Al een paar seizoenen is er op vrijdagavond een groep dames actief op de velden van onze vereniging. Zij spelen geen competitie maar vinden het leuk en gezellig om met elkaar een balletje te trappen. In het begin onder leiding van Jolanda Wilshaus, de laatste 2 seizoenen door Eef Goes.

Begonnen wordt met een warming-up, gevolgd door voetbal-oefeningen met en zonder bal. Alvorens af te sluiten met een partijtje wordt er kort aan de conditie gewerkt. Gemiddeld zijn er tussen de 6-10 dames aanwezig. Helaas te weinig voor een echt partijtje 7 tegen 7. De dames hadden daarom de wens toch ook eens 7 tegen 7 te kunnen voetballen. Het blijkt dat er in Maarn bij SVMM een soortgelijke groep dames actief is en die wilden ook wel eens een ‘wedstrijdje’ voetballen. De afspraak werd gemaakt en zo gebeurde het afgelopen vrijdagavond dat er 2 damesteams tegenover elkaar stonden op een iets verkleind half trainingsveld. Her en der was er bij de groep de hele week wat spanning en nerveusiteit. Na een korte kennismaking werden er afspraken gemaakt over de spelregels en hoe lang er gevoetbald zou worden. Hoe zou het met de conditie zijn? We zouden minimaal 2 en maximaal 4 keer 10 minuten voetballen. Een scheidsrechter was niet nodig. Gertje had gezorgd voor clubkleding. Er stond daarom een echt blauw-geel Bunnik ’73 team op het veld.

Na de aftrap door SVMM bleek dat zij, ietsje jonger, een klein beetje meer voetbal in huis hadden. Zij trainen op maandagavond en sluiten dan soms af met een mix-partijtje met hun 45+. Het spel ging daarom heen en soms weer. Het was voor onze dames heel erg wennen. Iets verder uit elkaar spelen, vrij lopen, niet door het midden uitverdedigen enz. Heel leerzaam allemaal. De eerste 10 minuten waren voor het gevoel snel om. Na de 2e helft had Eef met de coach van SVMM afgesproken na de 3e 10 minuten te stoppen. Die vlieger ging dus niet op! De dames hadden het zo naar hun zin en voelden zich conditioneel zo sterk dat ze bijna smekend vroegen nog een 4e helft te mogen spelen. Hierin lukt het Bunnik ’73 toch een doelpunt te maken door Eva met een assist van Myrthe. SVMM maakt er uiteindelijk, volledig onbelangrijk, 4 meer.

Na het douchen en omkleden was er de 5e helft in de kantine. Onder het genot van een drankje en een bitterbal (het was 45+-avond) werd er nagenoten van deze primeur en afgesproken dat deze voor herhaling vatbaar is. En dus gaan we op niet al te lange termijn naar Maarn voor een vervolg.

We kijken terug op een heel geslaagde voetbalavond. Het was leuk, sportief en vooral ook leerzaam. Ook de aanwezige supporters worden bedankt voor hun belangstelling en support!

Wil je ook meedoen? We trainen op vrijdagavond van 20.00 – 21.00 uur. Voetbalervaring niet vereist.

Namens de dames-recreanten,

Eef Goes