Vrouwen 30+ is alweer halverwege de najaarcompetitie. Wat gaat het snel.

Eerst even terug naar 2 weken geleden. De avond bij Focus ’70 in Culemborg. Door drukte van uw verslaggever is een verslag er helemaal bij in geschoten. Was er dan niets vermeldenswaardig? Jazeker wel. In de eerste wedstrijd tegen Focus was het Sanneke die binnen 5 minuten 2 keer uit haar slof schoot. Wat een begin. Zonder dat ze het misschien zelf wist ging ze op jacht naar een heuse hattrick. Dat lukte net niet omdat de paal ‘redding’ bracht voor Focus. Sanneke is nu wel onze topscorer!

Dan afgelopen vrijdagavond bij Sporting ’70. De eerste partij vrijgeloot. Dus 4 wedstrijden achterelkaar aan de bak. Conny was als co-coach weer aanwezig. Haar voornaamste taak het nadenken over de opstelling. Inmiddels heeft iedereen wel een soort van vast plekkie in het team. Alle plaatsen behalve Jaklien (doel) en Myrthe (stofzuiger) zijn dubbel bezet. Dat maakt het wisselen redelijk eenvoudig. Verder aanwezig vanavond: Ilse, Lisette2, Laura, Irene, Susan, Kelsey, Marianne en Sanneke. Neventaak van Conny, niet minder belangrijk, is het van dichtbij coachen van Jaklien in het doel. Die begint steevast met een bidon met water in het doel, maar ook een bakkie koffie. Ook al is ze geen keeper van nature, ze verdedigt als stand-in van de nog steeds geblesseerde Conny, ons doel met meer dan verve. Ook deze avond weer.

De eerste wedstrijden tegen Sporting en Vliegdorp eindigden zoals ze waren begonnen. Wel kansen maar een doelpunten en dus 0-0. De trainingen werpen zichtbaar hun vruchten af want er wordt steeds meer gecombineerd en goed overgespeeld. En aan inzet ontbreekt het zeker niet.

Hoewel de teams deze keer redelijk aan elkaar gewaagd zijn is er toch een ‘angstgegner’. VRC uit Veenendaal. Vorige keer hielden we 10 minuten goed stand maar in de laatste 5 minuten kregen we er 4 om de oren. Daarom hadden we een opstelling bedacht in de vorm van een borrelglaasje. 1-1-3-1-1. Zie het voor je? VRC heeft een paar oud-voetbalsters in het team en dat maakt wel het verschil. Ze zijn sneller, balvaardiger en sterker. Ook dit keer. En gemiddeld een stukkie jonger. Het borrelglaasje werd al snel aan diggelen geschoten. We kwamen er niet aan te pas en gingen met 6 tegendoelpunten van het veld. Jammer.

De laatste pot tegen Focus. Hun ‘sterspeelster’ van 78 (ja echt!) was er dit keer niet bij. Petje af om op die leeftijd nog te voetballen. Het ging lang goed maar aan het eind net weer niet. Sanneke ging alleen op de keeper af maar wist deze niet te passeren. Focus verdedigde uit en wist direct te scoren. We waanden ons al in de zevende hemel maar kwamen in de hel. Focus wist zelfs nog 2 maal te scoren. 4 wedstrijden achter elkaar wat net iets te veel van het goede. Maar het slotakkoord kwam van de voet van Laura. In de allerlaatste seconde, waarin we vorige avond 2 maal verloren, wist ze op doel te schieten. Via de keepster en de paal belandde de bal in het doel. Eindstand 1-3.

Conny en Eef begaven zich snel naar de kantine voor de derde helft. Niet iedereen was in staat deze helemaal te spelen zodat we dit keer de winst in Utrecht moesten achterlaten.