Vandaag stond de wedstrijd tegen Desto op het programma. Desto had de eerste wedstrijd gelijk gespeeld tegen de Meern, dus we konden vandaag al een klein gaatje slaan op de ranglijst als we zouden winnen.
Vandaag was iedereen aanwezig dus we konden op volle oorlogssterkte deze wedstrijd beginnen.
Belangrijk is dan om een wedstrijd scherp te beginnen.

Evelien was er weer bij en stond op doel. Helaas moest ze al binnen luttele momenten de bal uit het doel vissen. De eerste aanval werd gescoord, dus we moesten gelijk de knop omzetten.
En gelukkig werd dit gedaan.
Het ging gelijk op, maar SVO was degene die de kansen kreeg. Na een mooie aanval via Fleur kwam de bal bij Tess die de kans helaas niet tot doelpunt wist te bekronen. De volgende aanval met Dani, Tess en Fleur werd om zeep geholpen omdat ze elkaar in de weg liepen. Maar dit gaf maar aan hoe gebrand de meiden waren. Maar de kansen stapelden zich op, bal net over de achterlijn, een schot van Dani naast en de bal in de kluts die net niet in het doel verdween.
Maar uiteindelijk was het Tessa die een assist op Tess gaf en die de 1-1 scoorde.
En over kansen gesproken, de 2-1 lag op de schoen van Zoë maar haar schot belandde op de paal.

Onze verdediging met wederom Senna en Fenna hielden het goed dicht achterin en hiermee bewijzen ze maar eens hoe belangrijk deze dames zijn. En als het achterin dicht blijft, komen de kansen vanzelf. Hind had nog een grote kans die helaas recht op de keeper kwam en dus bleef het nog even gelijk.
Daarna kwam de bal uit een vrije trap bij Hind terecht, die de bal bij Tess kreeg en Tess scoorde de vervolgens de 2-1. Eindelijk de voorsprong. En daarmee leek het ijs gebroken.
Desto kreeg na een klein foutje nog een kans, maar niet meer dan dat. In een van de volgende aanvallen, schoot Tess de bal naar Senna die op de juiste plek stond en daarmee de 3-1 aantekende.
En Senna stond ook aan de basis van het volgende doelpunt. Na een hard schot richting doel, kwam de bal voor de voeten van Hind die vrij gemakkelijk voor de 4-1 zorgde.
In het laatste kwartier namen we echt afstand. Nadat Caithlyn haar tegenstander uitspeelde, zorgde ze met een afstandsschot voor de 5-1. Hind schoot nog mis, Senna in het zijnet. En doordat Fenna iedere keer met haar voet tussen de bal zat, kregen we ook weinig meer tegen.
Caithlyn scoorde daarna de 6-1.
Uit een corner die Fenna op Caithlyn speelde, schoot ze de 7-1 binnen en haar laatste doelpunt kwam daarna. Wederom speelde Fenna op Caithlyn en die schoot de 8-1 binnen.
Op het allerlaatste was het Dani die, zoals ze dat zo goed kan, vanaf de zijkant naar binnen kwam en de bal diagonaal in het doel schoot, 9-1.

Meiden wat een top prestatie, van iedereen! En Evelien, na goede reddingen heb je ons ook in de wedstrijd gehouden. Je groeit iedere week!
Volgende week de topper tegen Zwaluwen Utrecht. Bij winst, gaan we als koploper naar de 4e wedstrijd. We kunnen het meiden. Tot nu toe zijn jullie echt geweldig goed bezig.

Groeten een leider die nu de hele wedstrijd moest missen…