Na een goed afwisselend trainingsprogramma in de afgelopen 5 weken met 4 verschillende trainers en een danstraining zijn we (vr30+) er helemaal klaar voor: de start van de najaars-toernooiavonden!
Na vaak met dezelfde tegenstanders in een poule te zitten zijn we nu met onbekende teams ingedeeld. We hebben er zin in!!
Nog even een reminder in de appgroep om niks te vergeten zoals scheenbeschermers, voetbalschoenen en allerlei vrouwendingen. En dat we vooral allemaal onze nieuwe donkere sokken aan doen die vanaf nu de wit-oranje of voor sommige met een andere wastechniek, de geel-oranje sokken vervangen.
Met 15 man, waarvan 14 vrouw (12 speelsters, 2 coaches en 1 begeleidster/toeschouwer/manusje van alles) gaan we op pad naar Scherpenzeel waar we te gast zijn bij de Valleivogels.

We zijn nog maar net in de kleedkamer of er breekt grote paniek uit….onze verdedigende tank is haar scheenbeschermers vergeten….
Helaas geen scheenbeschermers bij de gevonden voorwerpen. Even terug naar Bunnik rijden, maar dan mist ze de eerste wedstrijd en het team mist haar dan ook. Delen van scheenbeschermers tijdens de wedstrijd, maar dat is niet te doen. Wat nu?
Geblesseerde speelster en nu begeleidster Saskia maakt even een praatje met het thuisteam, misschien kunnen zij iets regelen? En als wonder boven wonder heeft iemand bij toeval een extra paar scheenbeschermers voor ons!
Geen probleem voor de verdediging meer. Op naar de wedstrijden!
Voorafgaand aan de wedstrijden de tactiekbespreking door coach Eef en interim-coach Conny. Tijdelijk zijn er 2 coaches omdat onze keepster Conny helaas geblesseerd is en graag haar voetbalervaring met het team wil delen.
Wat kan er nog misgaan met deze goede voorbereiding???

Nou dat zal ik je zeggen….dat er meteen in de eerste wedstrijd tegen vv ‘t Vliegdorp de tegenstander vanaf de aftrap binnen 30 seconden de 1-0 erin schiet!
SVO Krommerijnstreek was nog niet helemaal wakker…. déjà-vu: de diesel komt traag op gang!!
Daarna meteen verschillende aanvallen van SVO. Bijna scoort Sanneke. Gevolgd door nog 2 bijna-raak-schoten van onze nr 10, Eva. Nog een paar aanvallen maar helaas blijft het bij bijna-raak. En bij voetbal betekent dat je ook als je veldoverwicht hebt dat je dan uiteindelijk met lege handen staat.

Volgende wedstrijd is tegen weer een gele club, dit keer Woudenberg.
Gaat het ons lukken om de flow van het aanvallen vast te houden en dan nu wel te scoren?
Al snel is het ritme uit de wedstrijd. De bal wordt hoog en ver over het doel van keepster Annu geschoten. Annu erachteraan maar waar blijft ze…scheidsrechter gaat helpen. Wat nu? Bal weg. Annu weg. Scheids weg.
Na een half uur (of misschien was het een paar minuten) zijn ze weer terug…zonder bal, die was in de grote donkere ruimte verdwenen. Met een andere wedstrijdbal pakken we snel ons strijdplan weer op.
Mooie acties langs de lijn van Lisette en Laura. Een rush langs de lijn van Laura die de bal perfect overspeelt aan Eva. En Eva die met een prachtig uitgevoerd baltruukje de tegenstander dolt.
Uiteindelijk lukt het dan na een pass van Eva op Laura om te scoren: 1-0!
We moeten meteen weer serieus aan de bak omdat Woudenberg dit niet op zich laat zitten. Als snel volgt een afstandsschot van Woudenberg die Annu uit het doel houdt. Een andere bal wordt naast de goal gekeken. Irene helpt mee verdedigen. En Myrthe heeft nog een goede redding terwijl ze tussen meerdere gele tegenstanders staat.
Langs de lijn zijn we trots om te zien dat de technieken die geoefend zijn in de trainingen terugkomen in het spel.
Mooie pass van Lisette 2 naar Eva. Goed overspelen van Marianne met Laura en Eva. En uiteindelijk een schot van Myrthe dat net naast gaat.
Vanuit het niets is daar ineens een mooi onhoudbaar schot van Woudenberg: 1-1.
We proberen nog weerstand te bieden maar helaas valt de volgende goal in het allerlaatste moment in het voordeel van Woudenberg.

