Ook de laatste competitie wedstrijd levert winst op.

Afgelopen zaterdag speelden onze meiden hun laatste competitie wedstrijd, thuis tegen VRC. De tegenstander stond er redelijk goed voor en met paar wedstrijden meer net zo veel punten als wij. Het zou nog een spannende wedstrijd kunnen worden.
De eerste helft ging redelijk gelijk op. Beide teams probeerden te voetballen en dit resulteerde een aantal keren op leuke duels en mooie aanvallen. Het was VRC die het meest gevaarlijk werd. Een paar puike reddingen van Caithlyn, een bal die met de hand werd weggewerkt door een verdedigster (we noemen geen namen, de scheidsrechter was immers blind voor dit soort acties) en een paar keer goed verdedigend werk. Maar het was toch SVO dat de score opende. Een aanval werd opgezet vanaf rechts door Dani, die een strakke voorzet gaf, voor het doel langs. En het was de opgekomen Tessa die de bal keurig in de hoek tikte en zo haar eerste doelpunt maakte. 1-0.
Ondanks dat SVO beter in de wedstrijd kwam, was het uiteindelijk VRC dat via een aanval over de rechterkant van het veld de bal in de lange hoek kreeg en zo de 1-1 op het scorebord zette.
We bleven knokken en plots ging de bal over de zijlijn. Fenna kwam van de andere kant van het veld aanrennen om de bal te nemen vanaf de zijkant. Zou ze al geweten hebben wat ze daarna zou doen? Haar rechter voet op de bal, licht toucherend indribbelen en met een droge knal vanaf de zijlijn, vloog de bal in de uiterste hoek binnen. Waarschijnlijk dacht ze, wat Senna vorige week kon, kan ik ook. En zo geschiedde. 2-1 was ook de ruststand.
De eerste helft was met name ons middenveld met afwisselend Zoë, Fleur, Tessa en Hind die de duels uitvochten en hard werkten. En vanaf achterin werd er goed meegevoetbald, doorgeschoven door afwisselend Senna, Fenna en Evelien. En de altijd hardwerkende Tess die gevoed werd door Dani. We bleven vanuit de posities goed voetballen. Maar wat was de 1e helft spannend.

Na een heerlijke fruit melange in de rust begonnen we aan de 2e helft.
Hier moesten we het verschil gaan maken. Met Caithlyn op het middenveld erbij en Fleur die ging keepen probeerden we de overwinning over de streep te trekken.
Het was Caithlyn die de bal op de middenlijn aangespeeld kreeg van Dani. Er riep iemand langs de lijn: ‘Schieten’!!!!! En dat gebeurde. Maar wie dacht dat de bal er vanaf de middenlijn niet in kon vliegen, kwam bedrogen uit. Wat een knal. 3-1. En het leek wel alsof de tegenstander vanaf dat moment het geloof kwijt was. Niet veel later kreeg Tess de bal op de achterlijn en na een goede actie schoof ze de bal van bijna de achterlijn in het doel, 4-1. Nu was het dan echt gedaan. En Tess dacht, laten we dan maar doordrukken en schoot de bal richting de keeper, die de bal kon raken, maar niet meer dan dat. De bal verdween achter de kalklijn en zo stond het al snel 5-1.
Wat in voorgaande wedstrijden soms mis ging, was dat we er te makkelijk over dachten. Maar wat het allergrootste compliment was van deze wedstrijd, we bleven echt geconcentreerd voetballen. Met name de linie achterin bleef goed in positie staan. En een aantal keren waren het Fenna en Senna die de bal achterin tegenhielden. 1x was VRC nog dichtbij een doelpunt. Een harde knal op de lat, waarbij de bal op de lijn stuiterde, was een doelpunt volgens de tegenstander. Maar de bal was niet helemaal over de lijn, dus bleven de bezoekers steken op 1 doelpunt.
Met 2 harde schoten van Caithlyn scoorden we nog 2 maal, waardoor de einduitslag van 7-1 op het wedstrijdformulier kwam. Sorry Senna, geen 10-0 zoals beloofd.

Wederom een hele knappe prestatie meiden. Niet alleen de 3 punten, maar ook hoe jullie gevochten hebben voor elkaar. Echt leuk om te zien. Nu nog een scheidsrechter die zorgt dat een wedstrijd niet finaal uit de klauwen loopt en dan zijn we er helemaal!
Hans, bedankt voor de mooie leidersjassen. Bij 1 van de 3 kleedt het enorm af, ik zeg niet bij wie…

Volgende week, voor de beker thuis tegen Hoofdklasser de Meern en dan lekker vakantie.

Groeten, een scheidsrechter met een strakke jas, die graag een wedstrijd uit de hand laat lopen.