Eerste overwinning in de 1e klasse is een feit.

We begonnen de eerste wedstrijd in de 1e klasse thuis tegen Elinkwijk. Vandaag was Evelien helaas afwezig dus begonnen we deze wedstrijd met de volgende opstelling. Caithlyn op doel, in de verdediging Zoë, Senna en Fenna. Op het middenveld Fleur, Hind en Dani en voorin Tess. Tessa begon in de wissel.
De tegenstander had in eerste instantie te weinig speelsters, maar uiteindelijk konden we toch 8 tegen 8 spelen. Elinkwijk had op het laatste moment nog wat speelsters kunnen regelen.
In het begin ging het redelijk gelijk op. Onze verdediging stond als een huis en als Elinkwijk kleine kansen kreeg, was dat doordat we onzorgvuldig waren. Af en toe door het midden uit verdedigen, slordig in de passing etc. Maar we hadden overwicht en creëerden meer kansen dan de tegenstander. Uiteindelijk was het Hind die voor de 1-0 zorgde. Ze kreeg de bal op ca. 15 meter van de goal en schoof de bal langs de keepster van de tegenpartij.
Nadat we het grootste gedeelte van de eerste helft op de helft van de tegenstander speelden, was het uiteindelijk Fenna die de bal vanaf de zijlijn inschoot en deze werd van richting veranderd. Zo stond bij de rust 2-0 op het scorebord. Mark, die in de rust weg moest, zag zijn taken over worden genomen door Patrick. Dit bleek een gouden ‘wissel’ want de 2e helft zouden we verder uitlopen.

In de 2e helft ging Tess op doel en ook zij hield haar doel schoon.
Maar deze 2e helft was een soort van kopie van de eerste helft. Wederom was het Fenna, die een hele goede wedstrijd speelde, die de bal inbracht vanaf de zijkant en nu een eigen doelpunt zorgde voor de 3-0 op het scorebord. Daarna was het ook weer Hind die scoorde na een mooie voorzet vanaf de zijkant.
Deze wedstrijd hebben we goed gespeeld meiden. Iedereen speelde in dienst van het team en werkte hard. De verdediging stond als een huis en we gaven weinig weg, terwijl de wedstrijd redelijk gelijk op ging. Maar ook door wat positie wisselingen bleven we goed voetballen.

Blijf zo doorgaan meiden. Het eerste goede resultaat is geboekt!
Volgende week thuis tegen Desto.

Groeten van een leider die maar de helft heeft meegekregen!