S.V.O. Krommerijnstreek – Valleivogels MO13 12-0

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitie wedstrijd op het programma. Omdat Evelien (scouting) en Dani (blessure aan haar vinger) er niet bij konden zijn, konden we de 1e helft een beroep doen op Cleo. En de 2e helft kwam Lisa ons versterken. Alleen die kwam al vanaf het begin omdat ze vroeg terug was van haar eigen wedstrijd.

De tegenstander kwam het veld op met 8 speelsters, dus geen wissels. En wij hadden er voldoende. De opstelling van vandaag: Zoë in het doel. Fenna en Senna achterin, met Cleo daar kort voor. Rechts midden Caithlyn, links midden Elja. En in de spits Tess en Fleur. Tessa, Hind en Lisa stonden wissel.

We begonnen de wedstrijd wat rommelig. Alle speelsters kropen naar het midden, waardoor het druk werd. Daardoor lastig om te voetballen en om kansen te creëren. Het eerste gevaarlijke schot was van Cleo. Maar dit leverde geen doelpunt op. Kort daarop kreeg Fenna de bal, achterin. En van grote afstand schoot ze de bal richting doel en deze zeilde over de keeper, 1-0. Daarna kregen we een corner die genomen werd door Cleo. De bal kwam hoog voor en Caithlyn kopte de bal in de hoek, 2-0. Inmiddels was Lisa in het veld gekomen en begon aan een mooie solo aan de rechter kant van het veld. Ze plaatste de bal met de binnenkant van haar voet en de bal ging net voorlangs.
Valleivogels kwam er nu al niet meer uit en het was eenrichtingsverkeer. Nadat ze wilde opbouwen, onderschepte Cleo de bal en in de kluts belandde de bal voor de voeten van Hind. Die wist makkelijk het net te vinden, 3-0.
Het was daarna wederom een corner waaruit we wisten te scoren. De bal kwam eigenlijk veel te ver voorbij het doelgebied. Maar daar stond weer Fenna. En die dacht, wat me 10 minuten geleden lukt, gaat me weer lukken. Met weer een geplaatst afstandsschot, schoot ze van grote afstand de 4-0 binnen. Omdat we heel compact speelden, werden er leuke duels uitgevochten die iedere keer werden gewonnen door Tess, Elja en Fleur. En door voorin Tessa of Hind te vinden, kregen we genoeg kansen maar de score snel nog verder uitbreiden bleef uit.
Net voor rust was het een kopie van het vorige doelpunt. Corner, over de verdediging, voor de voeten van Fenna en weer een schot van afstand, 5-0. Dit was ook gelijk de ruststand.

Omdat Senna en Fenna geen enkele kans weggaven en echt super goed speelden, mocht Senna wat meer naar voren spelen. Fenna had haar gram al gehaald met een paar mooie doelpunten. En samen zorgden ze ook voor het eerste gevaar. Tess ging de 2e helft keepen en werd het laatste kwart nog afgelost door Zoë die wat last had van haar voet.
De eerste kans kwam in de 2e helft kwam vanuit een voorzet van Fenna, die voor de voeten van Senna kwam en ze schoot op doel. De keeper hield tegen. Daarna was het weer Senna die voor een aanval zorgde. Ze ga de bal voor op Caithlyn en die schoot de bal op de lat.
Eindelijk maakte we het veld groter, door goed gebruik te maken van de zijkanten en nu gingen we ook steeds lekkerder voetballen. Wat super leuk is om te zien, is dat nieuweling Elja met gemak mee kan doen en het plezier straalt er vanaf. En ook Tessa groeit steeds meer in haar spel. Tessa had al wel wat kansen en het wachten is, tot ze haar 1e doelpunt maakt. Senna en Caithlyn maakte een mooie een-twee en Caithlyn scoorde de 6-0. En toen zagen we een Tess, die we heel graag zien. Uit een voorzet, kwam de bal hoog en uit de lucht schoot Tess de 7-0 tegen de touwen. Daarna speelde Caithlyn de bal naar Hind, die speelde in 1x door naar Tess en die kon makkelijk de 8-0 binnentikken. En nadat Senna de bal op de lat had geschoten, stond Tess op de juiste plek en scoorde haar 3e doelpunt in een hele korte tijd, 9-0. Uit een voorzet stond die dekselse Hind weer vrij (een plaag voor de verdediging) en tikte de 10-0 binnen. Maar namen we hier genoegen mee? Ik dacht het niet. Nadat Fleur de bal op doel schoot en de keeper de bal alleen maar kon tegenhouden, liep Senna goed door en schoorde de 11-0.
En als afsluiter, waar we al 3x eerder van hadden kunnen genieten, schoot Fenna wederom van grote afstand de bal, nu boven in de hoek, de 12-0 binnen. En dat was dan echt het laatste wapenfeit en Hans floot voor het einde van de wedstrijd.

Via deze weg willen wij Cleo en Lisa bedanken dat ze ons wilde helpen. Hier zijn we echt blij mee.
Aanstaande zaterdag staat ons alweer een mooie wedstrijd te wachten tegen Renswoude die de eerste wedstrijd ook met grote cijfers had gewonnen.

Succes meiden, we hebben weer genoten!