Hoewel de wedstrijd vandaag helaas onnodig met 2-1 werd verloren, hebben we toch winst geboekt. In de eerste helft kregen wij grote kansen, Meghan, Bo, Sam en Nina zaten elke keer dicht bij de verdiende openingstreffer, Floreant zette daar met name in de beginfase wat gevaar tegenover, maar gelegenheids keeper Mayon hield haar doel schoon. Na rust was het spelbeeld gelijk, veel (onrustig) balbezit voor ons, en continue op de helft van de tegenstander. Je voelt hem dan al aankomen, een vreselijk cliche, maar als je zelf niet scoort valt hij er aan de andere kant in.

Tot overmaat van ramp, een harde botsing tussen Marian en een verdedigster van Floreant, waarbij Marian lang op het veld bleef liggen. Een grote snee in haar voorhoofd, waar uiteindelijk 7 hechtingen moesten worden gezet, maakte het onmogelijk voor haar om verder te spelen. Onze 3e wissel, Annabella, viel voor haar in. Enkele momenten later, werd het helaas 2-0 en leek de wedstrijd gelopen. Meghan, die haar frustratie prima omzette in een goede vrije trap, zorgde voor verwarring in de 16 meter van Floreant en de goede keepster van hen, werd dan uiteindelijk gepasseerd uit een kluts waar Leslie het grootste aandeel in had. Zou het dan toch nog? We wisten niet precies hoeveel tijd er nog was en het bleek tekort om de 2-2 te scoren. Met lege handen naar Bunnik dus…

Waar zat wat mij betreft dan toch die winst? Allereerst het meegereisde publiek, de altijd fanatieke en goed georganiseerde staf, geblesseerde speelsters die toch hun team komen aanmoedigen en het feit dat we steeds meer speelsters achter de hand hebben, die we kunnen mee laten doen op dit niveau;

Sam, Michelle en Carmel mochten vandaag een wedstrijd meespelen met vrouwen 1, uitkomend in de 2e klasse. Normaal komen deze spelers uit voor vrouwen 3 in de 5e klasse! Voor Michelle was het bovendien haar officiële debuut, zij verving Carmel in de 2e helft en speelde verdienstelijk op de linksback positie. Sam maakte de hele 90 minuten vol. Een mooi voorbeeld van de resultaten van de samenwerking tussen Bunnik’73 en SV Odijk, want 2 jaar geleden speelden deze 3 meiden nog in de MO19 bij SV Odijk.

Andersom merken we dat spelers die af en toe op dit niveau mogen meedoen, vervolgens in hun eigen team ook grote sprongen maken. Ik kijk dan ook uit naar een mooi seizoen, waarbij de resultaten voor alle drie de teams niet kunnen uitblijven!