Na een enorm druk voetbalweekend, waarbij al onze 6 teams thuis speelden, stond er al weer een doordeweekse wedstrijd op het programma. Op ons eigen verzoek, want komend weekend moet vrouwen 3 wat spelers leveren aan vrouwen 1 en 2, zo helpen we elkaar even door de opstart periode heen, totdat er wat spelers zijn aangesloten. Afgelopen zondag pakte dat helaas niet goed uit voor vrouwen 3, een zeer rommelige start en wat speelsters die al een (halve) wedstrijd in de benen hadden en dan ook nog eens waardeloos weer.

Gelukkig konden we donderdagavond (9uur!!) even wat rechtzetten, uit bij onze vrienden van Voorwaarts. Een andere uitdaging bleken nog de tenues, eenmaal aangekomen, misten er een paar sokken, gelukkig konden we met 11 meiden starten en was Manouk bereid om even tussen Utrecht en Bunnik op en neer te rijden, topper!

Vorig seizoen hadden we hier met maar liefst 9-1 gewonnen, maar in die fase maakten we nog gebruik van speelsters van vrouwen 1 (Bo, Mayon en Leslie) en dat scheelt al snel veel doelpunten. De thuiswedstrijd sleepten we namelijk maar net een puntje uit het vuur, we waren dus gewaarschuwd. Van vrouwen 2 deden Manouk en Lola mee, dus konden we de wedstrijd met 3 wissels beginnen. Voorwaarts had maar liefst 8 wissels en dat bleek niet echt een voordeel.

Het spel golfde lekker op en neer en hoewel wij de bovenliggende partij waren, lag het balletje toch bij ons in het net en moesten we een 1-0 achterstand weg proberen te poetsen. Gelukkig is daar de bijna altijd scorende Benice, uit een afgeslagen corner, schoot ze de bal hoog en onhoudbaar in 1-1. Daarna begon het heel lekker te lopen en gaf Sam een prachtige diepte pass op Benice, die wederom koelbloedig afrondde; 1-2.

Voorwaarts speelde met 2 zeer snelle spitsen, maar Loïs, Lola en Nienke hadden dit prima onder controle en maakten slim gebruik van hun spelinzicht en rust, er werd niet alleen prima verdedigd maar ook rustig achterin gecombineerd en dit kwam het spel ten goede. In de 2e helft verving Jiske Sem op het middenveld en dat deed ze net als Sem foutloos, ook in aanvallend opzicht droegen beide een steentje bij! Manouk was voor de gelegenheid in de voorhoede gezet en met name Tessa bleek een goede uitvinding te zijn als aanspeelpunt in de voorhoede, de bal controleren en maatje Sam of Carmel aanspelen, die vervolgens Sanne een paar keer goed wegstak.

We kregen steeds meer vat op het spel en de combinaties waren om van te smullen, Voorwaarts was het helemaal kwijt en kwam er nog maar sporadisch uit. Dit resulteerde in veel corners, waar onze Loïs elke keer mee naar voren kwam. Wederom een uitstekende hoge en harde corner van Carmel en een harde knik van Manouk en heel veel gegil…. 1-3. Niet alleen prachtig gevoetbald meiden, maar ook 3 prachtige doelpunten.

Dankzij wat goede reddingen van Conny en de achterhoede die zich niet meer liet verrassen, konden we met een heerlijk gevoel naar huis, met de 3 punten! De volgende wedstrijd die op het programma staat is op 27 oktober, een thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 1, Sporting vrouwen 3. Tot die tijd zullen we af en toe een speler uitlenen aan 1 en 2, maar dat is weer het voordeel van een vereniging. Bovendien maakt spelen op een hoger niveau onze meiden aantoonbaar beter. Supporters dank voor jullie aanwezigheid en Richard bedankt voor de coaching.

Een zeer tevreden Hans!