Donderdagavond was het dan zover, de eerste officiële algemene ledenvergadering van SVO Krommerijnstreek.

Geheel ‘Corona-proof’ begonnen we om 8 uur aan dit avontuur. Een prachtige opkomst, al onze 3 leden hadden een afvaardiging gestuurd van tenminste 2 bestuursleden. Ook ons voltallige bestuur, Angéla, Wendie, Saskia en ik waren present.

Een beetje onwennig natuurlijk, tegenover bestuurders die normaal op onze plek zitten en gepokt en gemazeld zijn, maar we hielden ons goed stand. Het beleidsplan met daarbij de zorg voor doorstroming en behoud van onze jeugdspelers werd uitgebreid gepresenteerd en met veel enthousiasme ontvangen. Een terugblik op een rommelig maar al met al toch geslaagd seizoen op sportief gebied en financieel ook helemaal niet slecht gedraaid. Nu de eenmalige kosten gemaakt zijn, zoals de aanschaf van tenues, reclameborden en de oprichtingskosten bij de notaris, kijken we uit naar een mooi volgend seizoen waar we ook al vaste inkomsten hebben uit spelersafdrachten en sponsoren. We durven best te stellen dat we op eigen benen kunnen staan en klaar zijn voor de volgende stap.

Na zo’n eerste jaar, zijn er natuurlijk altijd dingen die beter kunnen en mogen. Dankzij een recent gehouden enquete onder ‘senioren’ speelsters hebben we een goed beeld van wat er leeft, leve de techniek!

Voor veel van onze leden en hun leden, blijft het wennen om naast de belangen en historie van je eigen club, ook te denken in de SVO belangen. Meisjes die nog in jongensteams spelen en nog geen kennis hebben genomen van de mogelijkheden in een SVO team, inpassen van trainingsgroepen (we trainen momenteel met 5!! senioren teams op woensdag avond op een half veld). Speelsters die tussen verenigingen overstappen etc. etc.

Dan helpt een metafoor vaak het allerbest, zo lag er op de bestuurders tafel een appel, een sinaasappel en een banaan, 3 totaal verschillende stukken fruit, die daarnaast ook veel gemeen hebben. Ze zijn namelijk heel erg gezond en kunnen op diverse manieren worden geconsumeerd. Net als Bunnik’73, SV Odijk en Z.S.C. Patria er anders uitzien en smaken….. Combineer je ze en gooi je ze in de blender (SVO) dan is het nog steeds gezond, proef je de smaken en glijdt het ook nog eens makkelijker naar binnen. Kortom wij zijn een smoothie 😉

Ondertussen groeien we lekker door en hebben we de landelijke primeur door als eerste en enige team in Nederland te starten met een MO21. We gaan starten met een grote media campagne om nog meer speelsters te laten zien dat er bij ons wat te kiezen valt zodat geen speelsters meer hoeft te stoppen om de verkeerde reden. We zoeken nog meiden voor de MO15, ook daar gaan we flink op werven. Onze TC is volop in gesprek om 2 professionele trainers vast te leggen dus er gebeurt voldoende.

Als klap op de vuurpijl hebben we bovendien nog erg leuk sponsor nieuws, binnenkort meer!

Veel gezondheid gewenst

Een trotse voorzitter