Vrijdagavond 22 april spelen we ons thuistoernooi voor het eerst bij SV Odijk. Tegelijkertijd is bij Brothers the closing party. Traditioneel sluiten we het toernooi af met een gezellige 3e helft in de kantine. Maar hoe gaan we dit doen als onze trouwe mee-feestende andere vrouwenteams van de SVO allemaal bij Brothers zijn….

Een andere uitdaging werd ook nog om een gezellige voetbalavond te krijgen met de overblijvende teams….helaas hebben 2 van de 5 teams moeten afzeggen ivm te weinig spelers.
Door de drie overblijvende teams is nog vlak voor het toernooi druk overlegd en gepuzzeld hoe de avond in te vullen. Alle teams spelen een kwartier tegen elkaar en daarna nog een 2e ronde. De beide uitslagen worden opgeteld tot de eindscore. En met deze creatieve oplossing werd het weer een gezellige en sportieve voetbalavond!

SVO Krommerijnstreek stond voor de opgaaf om tegen de 2 beste teams uit onze poule te spelen.
Onze eerste wedstrijd speelden we tegen VSC. Zoals we een beetje gewend zijn gebruiken we de eerste wedstrijd altijd om er weer een beetje in te komen. Iedereen zoekt nog zijn plekje en moet nog wat wennen aan de wedstrijdbal.
De wedstrijd gaat met 1-0 naar VSC.

Bij de 2e wedstrijd tegen Sporting ‘70. wordt er meteen lekker gevoetbald.
Suus raakt de bal goed en de bal gaat maar net naast. Meerder aanvallen worden opgezet en schoten op doel volgen. De ouwe diesel komt op stoom!
Misschien moeten we toch overwegen een oefenwedstrijd voor de eerste wedstrijd in te plannen…..
Dan een grote kans: een speelster van Sporting ‘70 steekt spontaan haar handen in de lucht in de baan van de bal….scheids Dennis fluit: penalty voor SVO! Helaas wordt dit schot door de keeper uit het doel gehouden. SVO voelt dat er meer in het vat zit. Een prachtig hakje van Suus richting Eva maar die treft daarna helaas geen doel.
Sporting maakt het nog spannend maar een goede verdedigende actie van Annu houdt de bal weg van onze goal.
En dan toch….Suus spurt ineens met de bal het veld over en weet Myrthe te vinden die de bal in het doel kan prikken:1-0 voor SVO!

De eerste ronde verloopt verrassend goed voor ons. Even bijtanken in de pauze en dan op naar ronde twee.
Kan SVO een verrassing brengen tegen VSC? Mooie acties volgen. Cindy laat even een hakje zien op de achterlijn en haalt vele ballen weg. Eva dolt zichzelf met haar acties. En anders is daar altijd nog Conny met haar reddingen.
Het lijkt erop dat Conny niet te passeren is. Onze nr 9 vroeg zich af of dat echt zo was en probeerde dat even uit….conclusie: Conny is wel te passeren als je maar de juiste techniek gebruikt.
Uiteindelijk zijn de drie punten voor VSC.

De laatste wedstrijd is tegen Sporting ‘70.
Coach Eef staat voor een dilemma: gaan we de 1-0 verdedigen of gaan we vol in de aanval voor een 2-0?
Voordat we hierover konden nadenken zorgt Marian voor een perfecte voorzet op Suus die dit kan afronden met een mooi schot en haar doelpunt mee pakt.
Het wordt een leuke wedstrijd. Een rush van Eva met een goede bal op Suus en vervolgens naar Lisette mist net doel.
Een schot van Eva op de keeper.
Een mooi een-tweetje van Suus met Lisette gaat net naast. En dan het laatste fluitsignaal.De drie punten zijn binnen! Wat een verrassing, dit hadden we van te voren niet gedacht.

Moe maar voldaan wordt de 3e helft in de kantine voortgezet. Met een paar drankjes, heerlijke bittergarnituur en gezellige muziek van DJ en barman Hans komt het helemaal goed.
En zoals gewoonlijk doet SVO Krommerijnstreek als laatste het licht weer uit.
Over 3 weken onze eigen the closing party van het seizoen. We spelen dan bij Sporting ‘70. Komt allen supporteren! We hebben geen partybus in de aanbieding maar als je wilt meefietsen kun je je bij mij aanmelden!

Door Saskia Rijnbende