Stel je eens voor, je stapt zaterdag op je fiets en rijdt naar de voetbalclub. Voor 4 van de 13 meiden van onze nieuwe MO17 is dat vrij normaal, zij spelen immers al jaren in Odijk. Maar dit seizoen is ook voor Britt R Betiel, Evi en Irene bijzonder, de andere 9 speelsters komen van SV Aurora, FC Driebergen en SVF. Okay, we hebben een paar keer kunnen trainen met elkaar, maar door diverse omstandigheden niet vaak met het hele team, hetzelfde geldt voor wat oefenwedstrijdjes. Dan krijg je ook nog een coach die niemand echt kent, prachtige tenues in voor jou onbekende kleuren en mag je direct aan de bak in een uitwedstrijd. Zo ging dit afgelopen zaterdag, onze eerste bekerwedstrijd in Amersfoort tegen AFC Quick.

Bij aanvang zagen we direct al dat wij gemiddeld genomen wat groter waren dan de tegenstander, maar na een wat onwennige start, bleek dat deze meiden elkaar al goed wisten te vinden, ze wisten in elk geval elkaars namen en sterke en zwakkere punten. Gelukkig speelde onze achterhoede onder aanvoering van Kim een solide wedstrijd en was er altijd nog keepster Britt die je niet zomaar voorbij komt. Heel langzaam staken wij ook wat vaker het veld over. Onder leiding van Bieke lukt het ons om de slag op het middenveld samen met Britt R en Sam te winnen. Dreiging was er continue via Dianthe, Tessa en Malena, maar de keeper van de tegenstander haalde de ballen er telkens goed uit. Na onze eerste 2 wissels, Maud in de spits en Sanne op het middenveld, werd het overwicht steeds groter. Een aantal corners en schoten op het doel, maar we hielden het spannend, tot Bieke het genoeg vond, een paar mooie passeerbewegingen en een verwoestend afstand schot in de verre bovenhoek…. onze eerste officiële goal was een feit; 0-1.

De meegereisde supporters zagen hoe deze speelsters uit 4 verschillende verenigingen, steeds meer voor elkaar door het vuur gingen en ook de combinaties begonnen te lopen. Het was voor Quick maar goed dat er gefloten werd voor de rust. In de pauze werd nog eens benadrukt hoe gaaf het is dat we al zo lopen te voetbalen, zonder dat iedereen alle 12 namen van de andere speelsters kent. Nog even snel een voorstelrondje en de 2e helft ging vol vertrouwen van start. AFC Quick bleef komen, maar onze meiden raakten niet van hun stuk. Al snel tekende Tessa de 0-2 aan, gevolgd door de 0-3 van Malena, gevolgd door de 0-4 van Maud. De volgorde zou iets anders kunnen zijn, maar door het genieten van de wedstrijd, was dit detail niet helemaal duidelijk.

Direct bovenaan in de poule en de 0 gehouden! Complimenten. Maandag weer lekker trainen in Werkhoven en Woensdag in Odijk. Onze ’thuis’ debuut is komende zaterdag om 12.00 bij SV Odijk. Winnen we deze wedstrijd of spelen we gelijk, dan bekeren we lekker door. Wat het resultaat ook is, iedereen kan zien dat dit team een mooi seizoen gaat draaien en heeft er erg veel plezier in zin in, houden zo!!