Het seizoen zit er bijna op, vorige week verloren van de nummer 2, vandaag de kampioen van onze poule, Hoogland vrouwen 3. Helaas nog met een flinke lijst geblesseerden en afwezigen, dus improvisatie gewenst. Super veel dank aan Angela en Inge en grieperige Annemieke, die ervoor zorgden dat we de hele wedstrijd met 11 speelsters konden uitspelen en nog wat konden wisselen.

Ons inmiddels bekende openings minuutje verliep dit seizoen voor de 3e keer niet helemaal lekker, amper de bal geraakt en het stond al 0-1. Binnen 10 minuten lag ook de 2e er in. Het zou toch geen grote nederlaag worden, in dit tempo zag het er wel naar uit. Maar inmiddels was iedereen een  beetje gewend aan de nieuwe samenstelling en opstelling en rechtten wij de rug. Er kwamen zowaar kansjes en met name Kim en Melissa, hielden de achterhoede van Hoogland flink bezig. Natuurlijk hielden we er rekening mee dat hier geen 3 punten gehaald konden worden, maar al snel zat er meer evenwicht in het spel, een bal net voorlangs geknald door Manouk en toen Kim voor de zoveelste keer onder het gras werd gemoffeld, in het strafschopgebied door 2 speelsters van Hoogland, rekenden we met zijn allen op een strafschop….. je voelt hem al aankomen, gewoon doorspelen.

Het spel werd wat harder, veel schouderduwen kwamen bij onze speelsters niet op de schouder, maar vooral in de rug terecht, maar ook hier had de clubscheidsrechter niet echt oog voor, dit werd echt irritant. Een prachtig uitgespeelde aanval voor Hoogland en daar lag de 3-0 in het netje.

In de rust even de balans opgemaakt, veel kleine pijntjes maar vooral zin om er een leuke 2e helft van te maken. Laten we dit zien als een oefenwedstrijd, er staat weinig of niets op het spel en we starten gewoon weer met 0-0. Ook weer een paar leuke kansen voor ons, Manouk alleen op de keeper af en later een afstandschot op de lat, het zat gewoon niet mee. Toen Carmel door een speelster met 2 handen vol naar de grond werd geduwd, neem van mij aan dat je Carmel niet zomaar omver duwt, wederom geen strafschop.

Het laatste kwartier, was de ‘pijp’ leeg, meiden hebben fantastisch geknokt, mooie aanvallen gemaakt, maar vandaag was deze tegenstander een maatje te groot. Een doelpunt werd ons niet gegund, dus laten we deze pot maar snel vergeten. Nog 2 wedstrijden voor de boeg, Woensdag 22 mei om 20.00 thuis tegen Voorwaarts (locatie SV Odijk) en 2 juni uit naar Sporting. Het hoogst haalbare met deze jonge, inmiddels uit zo’n 25 gebruikte speelsters bestaande groep, lijkt de 4e plaats, dan moeten we nog wel 6 punten pakken tegen de nummer 12 en 13!

Tenslotte, rondom het voetbal gebeurt er heel veel, we timmeren aan de weg met onze flyers, social media en waren dit weekend op de Tuinbraderie met ons eigen voetbal doek, aangeboden door OMNIA en niet te vergeten de zeer geslaagde AJAX clinic op Zondagmiddag. 1 Juni zullen we ook op de BunnikFair aanwezig zijn en gaan we nog wat toernooitjes, afsluitdagen etc bezoeken. We zijn hard op zoek naar nieuwe speelsters om een 3e team te kunnen samenstellen en diverse jeugdteams. Dus bezoek ons op de BunnikFair of via onze media kanalen! Insta svo_krommerijnstreek Zien we je snel?