Zondag 12 Mei, stond de topper gepland tegen huidig nummer 2 Domstad Majella. Bij winst zouden we op gelijke hoogte in punten komen, de nummer 2 positie is dit seizoen het hoogst haalbare. De uitwedstrijd hadden we nog in ons hoofd, tijdelijk gestaakt door voetbal ‘supporters’ van FCU, overigens nooit een officiële reactie op gehad vanuit de KNVB…

Maar goed, een heerlijke voetbal ambiance, echter op het wedstrijdformulier ontbraken bij ons vandaag maar liefst 11!!! namen, een compleet veldteam dus. Sam, Michelle en Annemiek moesten hard studeren voor hun eindexamen, Tessa en Manouk hadden andere sportieve verplichtingen, Nienke op stage in het buitenland en Ella, Bo, Jael nog steeds met blessures aan de kant en dan tel ik nieuwe aanwinst Angela nog niet eens mee. Omdat het 1e vandaag ook personele problemen had en er voor hen een extreem belangrijke uitwedstrijd in Medemblik op het programma stond, was Femke bereid op haar verjaardag onze collega’s van vrouwen 1 te ondersteunen, gelukkig met een prachtig resultaat namelijk een 0-1 overwinning en daardoor bijna veilig in de 2e klasse.

Dus het was even improviseren vandaag…. want ook wij willen natuurlijk een prachtig seizoen in de top 3 afsluiten. Bovendien heeft elk nadeel zijn voordeel, vandaag konden 2 meiden hun debuut maken; Sem en Sanne. Daarnaast waren Benice en Noelle bereid om ons uit de brand te helpen en kwam Manouk vanuit de 9 kilometer DownUnder MudMastRun, de 2e helft ook nog een balletje meetrappen.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat het vooral tegenhouden was, Melissa viel bovendien ook nog uit, dus wisselen zat er bijna niet meer in. Dat je dan met 0-0 de rust ingaat en bovendien ook nog een keer alleen voor de keeper komt te staan, is natuurlijk een verdienste van Conny, maar zeker ook van de strijdlust van al deze meiden, echt supertrots en dat heb ik in de rust ook duidelijk uitgesproken. Bovendien, mag je ook lelijk winnen.

De frustratie bij Domstad werd er niet minder om, ze kwamen niet door onze muur en de nieuwe meiden droegen daar absoluut hun steentje aan bij. Het duurde tot 15 minuten voor tijd, dat er toch een uitgespeelde actie van Domstad voor zorgde dat we met lege handen kwamen te staan. Alles of niets dan maar, met best nog wat leuke acties op de helft van Domstad. Helaas ook nog een 2e goal tegen, zodat de eindstand 0-2 was geworden.

Komende Zondag uit naar koploper Hoogland, hopelijk met meer dan 11 speelsters!!! In de ochtend speelt vrouwen 1 thuis om 11.30 en kan zelfs theoretisch nog een periode titel pakken bij winst volgens mij en bij verlies dreigt nacompetitie voor lijfsbehoud in de 2e klasse, bizar. Om 3 uur wordt het een groot spektakel, Speelsters uit de selectie van AJAX vrouwen komen naar Bunnik voor een echte meiden voetbal clinic. Heb je al ingeschreven? Dat kan nog tot en met woensdag 15 mei! Op deze website. Dus wees er snel bij.

Sportieve groet,

 

Hans