Zaterdag was weer een heerlijke voetbaldag voor onze SVO jeugd, het splinternieuwe MO13 team won afgetekend haar bekerwedstrijd met de ene na de andere mooie goal. Er was veel publiek en ik zag trotse ouders en opa’s en oma’s! Dat gaat een leuk seizoen worden. Onze MO15 speelde uit en won ook haar 3e bekerwedstrijd met afgetekende cijfers en bekert dus door!

Speciale gast bij de MO17 was Dick Galis, filiaalmanager bij de lokale Albert Heijn in Bunnik. Iedereen weet inmiddels wel dat er een grote spaaractie is opgezet tussen de KNVB en AH en er wordt ook druk voor SVO Krommerijnstreek gespaard. Ook gratis sparen? Klik hier!

Dick trapte de eerste officiële thuiswedstrijd van onze onder 17 meiden af en er was een mooie voetbaltaart geregeld, die tijdens de wedstrijd door de MO13 meiden werd opgesmikkeld, sorry MO17 meiden, de volgende taart is voor jullie. Dick is geen onbekende, want onze Kim werkt bij hem en wilde natuurlijk even laten zien wat ze in haar mars had. De eerste helft waren we misschien nog een beetje onder de indruk van alle festiviteiten rondom de aftrap en keken we al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Malena en Sam stelden echter orde op zaken en we leken met een 2-2 stand te gaan rusten, helaas prikte Zwaluwen met haar supersnelle en gevaarlijke spitsen er nog eentje in.

De koppies gingen naar beneden en snel zochten we even de schaduw op, een peptalk was even nodig en nog voor de meiden het veld weer opgingen zag je dat ze deze klus gingen klaren, met….. #voetbalpassie. Helaas moest Dick weer terug naar de winkel, maar we kunnen hem bij deze het goede bericht melden dat we geen doelpunt meer tegen kregen door een sublieme Britt op de goal, bijgestaan door onze Conny die op een stoel achter het doel had plaatsgenomen, voor de rustige aanwijzingen.

Helaas was onze krijger Britt Ruiters met een enkelblessure teruggekomen van een wedstrijd van de MO15 die we even uit de brand moesten helpen, met een dikke enkel wilde ze het toch proberen, maar gelukkig was het niet nodig en kan ze eerst even herstellen. Beterschap Britt. Ook Maud had wat kleine pijntjes dus moest er flink geïmproviseerd worden. Maar daar was dan onze ‘huurling’ Amber die niet alleen 2 assists afleverde deze wedstrijd en een prachtige knal op de paal had, na mooi kaatsen van spits Sam. Nee ze schoot er zelf ook nog eens 2 prachtig in en ook Tessa pakte haar goaltje weer mee. Tessa op haar beurt hielp de volgende dag weer mee als invaller bij het team van Amber en zo zie je dat we samen steeds sterker worden. Ook speciale dank aan Manouk van vrouwen 2, die momenteel wordt opgeleid als KNVB clubscheidsrechter en een prima pot floot in haar mooie roze pakje!

Alle andere meiden die ik niet genoemd heb, ook super gespeeld, ook onze 2e bekerwedstrijd hebben we gewonnen en dat betekent dat we automatisch in de volgende ronde doorstromen, als de nummer 1 van de poule, heel knap. Proficiat. Aanstaande zaterdag staan er maar liefst 3 thuiswedstrijden op het programma in Odijk; MO13 in een kraker tegen SV Aurora om 09:00 (revanche!) MO15 vervolgens om 10:30 en onze MO17 tenslotte om 12:00 uur. Nieuwsgierig geworden? Tot Zaterdag!