Afgelopen weekend speelden we tegen KVVA VR1, mijn taken werden deze keer waargenomen door Teus en Henk, omdat ik een lekker weekend in Barcelona mocht doorbrengen. Het verslag bevat daarom niet alle details, omdat ik op het moment van de wedstrijd een rondleiding door Camp Nou aan het volgen was. Wat een fantastisch stadion en ambiance, supertrots om de inbreng van onze Nederlanders daar ook te zien. De eerste Europacup 1 (later Champions League) in 1992 onder leiding van Johan Cruijf en met het enige doelpunt van Ronald Koeman sprong er voor mij uit. Maar ook gaaf om te zien dat Lieke Martens daar zo prominent in de uitingen te zien is, ook daar rukt het vrouwenvoetbal op!

TIjdens de rondleiding, ontving ik updates in 3-voud, Teus via de app, de groepsapp en onze 2 andere dochters die Manouk aan het aanmoedigen waren. Zo wist ik zeker dat ik niets zou missen 😉

Prachtige start van de dag met een overwinning van vrouwen 1 natuurlijk, die steeds meer zicht krijgen op handhaving in de 2e klasse, knappe prestatie na de promotie vorig jaar.

De aftrap in een zonnig Bunnik was om 2 uur en de eerste app die ik ontving was de 1-0 door Kim! Goed bezig! Maar dat duurde niet lang, want de 1-1 viel kort daarna. Claudia keek mij even aan en zag aan mijn gezicht enige zorg… Gelukkig, de 2-1 door Ella, dat moest dan wel een penalty zijn dacht ik, inderdaad, 100% score van penalties dit seizoen Ella, top!

Voor de rust nog een bemoedigende app van Teus; spelen goed! Met een gerust hart, stapte ik in de hop-on/hop-off bus voor een tour door de stad, nadat we een mooi Barca shirt voor dochter M. de Ligt hadden gekocht en laten bedrukken met nummer 4, wie weet komt dat shirt ook nog eens in de shop te hangen daar 😉

Eenmaal in de bus, op weg langs prachtige gebouwen richting de haven, volgde de 3-1 door Bo, de 4-1 door Jael en zelfs 5-1 door, hoe kon het anders, Sam. Super resultaat. Nog even een kleine tegenstoot 5-2, maar de overwinning kon niet meer missen. Prima gedaan meiden, ik kan vaker weg! Een mooi gat geslagen naar KVVA en weer omhoog kijken met nog 7 wedstrijden te gaan is de 2e plaats in zicht. Leuk ook om te zien dat de meiden van KVVA daarna ook nog met jullie op de foto gingen, super sportief!

De volgende dag nog een appje, player off the match, Carmel, proficiat!

Volgende week uit naar Amsterdam, wereldreis tegen een nieuw team in de competitie, heel benieuwd en onvoorspelbaar.

Zo, onze laatste dag in Barca, een echte aanrader, misschien nog een keer terug met het hele team….?

Groetjes

Hans

PS Henk en Teus nogmaals dank voor jullie coaching!