Reikhalzend werd er uitgekeken naar onze 2e toernooiavond bij Sporting ‘70. Niet alleen om dan weer onze voetbalskills te kunnen tonen maar ook onze feestskills. Maar liefst 2 jarigen in ons midden met een gezamenlijke leeftijd van 50+62=112 jaar!
De voorpret van het team was groot om leuke versieringen en kadoos te bedenken.
En volgens ons is het gelukt!
In de kantine en versierde kleedkamer werd de feestavond al goed ingezongen.
De vrolijke en feestelijk stemming sloeg meteen door naar de eerste wedstrijd tegen Sporting ‘70. Op de vorige toernooiavond vlogen bij deze tegenstander de doelpunten om onze oren. Maar vandaag hielden we goed stand met onze 4-2 opstelling. De blonde staart van Conny was denk ik ons geheime wapen, naast natuurlijk het harde werken van het hele team. Na 20 minuten voetballen slepen we gewoon met een 0-0 een punt uit de strijd!
Het feest kan niet meer stuk!
Echter….voordat we door hadden dat de scheids de 2e wedstrijd alweer had gestart stonden we na goed tikkie-takkie spel van SVM met 1-0 achter! Vol goede moed wordt er weer afgetrapt maar SVM blijft zeer dreigend spelen. De keeper en de achterhoede worden er zenuwachtig van. En daar valt dan al snel de 2-0. Deze wedstrijd lukt het ons niet om grip te krijgen en helaas moeten we echt onze meerdere erkennen in SVM: 4-0.
De derde wedstrijd tegen Kampong geeft ons weer kans om weer ons eigen spel te spelen. We laten ons niet meer verrassen en we zijn aan elkaar gewaagd. We halen zelfs onze 3-3 opstelling uit de kast. De wedstrijd golft op en neer. SVO krijgt een paar kansen na leuke combinaties maar helaas staat daar elke keer de keeper van Kampong de bal uit het doel te houden. Eigenlijk blijkt na een goede analyse langs de lijn dat de bal steeds recht op de keeper wordt geschoten. Met een goede bespreking kwamen we tot de oplossing dat je voortaan moet denken dat de keeper een mooie bos bloemen is zodat je de bal daar niet tegen aan wilt schieten…aanvullend kwam ook nog de optie om te denken aan een naakte man….ik dwaal af….terug naar de wedstrijd. Uiteindelijk gaan we redelijk tevreden en met een zorgvuldig bedachte tactiek het veld af met 0-0.
Na een korte pauze volgt nog onze laatste afsluitende wedstrijd tegen Delta Sports ‘95. Dit is voor ons ook altijd wel een tegenstander van formaat dus onze verdedigende 4-2 opstelling wordt weer ingezet. Al vrij snel komt Delta op 1-0 en we zien alweer een zware wedstrijd aankomen. Echter we komen steeds beter in de wedstrijd en krijgen ook meer kansen. En dan aan het einde van de wedstrijd staat daar ineens Eva met een schietmogelijkheid voor de keeper. En waar er steeds vol op de keeper wordt geschoten wordt deze bal perfect naast de keeper in de goal geknald: 1-1! Onze nieuwe tactiek heeft gewerkt…waar zou ze aan hebben gedacht?

Met een goed gevoel na de wedstrijdavond zijn we ook weer erg gezellig en feestelijk de 3e helft ingestapt.
De hele kantine zong nog even mee met ‘lang zal ze leven’ voor de 112-jarigen.
Wat een leuke en feestelijke voetbalavond was het weer met maar liefst 3 keer een gelijkspel! De stijgende lijn is ingezet! Op naar 4 november bij Kampong. Wat gaan we dan vieren?

Sportieve groet, Saskia