Beste SVO’ers,

Dat is ondertussen hoe we onszelf vaak noemen. Ondanks dat dit ons 3e seizoen is, moeten we altijd nog wennen aan onze ‘nieuwe’ naam;  SVO Krommerijnstreek en laten we eerlijk zijn, die hele naam, bekt ook niet zo lekker in het veld: “kom op SVO Krommerijnstreek”…… Misschien in de toekomst nog eens over nadenken.

Zo terugkijkend naar de afgelopen seizoenen, mogen we ondanks alle Corona uitdagingen, best tevreden zijn. We zijn een voorbeeld voor veel verenigingen in de buurt, maar ook uit het land krijgen we steeds vaker vragen van collega’s die ook een samenwerking willen opzetten, toeval of niet, maar ik kreeg zojuist een aanvraag voor informatie binnen uit Brabant en ook onze collega’s in Houten hebben we onlangs van kennis mogen voorzien.

Er is nog veel werk aan de winkel voor de KNVB op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal, en hoewel het bij ons ook niet altijd vanzelf gaat, geven we graag het goede voorbeeld en groeien we inmiddels over de 100 speelsters. Het geheim? Vooral heel ‘lenig’ zijn bij de vraag van je speelsters;

  • Speelsters van vrouwen 1, die minder vaak wilden trainen en reizen, spelen nu in een vrijdagavond competitie (18+) en vallen nog regelmatig in bij het 1e en vice versa
  • Met SV Aurora hebben we een samengesteld team gestart, onze MO17, die zowel in Odijk als Werkhoven trainen en na de winterstop in Werkhoven hun thuiswedstrijden gaan spelen
  • Hetzelfde doen we met de MO13, waar steeds meer meiden van Bunnik’73 bij aansluiten, ook zij trainen in Bunnik en Odijk en gaan na de winterstop in Bunnik thuiswedstrijden spelen
  • En vers van de pers, een samengesteld team met Saestum, voor onze MO21, waar een aantal speelsters van hun MO17 bij gaan aansluiten, die anders moesten stoppen of verkassen!

De kunst is om elkaar natuurlijk niet ‘kwijt’ te raken en het vergt veel geregel. Dankzij onze eigen speelsters, onder aanvoering van Conny, hebben we gelukkig tegenwoordig vlaggen met ons logo op de 3 moederverenigingen, dat helpt al een stuk!

Naast het sportieve vlak, is er ook veel om terug te blikken op het gebied van mensen die ons een warm hart toedragen. Het overlijden van Ed van den Broek en een prachtig eerbetoon aan hem in de vorm van een onderlinge SVO wedstrijd, de ziekte van Willem die we van deze kant het allerbeste toe wensen en afgelopen week, het plotselinge overlijden van Jordy uit Odijk, die met veel van onze speelsters een jarenlange band heeft en nog niet zo heel lang geleden het overlijden van de vader van Bente… Natuurlijk is niet kunnen voetballen of trainen door Corona vervelend, maar dan zien we weer wat voor een ‘bijzaak’ voetbal eigenlijk is.

We wensen ook onze langdurig geblesseerde speelsters, o.a. Caroline, Britt, Conny, Quinty en Bo een spoedig herstel en hopen ze in het nieuwe jaar weer op het veld te mogen zien. We duimen voor Lotte en Lisa, die de medische molen (misschien) in gaan en hopen dat het meevalt.

Dan is er nog mooi sponsor nieuws te melden, hoofdsponsor Schoonmaakservice Nagel, heeft zijn contract met ons verlengd en onze vrouwen 1 en 2 lopen ondertussen in prachtige nieuwe tenues, met de logo’s van Bunnik’73, SV Odijk en ZSC Patria subtiel in de kraag gedrukt. Binnen enkele weken komen daar trainingspakken van Fidiom uit Wijk bij Duurstede bij, zodat we er weer jaren tegen aan kunnen. Hulde aan alle sponsoren van de ‘SVO’ enne… laten we onze scheidsrechters ook niet vergeten te bedanken; Chris, Timo, Dennis, Manouk en sinds vorige week ook Fred!

Ondertussen wordt de club groter en groter en was het dit jaar voor mij onbegonnen werk om het traditionele persoonlijke kerstkaartje door de deur te doen, ik hoop dat jullie mij dat vergeven… Hulde ook aan mijn collega bestuursleden, Saskia, Wendie, Angela en Manouk die het zolang met mij vol moeten houden…. Dat is overigens niet de reden dat Wendie gaat stoppen als penningmeester 😉 voor haar doen we bij deze een oproep om met ingang van het volgende seizoen een opvolger (ster) te zoeken. Ken/ben je iemand met financiële kennis, meld je dan snel bij ons aan!

Tenslotte wil ik iedereen een sportief en gezond 2022 toe wensen, ik ben er van overtuigd dat we iedereen weer snel op of langs het veld zien, rust goed uit en maak mooie herinneringen!!

 

Hans de Ligt

Voorzitter SVO Krommerijnstreek