Zonder keeper vertrokken we voor ons gevoel halverwege de middag naar het Gooise matras voor het beruchte prosecco-toernooi. Al in de auto werden alle blessures aangevoerd. De angst “wie zou er moeten keepen” zat er diep in. Op het laatste moment bood dappere dodo Jaklien zich als vrijwilliger aan; doe mij maar de 1e wedstrijd en als het niet gaat ben ik er vanaf en hoef ik niet meer.

Direct de 1e wedstrijd in poule Calvin Klein blijkt dit een heel goede keuze. We moeten heel even inkomen maar dan volgen een aantal goede aanvallen. Op aangeven van Eva scoort Sanneke!. Maar dan komt Wasmeer met een vlammend schot die onze nieuwe keeper zeer kundig uit de kruising tikt. Niet veel later gevolgd door nog een knappe redding. Jaklien houdt haar doel schoon. Voorin schiet Laura richting doel en Gwen staat als echte spits op de goede plek en geeft het laatste zetje voor de 2-0, wat een rentree. En perfecte start en we hebben een keeper voor de rest van het toernooi!!

De volgende wedstrijd heeft een internationaal tintje. We moeten spelen tegen de zelfverklaarde ‘Spaanse’ Maradonna. Is dat de reden dat dit team Vintage heet? Onze eigen Maradonna (Eva) ook wel bella donna genoemd weet met een prachtige solo de 1-0 te maken. Helaas accepteert Maradonna dat niet. Bij het teruglezen van de notities van coach Conny blijkt dat kw/ego (maradonna) de 1-1 maakt. Gelijkspel, niet slecht.

De 3e partij is tegen Olympyjaja en begint met een knaller midden in het gezicht van Marianne die wat doe jij nou zegt. De tegenstander kwam meteen in actie met een bakje water en een schone spons. Wat?? Dat hebben ze gewoon standaard mee!!! Blijkbaar gebeurt dit vaker. Twee minuten later werd de voet van Laura toegetakeld en ook zij verliet het veld. Gelukkig nam Jaklien wraak door goed uit te komen en ‘per ongeluk’ de spits onderuit te schuiven. Een schot van Gwen kwam in het verkeerde kruis en dus geen doelpunt. Ondanks wat schoten van afstand van paardenstaart 2 hebben we de nul gehouden. En Jaklien, het spel gaat door als jij je veters opnieuw strikt. Eindstand 0-0.

Dan de 4e pot tegen SVM die we met knikkende knieën betraden. Deze ploeg kennen we goed, heel goed …. de blauw-gelen zijn superfanatiek en beheersen het spelletje. Bovendien hebben ze dik gewonnen van het voorgaande 7-tal. Zij waarschuwden ons voor de nr. 16; rechtsvoor staat ze of midden of …. . Marianne zou tegen haar aan plakken, maar waar was ze nou? Ze is in ieder geval nooit echt gevaarlijk geworden want Myrthe blokte haar in het veld en anders stond daar … JAKLIEN. Een keihard schot tikte zij met gevaar voor eigen leven koelbloedig over. Voorin nog een paar kansen maar uiteindelijk met 0-0 weer een hoofdrol voor onze gelegenheidskeeper.

Het resultaat van alles was de 2e plaats in poule Calvin Klein. Zie foto waar de interim coach die naam “showt”.
Voor wie de facebookpagina van het toernooi bekijkt ziet oa 7 mannen uit Nieuw-Zeeland de Haka uitvoeren in dezelfde opstelling waar wij deze avond succesvol waren, te weten 1-3-3 (ja ja, de coach let op details)
Na afloop een lange, gevarieerde en vooral gezellige 3e helft waar veel is gedanst en alle pijntjes verdwenen. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Twee daarvan zijn al te zien op FB en Insta.

Oja, De secret singer bleef bij onthulling voor ons nog steeds secret. Het bleek Danny Nicolay te zijn.

Hiermee eindigt het seizoen voor ons team. Het was goed en …. we worden steeds beter !