De zondag na Koningsdag, een uitdagend tijdstip en dan ook nog eens uit in Schalkwijk op een ‘echt’ grasveld voorzien van veel paardebloemen. Ingredienten voor een zware match, in de wetenschap dat we thuis, met slechts 1-0 hebben gewonnen. Maar er waren ook wat lichtpuntjes, Schalkwijk had de avond ervoor ook feest gevierd en op het veld stonden precies 11 speelsters.

Met een goed gevulde bank (4 wissels) en een supergemotiveerd elftal in het veld, moest de klus geklaard worden…. We hadden toch even wat moeite met de opstart, na 52 seconden lag de bal al in het net, bij ons welteverstaan. Een nieuw record na de 2 minuten uit bij Hercules, maar een record dat je liever niet verbetert natuurlijk. Gelukkig hielden we de rust en enkele minuten later, haald Denise de trekker over en schoot snoeihard en hoog in de verste kruising, 1-1. Nu konden we echt beginnen, maar helaas scoorde Schalkwijk uit een corner al weer de 2-1 en dat alles nog voordat ons massaal meegereisde publiek, maar koud op de prachtig aangelegde tribune van Schalkwijk had plaatsgenomen. Aan ons spel zag je langzaam dat we de grip op de wedstrijd begonnen te krijgen en na een paar mooie combinaties en kansen, tekende Michelle fraai de 2-2 aan.

Het 2e gedeelte van de 1e helft waren wij heer en meester en moest Schalkwijk alle (fysieke) zeilen bijzetten om ons te stoppen. Een aantal meiden heeft een paar mooie ‘handtekeningen’ overgehouden aan deze wedstrijd in de vorm van wat noppen op de beentjes. Maar ook wij deelden uit waar nodig. In de rust waren er niet veel woorden nodig, de koppies stonden goed en wij kwamen hier gewoon voor de 3 punten. Nogmaals benadrukt dat op zo’n veld, zonder wissels en met veel lange ‘peren’ Schalkwijk dit niet lang zou volhouden.

Nadat speelsters wat vaker begonnen om te vallen bij de blauw witten, wisselden de wit blauwen gewoon lekker door. LoÍs heerste in de achterhoede en zowel op links als rechts combineerden we er lekker doorheen. Een speelster van Schalkwijk werd uit voorzorg naar de kant gehaald en zo kwamen we in een overtal. Wat doe je dan? Nog even een blikje frisse meiden erin 😉 Sam ging op de plek van Carmel spelen, die zelf een linie terugzakte en Conny helemaal een rustige middag bezorgde. Nadat Sam het in de eerste helft op links had geprobeerd en de 2e helft op rechts, nu dus recht voor de goal. Rechts uitkappen, nog een keertje links, 2 speelsters het bos in en toen…. veruit de mooiste goal van het seizoen, een kiezelhard afstandschot, belande onderkant lat in de rechterbovenhoek en over de doellijn, de keeper had hem alleen maar gehoord, debielendansje van de coach; 2-3. De buit was binnen en we speelden het heerlijk ontspannen uit. Schalkwijk telde de minuten tot het einde en de ballen gingen vooral hoog en ver van hun doel af. Maakte ons niet uit, wij zijn weer een plekje gestegen en kijken uit naar de wedstrijd van 5 mei, uit naar KVVA.

Bij winst, springen we weer over Kampong heen en staan we op plek 3, een knappe prestatie met een al maar groeiend (in aantal en in spel) team. Eerst nog even een gezellig team uitje vrijdag, samen met de vrouwen van het 1e, waarvan er weer een aantal langs de lijn, samen met leider Henk stonden om ons aan te moedigen. Wat een prachtig seizoen, nu al, trots op jullie meiden!

Groetjes

Hans