De 3e wedstrijd is tegen Sporting ‘70. We hebben al vaker tegen deze club gespeeld maar dit keer was het tegen een heel ander team. En al snel roken we hier kans! Een uitbraak van onze kant strandde helaas met de bal op de keeper.
Een mooie kaats van Myrthe en Lisette 1. Eva probeert te scoren maar bal wordt goed verdedigd.
Ook Sporting ‘70 krijgt kansen maar Ilse staat goed te verdedigen. En Jaklien die nu op goal staat verdedigt met man en macht haar doel.
Nog een rush van Laura maar haar schot wordt helaas door de keeper gekeerd.
Een mooie diepe bal van Eva op Laura gaat helaas uit. En ook Myrthe had nog een mooie bal in de diepte richting Eva.
Mooie 1-2 tjes van Sanneke en Laura.
Cindy heeft nog een mooie voorzet maar helaas gaat de bal net achter.
Met nog 1 minuut te gaan is er nog een gevaarlijke aanval van Sporting ‘70.
Jaklien pakt de bal op tijd weg om de 0 te kunnen behouden!
Eerste puntje van het seizoen is binnen!

Een laatste tactische bespreking voor de wedstrijd tegen Valleivogels werpt helaas geen vruchten af.
Al vrij snel een discutabele bal. Keeper Jaklien probeert bal te pakken na een schot en vindt dat de bal niet over de lijn is geweest. De scheids zegt van wel en er is helaas geen Var: 1-0
We merken al snel dat de Valleivogels erg goed kunnen voetballen. Uit de evaluatie met hen blijkt de reden helder: zij voetbalden al voordat ze kinderen kregen (of te wel al van jongsaf aan) en wij pas na het krijgen van kinderen.
We hebben van alles geprobeerd. Goede reddingen van Jaklien voorkwamen erger. We zijn zelfs nog een keer in de aanval geweest met een goed bal van Marianne op Laura maar helaas werd die goed verdedigd. De ballen voor Valleivogels gingen er goed in….2-0, 3-0….de eindstand kun je in de voetbal-app terugvinden.

Op naar de 3e helft: daar heeft deze diesel nooit zoveel moeite mee.
Leuk om te vermelden is dat ze bij Valleivogels een Wall of Fame hebben.
Het blijkt dat er al in de jaren 70 een vrouwenteam was in Scherpenzeel waarin de getoupeerde krullenbol Conny furore maakte.
Ook Eef maakte weer furore met het uitdelen van hesjes van het EK2021 (vrouwen) in Engeland aan de verschillende teams. Hij werd met applaus bedankt!
Ook nog vermeldenswaardig is dat Jaklien voor sfeer zorgde door de lichten te dimmen in de kantine en Annu doorpakte door de ‘vrolijke mix’ door de speakers te laten knallen.
De barman/ conciërge, superfan van Engelbewaarder https://g.co/kgs/xScK7o (6 keer gehoord) kwam ons speciaal zeggen dat wij een leuk team waren; we bleven lekker lang en we waren gezellig. Goed voor de omzet ook 😂
Ondanks dit alles lukte het dit keer niet de 3e helft helemaal onze kant op te trekken. De winst moesten we delen met het thuisteam.

Op naar de volgende avond: vrijdag 6 oktober bij Woudenberg.

Door Saskia met hulp van het team.