8 maart mooie dag…6 jaar geleden kwam onze lieve labrador Spikey bij ons wonen, mijn vader is vandaag 83 geworden. internationale vrouwendag en we (vr30+) starten met de voorjaarsronde met een thuistoernooi. In de poule zitten we met oude bekenden (en gelijkwaardige tegenstanders) uit de najaarscompetitie Sporting 70 en vv ‘t Vliegdorp aangevuld met Focus ‘07 en VRC.
Het voetbal bij SVO Krommerijnstreek is nog steeds groeiende. Het vr30+ team van de SVO wordt gevonden tot over de Krommerijn-grensstreek! Tijdens de winterstop hebben een drietal dames een promotie gemaakt van de recreanten naar het eerste team van de vr30+. Met al deze dames dromen we zelfs van nog een team….
Met trainingen van Eef en van de diverse gasttrainers (met oa het rondje van gelegenheidstrainer Conny) achter de rug zijn we er klaar voor.
Dit moet gewoon een soepele start van de voorjaarscompetitie worden!
Maar niets is minder waar…..

Een aantal uit het team had de datum niet scherp en een weekendje weg gepland. En daarnaast nog een aantal (langdurig) geblesseerden wat resulteerde in een krap 8-tal. Gelukkig wilde Joëlle ons weer uit de brand helpen en traden we met 9 vrouw sterk aan voor deze avond.
Wij hadden dan nu wel een team paraat maar helaas lukte Focus ‘07 met veel geblesseerden in het team dat niet.
In overleg met alle teams besloten we tot een aangepaste toernooi-avond met de overgebleven 4 teams: 3 wedstrijden van 20 minuten achter elkaar met 5 minuten pauze tussen de wedstrijden.

Eerste wedstrijd spelen we tegen VRC.
Opstelling: Jaklien in het doel. Dus dan staat Joëlle dit keer als verrassingseffect als voetballer opgesteld samen met onze nieuwe teamgenoten Kelsie en Marit. Aangevuld met Ilse, Cindy en Myrthe. Lisette 2 en Josefien als wissels aan de zijlijn naast onze trainer/coaches Eef en Conny.
Bij zo’n start van de competitie moet ik dan altijd weer denken aan eerdere wedstrijdverslagen met als kop ‘de diesel komt traag op gang….’
De teams zijn aan elkaar gewaagd en krijgen kansen over en weer. Intussen komen steeds meer toeschouwers langs de lijn kijken. Wilco komt kijken en hoopt dit keer wel een goal van zijn Cindy te kunnen zien. Echter, helaas net als Annu ook komt aanmoedigen scoort VRC maar liefst 2 keer kort achterelkaar! Dit was niet wat de toeschouwers hadden verwacht. SVO zet weer aan op zoek naar een aansluitingstreffer. En dan is daar een goed pass die Cindy net voor de voeten van Joëlle wegkaapt en echt ontzettend prachtig op maat geschoten net over de keeper heen in het doel schiet! GOOOOAAAL! Wat een wereldgoal!!! (Of voor intimi een Wilcogoal). Vanavond bij nos sport moeten we deze goal nog maar eens bekijken.
Helaas is de tijd om en sluiten we af met een verlies: 1-2.

Het plan voor de volgende wedstrijd tegen vv ‘t Vliegdorp wordt wat bijgesteld. Hoe krijgen we die diesel goed op gang. De coach heeft in ieder geval koffie gehaald voor de keepster.
Voor Ilse is dit niet nodig: de coach verdenkt haar van het drinken van Red bull; ze blijft maar gaan!
Ook de 2e wedstrijd wordt er leuk gevoetbald door beide teams. Hier moet toch echt wat te halen zijn. Kansen over en weer en het is helaas Vliegdorp die de 1-0 maakt. Er wordt nog van alles geprobeerd maar het zit er niet in. En voor ons gevoel sluiten we de wedstrijd weer af met een onterecht verlies.
Na een korte break met lekkere warme thee (en dat was met die koude wind een erg goed idee van bar/thee-man Hans ) was er nog een wedstrijd te gaan tegen Sporting ‘70. Alles werd door SVO uit de kast gehaald om tot scoren te komen. Het was voor de toeschouwer een genot om ernaar te kijken. Een aantal kansen voor SVO om te scoren. Joëlle schoot een mooie kans hoog over en daarna keihard op de lat. Na mooie rushes met de bal en prachtig overspelen naar een steeds vrijlopende Kelsie probeerde Kelsie ook een paar maal het doel te vinden maar helaas stond daar de keepster in de weg. Marit had nog een aantal goede acties waardoor de aanval van de tegenstander eruit werd gehaald. Ilse probeerde nog een aanvallende positie uit maar kwam niet tot scoren.
Iedereen heeft alles gegeven maar helaas de wedstrijd bleef steken op een 0-0. Een opsteker: het eerste punt is wel binnen!

Daarna een gezellige 3e helft in de kantine. Dit keer met gezellig kletsen en een heerlijke bittergarnituur. En zoals zo vaak al het geval is deze helft winnen we met gemak! SVO deed als laatste het licht uit en de deur op slot!

En natuurlijk weer dank aan de scheidsrechters Eno en Dennis die de wedstrijden weer goed hebben geleid. En die we ook weer iets hebben bijgeleerd over inpassen/schieten als de bal uit is geweest.
En ook bar/sleutel-man Hans weer bedankt voor je goede zorgen.
Op naar de volgende avond 22 maart bij Focus ‘07

NB ik heb in de avond nog NOS sport gekeken voor de herhaling van de wereldgoal van Cindy. Ik heb daar wel een hele mooie goal gezien waar ik blij mee was maar dat was helaas niet die van Cindy….

Door Saskia Rijnbende