Afgelopen Zaterdag stond er eindelijk weer een voetbalwedstrijd op het programma, een oefenwedstrijd tegen en in ’t Goy. Het was gelijk ook de eerste keer dat ons MO21, jonge talenten team in deze samenstelling ging voetballen. Maar eerst waren we (Manouk en ik) uitgenodigd om met de kampioenen van MO11 een voetbalclinic te gaan volgen van de Gert Kruys Academy.

Om half 12 stonden we fris en fruitig op het kunstgrasveld van SV Odijk. Tess, Fenna, Hind, Elja, Senna, Caithlyn, Zoë, Dani en Fleur hadden er zin in. Ook de trainers, Niels, Mark en Conny waren van de partij. Het was voor iedereen een leerzame en pittige training. Maar ‘Ome Gert’ is ook echt een grappenmaker en na de diverse oefeningen moesten we voorafgaand aan de afsluitende partij ook nog even het volkslied zingen. Hind scoorde de winnende goal en de winnaar van de penalty bokaal was Caithlyn. Wat een talent in deze groep, ik kon het zelf amper bijhouden en voel nog steeds de spierpijn.

Nadat de clinic was afgelopen, was er voor de meiden nog een leuk voetbal dartbord klaargezet, daarvan werd Dani de winnaar. Namens de meiden was er nog een bedankje voor Gert en Sandra voor de leuke clinic. Ook de leiders en trainers werden in het zonnetje gezet en ontvingen een Dopper met hun naam erop. Namens het bestuur was er ook nog leuk vakantie cadeautje voor de vrijwilligers en is het seizoen toch nog passend afgesloten. Volgend seizoen spelen deze meiden in de MO13, dus heb je zin om aan te sluiten, meld je dan aan op onze site.

Snel door naar Bunnik, waar de andere talenten (O21) stonden te wachten op een lekker potje voetbal. Onze mooie nieuwe tenues opgepikt, ballen en door naar ’t Goy. Als gastspeler deed ook Lynn, de vriendin van Jaël mee. Voor Amber en Naomi was het echt een debuut en zij lieten direct zien dat ze grote aanwinsten voor SVO Krommerijnstreek zijn. We speelden tegen de MO19 van ’t Goy, een mooie gelijkwaardige tegenstander qua leeftijd, al spelen deze meiden al wat langer samen. De wedstrijd ging op en neer. kans voor beide teams waarbij Dylani een paar keer goed moest redden. Tegen het einde van de 1e helft opende ’t Goy de score met een bal in de verre hoek. Maar enkele minuten later werd dit weer ongedaan gemaakt door een fraaie hoge bal van Nina, rust stand 1-1.

Wat ook erg leuk was, waren de meegereisde supporters. Enkele ouders, maar ook SVO ‘fans’ Gijs, Ben, Willen en Ed waren afgereisd naar ’t Goy. Helaas was er deze keer geen consumptie verkrijgbaar in de kantine, maar ik heb uit betrouwbare bron vernomen, dat ze dit later op de dag nog hebben gecompenseerd. Onze nieuwe trainer, Jannis, stond verdekt opgesteld zijn nieuwe ‘materiaal’ te bewonderen en nadat ’t Goy toch weer op voorsprong was gekomen, ging hij zich er toch alvast mee ‘bemoeien’. Daar zijn we natuurlijk superblij mee, een betrokken trainer voor deze talentvolle groep. Ondanks wat omzettingen en daardoor wat opgelegde kansen voor ons, bleef de stand 2-1.

De uitnodiging voor een volgende oefenwedstrijd op 26 augustus namen we direct in ontvangst en ondanks de eindstand, denk ik dat er sprake is van een meer dan geslaagde voetbal pot, eindelijk weer! We zullen nog een training en onderlinge oefenwedstrijd met vrouwen 1 spelen en ook dan gaat voor ons de vakantie starten. De indelingen worden de komende weken ook verwacht, die van vrouwen 1 is inmiddels bekend en zal binnenkort op de site worden gepubliceerd.

Namens mijn collega’s van het bestuur en mij, alvast een hele fijne vakantie gewenst!

PS mocht je deze zomer zin hebben in een jeugdvoetbal 2 daagse? Meld je dan aan: