Bijna een jaar geleden speelden we ook bij Delta Sports in Houten: een gedenkwaardige avond met onze eerste gescoorde doelpunten na 3 scoreloze avonden én wedstrijdwinst staat nog in ons geheugen gegrift. Wat een feestje was dat toen!
Na de goede start van 2 weken geleden begonnen we weer vol goede moed aan deze avond. Kunnen we onze voortgaande lijn voortzetten? En ja hoor al heel snel lukte het in de eerste wedstrijd goed druk te zetten op de spelers van FC Driebergen. Onze debutant Mirjan wist de bal van de tegenstander te ontfutselen en gaf een pass op spits Saskia. Met haar linker voet tikt deze rechtsbenige de bal langs de keeper en de bal rolt met een slakkengangetje en met een kleine curve zo de goal in: 1-0!!! Wat een begin, is dit de voorbode van een topavond? De bal gaat op en neer. En ook de spelers rennen op en neer. En dan helaas….toch nog de 1-1! Maar niet helemaal getreurd, toch weer een punt binnen!
Voor onze 2e wedstrijd tegen Brederodes denken we weer aan de hattrick van Suus bij de vorige avond…..gaat dat dit keer weer lukken? Vanaf de aftrap maar meteen volop op de bal met zijn allen. En binnen no time….1-0 van Saskia! We blijven druk zetten op de bal en er komen steeds meer kansen. Maar dan komt toch Brederodes er een paar keer gevaarlijk uit en maakt 1-1. Het zal toch niet…….En dan is daar ineens Eva met een prachtig schot, helaas op de kruising. De bal ketst tegen de rug van de keeper en Saskia staat daar als stoorzender bij de verdediging en de bal rolt uiteindelijk via haar teen toch het doel in: 2-1!
En dat storen blijkt goed te werken! Na nog een stooractie van Saskia tikt Suus uiteindelijk de 3-1 binnen!

We weten dat de laatste 2 wedstrijden tegen Vreeswijk en Delta Sports moeilijk gaan worden. Tot nu toe altijd nog verloren van hen. De tactiek wordt bijgesteld. Goed verdedigen en zorgen dat ze niet op ons doel kunnen schieten. En loeren op eventuele kansjes voor de hangende spits.
Tegen Vreeswijk kijken we ondanks het goede verdedigen al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Maar we geven niet op. Iedereen blijft maar gaan! Gerda (onze Jaap Stam aldus Hans) pakt de ene na de andere bal weg en geeft mooie passes naar voren. Mirjan doet ons versteld staan hoe ze meteen haar mannetje staat op haar eerste wedstrijdavond. Onze “pitbull” Ilse komen ze ook niet meer voorbij. Keepster Conny zorgt voor flitsende reddingen. Myrthe en Eva zien we zowel in de verdediging als ook in rushes naar voren. Daar staat Suus te wachten op een kansje…..en die komt er ineens….de bal wordt door Myrthe van Vreeswijk afgepakt en perfect richting Suus gepasst. En die wipt hem echt precies passend over de keeper heen: 1-1!!!! Wat een doelpunt!!! De wedstrijd loopt al ten einde. Saskia staat in de wissel en roept “verdedigen, dit resultaat vasthouden”. Tegelijkertijd roept Hans onze gelegenheidscoach: “doorgaan, we gaan voor de winst!!”
En wat het dan precies is…..betere conditie, goede trainingen van Eef, of de opzwepende woorden van Hans maar ineens wordt daar weer die bal weggekaapt van Vreeswijk. Met een rush over het veld van Eva die een pass op maat verstuurd naar Suus. Die kapt de keeper uit en scoort de 2-1…..Wat een wedstrijd, wat een teamspirit, wat een uitslag!!
Als laatste wedstrijd wacht ons nog Delta Sports. We hanteren dezelfde tactiek als tegen Vreeswijk, maar de tegenstander zet ons snel op achterstand met een snoeihard schot. Bij een corner van Delta Sports kopt Gerda de bal precies langs het doel weg. Ook Eva doet nog even een kopballetje.
We proberen nog een paar keer aan te vallen maar de aanvallen stranden. Uiteindeljk zorgt wederom een hard schot van de tegenstander voor een 2-0 eindstand.
Wat een avond was dit weer! 7 punten behaald en 6 goals gescoord. De ouwe diesel komt steeds meer op stoom! Op naar 30 oktober

Door Saskia Rijnbende