Eindelijk hebben we weer een volledig seizoen kunnen spelen, weliswaar met wat korte onderbrekingen, maar wat was het fijn om weer veel wedstrijden te kunnen spelen. Dankzij de samenwerking met SV Aurora konden we voor het eerst een MO17 team op de been brengen en doordat er steeds meer speelsters van Bunnik’73 de weg vinden naar meisjesteams, hadden we naast een MO15 ook nog een MO13.

Deze groei sluit heel goed aan bij onze ambitie om over 3 jaar te groeien naar dubbel bezette meisjes teams, MO17-1 & MO17-2, MO15-1 & MO15-2 en MO13-1 & MO13-2. Een andere ambitie is onze 1e vrouwenteam terug te brengen naar de 2e klasse en structureel in het linker rijtje te laten eindigen. Tenslotte zouden we de leeftijd waarop speelsters naar de senioren overgaan, op hun vroegst als 17-jarige willen. Uitzonderlijk talent daargelaten natuurlijk.

Bij ons moet er wat te kiezen zijn, recreatief of prestatief en voor elke leeftijd. Daar hebben we nog een weg te gaan, maar in onze eerste 3 jaar hebben we al veel bereikt, ondanks de corona beperkingen.

Met deze lange termijnplanning in gedachten; groei, keuze en ambitie, kijken we ook dit jaar weer naar de teamindelingen. Heel even was er sprake van een stroomversnelling in onze ambitie, omdat SV Aurora met 3 jeugdteams wilde toetreden tot onze SVO, maar helaas voor ons besloten zij toch op eigen kracht door te gaan. Dat respecteren wij natuurlijk, zolang meiden daar maar niet hoeven te stoppen met voetbal, zoals afgelopen seizoen dreigde voor de eerder genoemde MO17 meiden Kim, Sam, Malena, Britt, Tessa en Dianthe, die mede dankzij de SVO behouden zijn voor het voetbal!

Hoewel een aantal meiden nog niet helemaal zeker is van de overstap naar onze, of wellicht een andere vereniging, moeten we in Juni teams in gaan schrijven bij de KNVB en is er gestart met een (voorlopige) teamindeling. Wij realiseren ons als bestuur dat dit, met name bij de jeugdteams altijd weer spannend is, speel ik volgend seizoen nog bij mijn vriendinnen of juist in een team dat voor mij meer uitdaging brengt of misschien wel allebei. Om je gerust te stellen, elk begin van het seizoen, ziet het er weer anders uit dan aan het einde van het seizoen. Meiden stromen tussentijds door, of doen toch liever een stapje terug naar bijvoorbeeld een half veld. Dus heb je ambitie om bijvoorbeeld in een hoger team te spelen, ga er dan voor en wie weet gebeurt dat sneller dan je denkt! Ook in het nieuwe seizoen, zullen speelsters vast weer van hogere of lager teams geleend worden, we zijn immers 1 vereniging!

Hierbij de voorlopige teamindeling dus, die we wel heel graag met jullie delen om duidelijkheid te geven en zelf ook weer de benodigde leiders, trainers en coaches te gaan aanstellen. Laten we hopen op weer een volledig en vooral gezellig seizoen en waarbij we weer een stap zetten naar onze doelstelling als club.

Klik hier voor de voorlopige indeling