Vr30+ deed vrijdagavond 27 oktober mee aan het Oktoberfest-toernooi bij Focus ’07 in Culemborg. Net als de mannen 45+ waren er 2 poules van 5 teams.
Er werd lekker gevoetbald, de verschillen waren klein. Op 1 wedstrijd na, maar dat waren geen vrouwen maar meiden. We probeerden diverse spelsystemen uit. Het beste gedijden we met het ouderwetse voorstopper-spil systeem met een echte laatste vrouw Myrthe. Sjaklien gaat het steeds beter doen in het doel. Conny moet gaan vrezen.
Voorin rennen Eva en Laura zich de longen uit het lijf. Achterin zien we Lisette, Annu en Marianne het hun tegenstandsters moeilijk maken. Irene en Cindy blijven tussen de linies maar gaan. Het enige wat ontbreekt zijn de doelpunten. Het is vaak het net niet en daar moeten we zeker wat meer op trainen. Uiteindelijk was het Laura die toch de bal in het netje wist te prikken. Hiermee was de hatelijke 0-van-de-avond van het bord.
Maar dan de 3e helft. Die is vaak voor ons. Moeilijk deze avond want de kantine is stampvol met 10 teams. Eef had een tafel bezet gehouden. Dacht hij. Er schoven een paar leuke dames van VVIJ aan. Waar bleven onze vrouwen. Tja, die hadden wat extra tijd nodig na het douchen. Er daar kwamen ze dan. Allemaal een beiers hoedje op het hoofd, daaronder twee Heidi-vlechtjes en een geruit shirt. En daarmee vielen we toch echt wel op. Er was wat Deutsche Musik wat uit de speakers kwam. Maar van dansen kwam niks totdat onze vrouwen de juiste voorzet gaven. En zo werd het toch nog zweten op de dansvloer. Ondertussen natuurlijk de vloeibare versnaperingen. Wel veel 0.0 drankjes. Wie was er eigenlijk de BOB?
Een van de organisatoren beklom in het midden van de kantine een tafel en wist zich enigszins verstaanbaar te maken. In het geroezemoes hoorden we plots dat de dames van SVO Krommerijnstreek zich moesten melden. Waarvoor? We hadden toch niet onze poule gewonnen. Nee, we kregen een echte beker voor het meest sportieve team. Wie dat had bepaald is een raadsel want de hele avond hadden we gespeeld zonder scheidsrechter. Laten we zeggen dat we het meest gezellige en opvallende team waren. Onder luid gejuich werd de beker in ontvangst genomen en onder luid applaus getoond aan de volle kantine. Heeft Vr30+ de eerste echter beker voor de SVOK gewonnen? We laten hem zelf graveren als aandenken aan dit memorabele moment. Nu nog een prijzenkast. Maar eerst mogen alle dames de beker een week thuis op de schoorsteen hebben.
Hierna terug naar de dansvloer. Het beierse karakter van de avond verdween langzaam voor wat spaanse invloeden. Maar wat doet dat ertoe.
Langzaam begonnen er toch mensen naar huis te gaan. Rond half twee werd het sein brandmeester gegeven en hadden we toch weer de 3e helft gewonnen!