Vandaag zoals gebruikelijk het verslag van onze vrouwen2, op verzoek van tegenstander Voorwaarts is deze wedstrijd echter een halve week naar voren gehaald en dus al bijna oud nieuws! Vandaar een mooie gelegenheid om een combinatie verslag te maken van een bizarre wedstrijd van vrouwen 1 gisteren in Beverwijk. Ook om nog eens te onderstrepen hoe deze 2 teams elkaar steeds meer gaan vinden en als het nodig is, vooruit helpen.

Eerst even (kort) de wedstrijd tegen Voorwaarts VR1, afgelopen woensdag in Odijk. De inmiddels wat lange lijst afwezigen, was voor ons een mooie gelegenheid om tegen laagvlieger (nr 13 in de poule met 1 punt) eens wat te gaan experimenteren met zeer jong talent (Sem 14 en Amy 13) een herintreder (Shanna 😉 ) en een 100% nieuwkomer in voetballand, Julie. Met daarnaast Noelle en AnnaFloor die volgend seizoen ook weer lekker komen ballen en om het geheel compleet te maken, vandaag ook Myke van VR1 mee, die even wat extra speelminuten mee kon pakken. Kortom een behoorlijke fantasie opstelling.

Zonder aanvoerder Carmel, altijd voorop in de strijd, maar op papier nog volop speelsters die de 3 punten wel even binnen zouden hengelen. Helaas liep dat toch iets anders, net als in de uitwedstrijd (die wij overigens met 0-11 wonnen) lieten we Voorwaarts in het begin toch wat kansen, echter deze keer benutten ze deze fraai en keken we tegen een achterstand aan. Dat ging toch wel tussen de oren zitten en tot aan de 70e minuut bleven we achter de feiten aan lopen. Toch was het voetbal van ons erg verzorgd, maar viel de bal vaak net niet lekker. In een alles of niets poging, dan Loïs als ‘joker’ mee de spits in. Voorwaarts hield nog even stand, maar toen Sam weer eens keihard uithaalde, was Kim er als de kippen bij en liep de bal dwars door het net. Er had zelfs nog meer in gezeten, maar stiekem gunde ik het onze tegenstander ook nog wel, dat gelijke spel, waarmee ze hun punten aantal verdubbelden. Zondag de laatste wedstrijd tegen Sporting uit, kunnen we een zeer verdienstelijke 4e plaats weer heroveren, dan kijken we terug op een mooi 1e seizoen in het vrouwenvoetbal, met een zeer jeugdig team waar we nog lang plezier van gaan hebben.

Over naar afgelopen Zondag dan, Vrouwen 1 stond voor een loodzware taak om uit tegen De Kennemmers (thuis met 2-5 verloren) 3 punten te pakken, om zo nacompetitie en mogelijk degradatie te voorkomen. Het werd nog lastiger toen bleek dat de nummer 1 (Winkel) ’s ochtends verloren had en De Kennemmers dus ook nog kampioen konden worden van de 2e klasse, uitgerekend tegen ons behoorlijke gehavende (Caroline, Bo en Nina ontbraken) eerste team. Daarom 2 speelsters van vrouwen 2 opgetrommeld, waarvan ‘Noekstra’ zelfs in de basis begon en Sam de hele 2e helft verdienstelijk meespeelde (voor de goede orde 3!!! klassen hoger).

De eerste helft ging redelijk gelijk op, Bunnik gaf weinig kansen weg, maar onze 2 spitsen stonden behoorlijk geïsoleerd. Leslie, voerde de verdediging voortreffelijk aan en de inmiddels gearriveerde speelsters van Winkel, hielden het niet meer. In de rust Sam voor Myke op het middenveld en 10 minuten later schoof zij door in de spits samen met Meghan. Annabella op het middenveld erbij. Een flinke tegenvaller was dat ook Roos naar de kant moest en daarmee de hele opstelling nog verder op zijn kop ging. Ondertussen drukten De Kennemmers meer en meer op onze goal. Maar ze hadden geen rekening gehouden met Melanie, die het ‘hok’ voortreffelijk schoonhield. Een paar vrije trappen op gevaarlijke plekken dichtbij de goal, maar de 0 bleef op het score bord.

Wij zouden niet veel opschieten met een gelijkspel, dus besloot Teus in te grijpen, alles of niets; Maike erbij in de spits en Annabella weer op een nieuwe plek, bij de meeste gevaarlijke speelster met nummer 10. Achterin 1 op 1 dus. Een aantal van onze speelsters had al gezien dat hun keepster heel ver voor de goal speelde, dat pakte bij al onze counters elke keer goed uit, als een soort extra laatste man…. behalve enkele minuten voor tijd, toen Meghan werd aangespeeld, ik meen door Sam, verschalkte zij met een mooie lob van afstand (foto’s zijn er genoeg van gemaakt) deze keepster en dompelde de tegenstander in rouw. 0-1, dit bleek later ook nog eens, door het verlies van concurrent Medemblik, voldoende voor directe handhaving in het eerste jaar in de 2e klasse. Zeg maar gerust een top prestatie.

We hadden er direct vriendinnen bij, de vrouwen van Winkel, stormden het veld op na het eindsignaal, niet te vergeten dat Melanie nog even een paar keer flink aan de pak moest trouwens, om de 0-1 te vieren. Zij kampioen, De Kennemers nacompetitie voor promotie en Bunnik Vr1 dus veilig. Wij als supporters hebben genoten, ook van de gezamelijke feestvreugde met Winkel, die onze meiden op een lekker biertje trakteerden. Een mooie voetbalweek al met al!

Vrouwen 2 oefent morgen ’thuis’ nog een keer tegen ’t Goy onder 23 in Odijk (19.15) dan doen er weer wat speelsters van 1 mee, zo zien we de samenwerking en contouren van een nieuwe vrouwenvoetbal vereniging steeds duidelijker worden en kijken we nu al uit naar een nieuw seizoen, met misschien zelfs 3 vrouwen teams, een MO15 en een MO11 om te beginnen! Kriebels om te spelen? Meld je gerust aan via onze website!