Zaterdag was het dan eindelijk zover, onze MO12 mocht haar 1e wedstrijd spelen. De meeste meiden uit het kampioensteam van vorige seizoen, zijn doorgeschoven naar de MO15 en eigenlijk bleef alleen Nadine nog over. Omdat Dieke al wel trainde vorige seizoen en heel enthousiast werd van de trainingen dit seizoen, besloot ze gelukkig om ook te komen voetballen en stond de teller op 2!

Maar dankzij het schoolvoetbal en de Bunnikse Spelen, wisten ook Masa en Amy de weg naar dit team te vinden, bovendien hadden de ouders van Linn in het verleden al eens aangegeven dat Linn ook graag wilde voetballen en dat brengt ons dan op 5. Dat gaat de goeie kant op.

Met dank aan Hind, Elja, Tessa en Eline van eerder genoemde MO15 en JO12 en proefspeelster Gioya, hadden we zelfs 2 wisselspeelsters vandaag (Amy was een weekendje weg). En ook wat meiden die al wat langer voetbalden.

De tenues werden uitgedeeld en een warming-up door coach Hans, waarbij direct even de namen werden geoefend, gingen vooraf aan het fluitsignaal van scheidsrechter Fred. Nadine stond de eerste helft op de goal en had een paar uitstekende reddingen. Masa en Dieke onder uitstekende coaching van ‘ervaren – 11-jarige’ Tessa hielden de boel goed dicht. Op het middenveld tikten Linn en Elja lekker over en voorin stonden onze spitsen Eline en Hind. We kwamen op voorsprong en bouwden de voorsprong zelfs uit, ondanks 3 tegendoelpunten, gingen we de rust in met een verdiende 4-3 voorsprong!

Hind ging op de goal en Nadine in de spits, de 2e helft hebben we weinig kansen weggegeven en kon ook Masa nog een kwartiertje keepen. Prachtige doelpunten nog van Tessa en Nadine, zorgden voor een super uitslag 8-3 gewonnen in de 1e wedstrijd ever voor sommige meiden, we zijn heel trots.

Volgende week spelen we een uitwedstrijd en hopen we deze lijn door te trekken, nog lekker 2x trainen en hopen dat er nog meer meiden de weg naar onze stoere MO12 weten te vinden! Tot die tijd lenen we nog even meiden van andere teams, maar het team begint zich te vormen! Heb je zin om aan te sluiten? Mail naar hans@svokrommerijnstreek.nl

Tenslotte bedanken we alle positieve supporters en kijken we uit naar de volgende wedstrijd, kwart over 10 bij Delta Sports in Houten!

Groetjes van supertrotse coach Hans