Vrijdagavond 4 oktober speelden de VR30+ hun thuisavond. Helaas had FC Driebergen afgezegd, maar Delta Sports en Vreeswijk waren wel aanwezig. Daarom 3 wedstrijdjes van 20 minuten. Bij de tegenstandsters vrijwel alleen vrouwen met (veel) voetbalervaring. Onze Vr30+ hadden 2 weken geleden voor het eerst echte wedstrijden gespeeld. En niet eens onverdienstelijk. De derde helft wisten ze in ieder geval met glans te winnen daar in Driebergen.

Nieuwe ronde nieuwe kansen deze avond. Gestart werd er tegen de vrouwen van Delta Sports uit Houten. Ja, die waren sterker en vaardiger maar Vr30+ hield kranig stand. De training met het uitverdedigen was niet voor niets en we kwamen af en toe zelfs combinerend bij het doel van de tegenstander. Helaas stond daar een keepster die er nog wat van kon. Geen score. Delta kwam steeds meer gevaarlijk in de buurt van Conny, die menig schot wist te pareren. Maar dan toch viel de 0-1. Na 20 minuten stond er 0-4 op het scorebord. Niet onverdienstelijk als je het afzet tegen het verschil in ervaring.

De tweede wedstrijd was aansluitend tegen Vreeswijk. Ook een geduchte tegenstander bleek. Maar ook hier hielden Conny, Anita en ‘pittbull’ Ilse achterin kranig stand. Voorin waren we een paar keer gevaarlijk met Eva, Cindy, Saskia en Annu. Het ontbrak steeds net aan de finesse om de uitstekende keepster te verschalken. Iets voor op de training komende weken. Na 10 minuten was het dan toch raak voor Vreeswijk uit een ongelukkige kluts. Even later de 0-2 waarbij de tegenstandster de bal uit de handen van Conny schoot. Scheids? Na de 0-3 had Conny nog even een ‘Paesje’ waardoor de eindstand ook in deze wedstrijd op 0-4 kwam. Gestreden tot het laatst, maar verloren.

Gelukkig is er dan nog de 3e helft. Manouk kwam namens SVO Krommerijn met een heerlijke slagroomtaart om te vieren dat we de eerste officiële thuiswedstrijd van de vereniging hadden gespeeld. Uiteraard deelden de tegenstandsters en de nog aanwezige meiden van VR1/2/3 daarin mee. De avond mondde uit een feestje van de eerste orde. Met dank aan Ria en Willem voor de bardienst. Er kwam muziek, karaoke en dans. De meiden en vrouwen deden niet voor elkaar onder.

Aan alles komt een eind, ook aan deze avond. De Vr30+ hadden zich voorgenomen ook deze keer de 3e helft te winnen. En dat lukte! Toen ook Delta Sports de kantine verliet ging er een gejuich op. Nog net voor de nieuwe dag begon verliet ook Vr30+ het pand.

Genoeg voor nu, over 2 weken verder bij Vreeswijk.

Eef