Nadat we in maart onze laatste wedstrijd hadden gespeeld, was het nu eindelijk weer tijd om samen het veld op te gaan. En niet om te trainen, want dat hadden we alweer opgepakt. Maar nu, om onze eerste bekerwedstrijd te spelen tegen Kampong.
Het team is bij elkaar gebleven en we hebben er sinds eind vorig seizoen een nieuwe topper bij, namelijk Elja. Ze is een van de jongste maar past goed in het team en vanaf de eerste dag hoort ze bij ons!

We begonnen de dag met een kleine aankondiging omtrent de Corona regels. 1,5 meter afstand buiten het veld, handen wassen en volg de looplijnen. Dit gezegd hebbende, gingen we het veld op. Niels kon er helaas niet bij zijn.
Voordat we aan de warming-up begonnen, kregen de meiden de opstelling te horen en hoe we zouden spelen. De meiden kregen ook taken mee. De opstelling was als volgt.
In het doel Evelien. De verdediging bestond uit Fenna en Senna. Caithlyn er kort voor en Fleur en Dani aan de zijkanten. Tess en Zoë vormden de aanval.
Elja, Hind en Tessa begonnen als reserve, maar we zouden lekker veel door wisselen.

De eerste helft begon wat rommelig. We zochten wat ritme en we liepen toch nog wel een beetje te zoeken, hoe alles ook alweer ging. Wat wel vanaf minuut 1 goed gebeurde, was dat de meiden elkaar goed coachte en we riepen elkaars naam als er ingespeeld werd. Dit is goed opgepakt vanuit de training van Conny.
De eerste kleine kansen kregen we na 5 minuten, waarbij Caithlyn voorlangs schoot, net naast. En ook Tess schoot een keer op doel, de keepster kon de bal tegenhouden, maar belandde voor de voeten van Zoë. En die scoorde 1-0. De verdediging met Senna en Fenna stond als vaker als een huis. Als de tegenstander dacht aan aanvallen, dan stonden deze 2 dames er om alles tegen te houden. Evelien had daarom een makkelijke ochtend. Nadat Tess nog een keer schoot (net voorlangs) dacht Elja een minuut later, laat ik dat ook eens doen. En ze liet gelijk zien dat ze van grote waarde is voor het team, de bal vloog tegen het net, 2-0.
Nadat we een aantal keren elkaar goed vonden en heel goed overspeelden, kwam er een diepe bal op Hind. De verdediger van Kampong dacht de bal even weg te werken, maar de bal stuiterde over haar heen en Hind kon alleen op de keeper af. Koel schoof ze de bal in de hoek, 3-0. Daarna kwamen de 2 mooiste aanvallen van de wedstrijd. Dani kreeg de bal aangespeeld en die vond Tess, die de bal vervolgens naar Hind speelde en die scoorde de 4-0. De 2e mooie aanval was een lange bal van Caithlyn op Tess, die de bal in 1x schoot, tegen het net…5-0.
Nadat Tessa een aantal keer goed de bal had veroverd en uiteindelijk de bal bij Dani terecht kwam, twijfelde ze geen moment en schoot de bal hard richting doel. De keeper kon nauwelijks de bal tegenhouden en ook nu stond Hind weer op de juiste plek, 6-0.

In de rust kregen we te horen van de leider van Kampong dat ze een geblesseerde speelster hadden en helaas maar met 7 speelsters verder konden. Dat hebben wij ook gedaan en begonnen de 2e helft met Evelien in het doel. Fenna en Zoë achterin. Fleur in het midden en Dani, Caithlyn en Senna voorin. We moesten nu met 4 wissels vaker wisselen en dat was niet prettig voor de meiden, maar ze hebben daar niks van laten merken. Wat een toppers!

Fenna kreeg de bal en speelde deze naar Zoë. Die speelde naar Senna en die hield keurig het overzicht en speelde de bal naar Caithlyn, die scoorde. 7-0. Daarna was het wederom een schot van Caithlyn die binnenkant paal, langs de keeper erin ging.
Elja, die overigens geweldig speelde in haar 1e wedstrijd, bezorgde de bal bij Hind en die scoorde 9-0.
Het laatste doelpunt kwam vanuit een afstandsschot van Caithlyn en daarmee was de 10-0 een feit.

Meiden, vandaag hebben we echt als team heel goed gespeeld. Iedereen heeft gewerkt voor elkaar en ondanks dat bijna iedereen op ongeveer 3 posities heeft gespeeld, bleven jullie positief en goed voetballen. Complimenten.
Volgende week spelen we tegen Brederodes, die ook hebben gewonnen, dus dat kan een mooie wedstrijd worden. Zondag 6 september foto’s maken!

Groeten, van een trotse (inval) leider.