Hooglanderveen!